Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Parafin PTFE zincir wax

Scudo
Ben de bu sefer muckoff ceramic aldım yağ olarak çok hoşuma gitti

Kuvvetli bir öğütücünüz varsa Türkiye'den temin edeceğiniz PTFE çubukları öğüterek toz haline getirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Kuvvetli bir öğütücünüz varsa Türkiye'den temin edeceğiniz PTFE çubukları öğüterek toz haline getirebilirsiniz.

bu ptfe çubuklar saf ptfe mi oluyor.

güzel fikir ama ptfe tozun micron seviyesinin 1,6 yada 1-3 micron arasında olması lazımmış. bu seviyede nasıl öğütülür hiç bilmiyorum.

bu herhalde bu işi ilk yapan kişilerden. seneler öncesinden videosu var. ptfe yerine kömür tozu gibi farklı partiküller denemiş de birisi. ama ptfe çoook daha iyi sonuç veriyor ve bu videoda en ideal boyutun 1,6 olduğunu söylüyor.

PTFE ile çalışırken dikkatli olun, toz halinin ciğere girmesi kolay ve son derece zararlı. Piyasada toz halinde satılması biraz garip, toz halinde saf kafein satılması gibi zararsız görünen ama en ufak dikkatsizlikte ciddi tehlike yaratan ürünler bunlar.

Hazır PTFE katılmış çözümlere yönelmekte fayda var bu yüzden.

PTFE ile çalışırken dikkatli olun, toz halinin ciğere girmesi kolay ve son derece zararlı. Piyasada toz halinde satılması biraz garip, toz halinde saf kafein satılması gibi zararsız görünen ama en ufak dikkatsizlikte ciddi tehlike yaratan ürünler bunlar.

Hazır PTFE katılmış çözümlere yönelmekte fayda var bu yüzden.

Sizin mantığınız ile tuz ruhu, kireç çözücü gibi ürünlerin satılması da garip. Kimyasal ürünlerin kullanımda oluşacak bireysel zararlar kullanıcısının sorumluluğundadır. Bu işlerle uğraşmak isteyen kişi kendi sağlığını düşünmeli ve standartları karşılar maske, gözlük, eldiven gibi koruyucu önlemleri almadır. Satıcının sorumluluğu ürünün sağlığa zararlı olduğunu bildirir uyarıları ürünün ambalajına koymasıdır.

Hazır PTFE katılmış çözümlerin fiyatlarının maliyetin çok çok üstünde olması bu durumu belirliyor.

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Bu işlerle uğraşmak isteyen kişi kendi sağlığını düşünmeli ve standartları karşılar maske, gözlük, eldiven gibi koruyucu önlemleri almadır
bunu demiştim ben de. 1,6 micron engelleyebilen koruyucu malzeme kullanın.
Kullanıcıların önemli bir kısmı bunun farkında değil, hatırlatmak önemli.

Aliexpress'ten ptfe tozun 50gr'ı en az 600 Tl'ye geliyor. Daha önce de söylediğim gibi gümrükte takılmıştı. Molten Speedwax almıştım daha önceden.. bilseydim Soulrider'ın parafinini denerdim.

şu ptfe çubukları nasıl toz hale getirebiliriz hala bunu düşünüyorum. bunun makinesi falan var mı acaba?

Kuvvetli bir mutfak robotu yapabilir. Önce küçük parçalara bölmek gerek. Tıpkı toz şekeri pudra şekere dönüştürmek gibi.

Kuvvetli bir mutfak robotu yapabilir. Önce küçük parçalara bölmek gerek. Tıpkı toz şekeri pudra şekere dönüştürmek gibi.

iyi de homojen bir öğütüm olması lazım. 1600 nm yani 1,6 micron olması lazım ki bunu da konik frezeleme ile öğütüm yapıyorlarmış.
(link)

bu abi 0,8 micronun çok küçük kaldığını ve zincirin ses çıkardığını, 100-150km de waxlamak gerektiğini yoksa ptfe siz yapmakla aynı olacağını söylüyor. 3 micron da sadece büyük metalik boşlukları doldurduğunu daha küçükleri doldurmadığını söylüyor. en iyisi 1,6 tam ideal nokta diyor.

