erhan erhan
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 847
- İsim
- erhan
- Bisiklet
- b'Twin
Kuvvetli bir öğütücünüz varsa Türkiye'den temin edeceğiniz PTFE çubukları öğüterek toz haline getirebilirsiniz.
PTFE ile çalışırken dikkatli olun, toz halinin ciğere girmesi kolay ve son derece zararlı. Piyasada toz halinde satılması biraz garip, toz halinde saf kafein satılması gibi zararsız görünen ama en ufak dikkatsizlikte ciddi tehlike yaratan ürünler bunlar.
Hazır PTFE katılmış çözümlere yönelmekte fayda var bu yüzden.
bunu demiştim ben de. 1,6 micron engelleyebilen koruyucu malzeme kullanın.Bu işlerle uğraşmak isteyen kişi kendi sağlığını düşünmeli ve standartları karşılar maske, gözlük, eldiven gibi koruyucu önlemleri almadır
Kuvvetli bir mutfak robotu yapabilir. Önce küçük parçalara bölmek gerek. Tıpkı toz şekeri pudra şekere dönüştürmek gibi.
iyi de homojen bir öğütüm olması lazım. 1600 nm yani 1,6 micron olması lazım ki bunu da konik frezeleme ile öğütüm yapıyorlarmış.
onlar işe yaramaz. bir çoğu türk kahvesi için bile öğütemiyor. ve türk kahvesi de çok kalın kalıyorKahve çekirdeği öğütücü homojen olarak öğütür ama pahalıya patlar. O tarz öğütücüler 7-10lira civarı.. Astarı yuzunden pahalıye geleceği için hazır urun almak en mantıklısı. İlla yapılcaksa bıçaklı çekirdek öğütücüler var daha ucuz 1lira gibi, fakat homojen olmaz.
wax club videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama o ptfe kullanmamış. ws2 kullanmışBu işe girsem mi diye düşünüyorum. 1 kg maliyeti yaklaşık 300-350 lira. Wax Club 1 kg 2 bin küsüre satılıyor. Ben 500 gramlık paketlerde 500'e satsam gider mi acaba?
Ben bu tarz işlerde pahalı da olsa hazırını alırım şahsen, ona hayatımdan verdiğim uzun saatler aradaki fiyat farkından pahalı
işimden memnunum teşekkür ederim, o bir kere uğraştığım süreyi aileme ayırırımwax club videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama o ptfe kullanmamış. ws2 kullanmış
(link)
ptfe ws2 ye göre yaklaşık 3 kata kadar zincirin ömrünü uzun tutuyor. ve bu ptfe kadar temiz tutmuyormuş. üstteki attığım avustralyalı abi bunu anlatıyor zaten.
iyi de bir kere uğraşıp bir daha uğraşmayacaksın. belki işi ticaretine dökeceksin.