Neden fantazi ariyorsunuzki alin direk hazir yapilmisini. Yok robotlar yok çubuklar.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve ratm
iyi de homojen bir öğütüm olması lazım. 1600 nm yani 1,6 micron olması lazım ki bunu da konik frezeleme ile öğütüm yapıyorlarmış.

Kahve çekirdeği öğütücü homojen olarak öğütür ama pahalıya patlar. O tarz öğütücüler 7-10lira civarı.. Astarı yuzunden pahalıye geleceği için hazır urun almak en mantıklısı. İlla yapılcaksa bıçaklı çekirdek öğütücüler var daha ucuz 1lira gibi, fakat homojen olmaz.

Kahve çekirdeği öğütücü homojen olarak öğütür ama pahalıya patlar. O tarz öğütücüler 7-10lira civarı.. Astarı yuzunden pahalıye geleceği için hazır urun almak en mantıklısı. İlla yapılcaksa bıçaklı çekirdek öğütücüler var daha ucuz 1lira gibi, fakat homojen olmaz.
onlar işe yaramaz. bir çoğu türk kahvesi için bile öğütemiyor. ve türk kahvesi de çok kalın kalıyor
(link)

Bu işe girsem mi diye düşünüyorum. 1 kg maliyeti yaklaşık 300-350 lira. Wax Club 1 kg 2 bin küsüre satılıyor. Ben 500 gramlık paketlerde 500'e satsam gider mi acaba?

• Muhteşem
Tepkiler: Özcan
Ben bu tarz işlerde pahalı da olsa hazırını alırım şahsen, ona hayatımdan verdiğim uzun saatler aradaki fiyat farkından pahalı

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Bu işe girsem mi diye düşünüyorum. 1 kg maliyeti yaklaşık 300-350 lira. Wax Club 1 kg 2 bin küsüre satılıyor. Ben 500 gramlık paketlerde 500'e satsam gider mi acaba?
wax club videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama o ptfe kullanmamış. ws2 kullanmış
(link)
ptfe ws2 ye göre yaklaşık 3 kata kadar zincirin ömrünü uzun tutuyor. ve bu ptfe kadar temiz tutmuyormuş. üstteki attığım avustralyalı abi bunu anlatıyor zaten.

Ben bu tarz işlerde pahalı da olsa hazırını alırım şahsen, ona hayatımdan verdiğim uzun saatler aradaki fiyat farkından pahalı

iyi de bir kere uğraşıp bir daha uğraşmayacaksın. belki işi ticaretine dökeceksin.

wax club videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama o ptfe kullanmamış. ws2 kullanmış
(link)
ptfe ws2 ye göre yaklaşık 3 kata kadar zincirin ömrünü uzun tutuyor. ve bu ptfe kadar temiz tutmuyormuş. üstteki attığım avustralyalı abi bunu anlatıyor zaten.

iyi de bir kere uğraşıp bir daha uğraşmayacaksın. belki işi ticaretine dökeceksin.
işimden memnunum teşekkür ederim, o bir kere uğraştığım süreyi aileme ayırırım

ptfe toz ürün için asil polimer diye bir yere ulaştım. sorduğum tek şey siz toz olarak mı kullanıyorsunuz, toz halde nasıl bulabilirim diye.
genel müdürmüş, bana diyor ki: "nasıl üretim yaptığımızı sizle paylaşamayız" diyip kapattı.
tekrar aradım, sekreter baktı, öncekinin genel müdür olduğunu o an öğrendim. diyor ki: "üretim konusunda bilgi paylaşamayız."
yahu banane üretiminizden.
dedim ki "bana sadece bu çubukları toz hale getirebilir miyiz, böyle öğütüm yapan firma var mı, bunun bilgisi lazım"

bunu da paylaşamayız diyip tersledi. Ne acayip bu türk firmaları ya. başkasına zerre fayda sağlamamak için 70-80 yıllık bilgiyi saklamaya çalışıyor...
Bu yüzden de gelişmiyor türkiye.

PTFE wax olayı pek ilgilendiğim bir konu değil ama , merak edip google dan şöyle bir baktım, daha önce kimse paylaşmadığı için vereyim dedim linki , şöyle bir yer satıyor :
(link)
Türkiye satışı oldukça yüksek. Yani ne kadar PTFE kullanılıyor bilmiyorum ama ulaşması bu kadar zor bir şey için ben de olsam uğraşmazdım, alır Wax Club ı geçerdim.

Geri