Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Patlak lastik

erol__152

Aktif Üye
Tepki
65
İsim
ersin
Bisiklet
Mosso
geçen hafta bisikletimi aldım 22 km yaptım yukarı koydum hafta içi hiç çıkıp bakmadım bugün bi baktım arka lastik gitmiş ilk günden sanırım acaba patlakmı inikmi pompada yok yukarda durup dururken inebilirmi gezerkenmi patladı anlamadım eve gelene kadar problem yoktu

Scudo
Yılan ısırığı olduysa yavas yavas iner,ilk anda fark etmezsiniz.Suda kontrol edin iç lastiği,çok ince bir patlaktır.@erol__152

@Barış TURAN çok sağol üstad şişirip bisikletçiye kadar idare edermi müdahale etmek istemiyorum bir haftalık

Kendin yapsana moruk,neden bisikletçiye götürüyorsun?Yama takım yok mu? @erol__152

Nerede oturuyorsun?Bi şişir dene bu akşam

İlerde daha nelere müdahale etmen gerekecek,o eller pislenecek.

• Beğen
Tepkiler: erol__152
garantiliya daha bir haftalık ben pek anlamam bozarım her tarafını sökerken yarın denicem pompa yok şu an @Barış TURAN

Patlak lastik garanti kapsamına girmiyor dostum,kolay gelsin.Gitmişken bi yama seti pompa al durum müsaitse. @erol__152

• Beğen
yenibağlar ben hacı@Barış TURAN

garantiye girmiyorda başka yerleride bozrım ben sökerken ondan alıcaz artık mecburen @Barış TURAN

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Eğer sibobunuz ince ise ve ince sibop sıkılı değilse Sürüş esnasında ya da sonrasinda inme olabilir. Kalın Sibop ise aklıma siboptan Kaynaklı bir sorun gelmiyor. En güzel kontrol lastiği söküp, şişirdikten sonra iç lastiği mümkünse su, değilse kulağınıza yakın tutup dinleyerek kontrol yapabilirsiniz.

Pompam yok dediniz ancak en temel ihtiyacınız pompa, Alyan anahtar, yedek lastik ve yama seti. Bunlar olmadan bir bisiklet tamircisine muhtaçsınız. Hatta yolda kalırsanız durum daha vahim.

Internette lastik söküp takmakla ilgili tonla video var. Eğer bulamazsanız, geri bildirimde bulunursanız yardımcı olmaya çalışırım.

• Beğen
Sabah Uludağ düşünüyordum ama hava patlamak üzere.Fren pedlerini değiştireyim bari ben de.1 seneden fazla oldu :)

• Beğen
@Barış TURAN evet hava kötü bu akşam 22 de aydın bisiklette tur düzenliyor bende ne kask var ne birşey yoksa katılırdım bir daha kine artık her şeyi alınca

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Bunu nasi becermisim? Ilk haftadan lastigi patlattik. Tamir edilmez heralde bu yama vs. Cst lastik cikti icinden. Iyimidir ic lastik marka oneriniz var mi?
187743

@serchester dış lastiğin kayması sonucu oluyor bu durum frene basıyorsunuz lastik kayıyor ve janta dayanıyor arada sıkışıp lastik patlıyor çok fazla hava kaçırmıyorsa böyle kullanabilirsiniz

@Hakan38

yok kacırıyor ya e bu nası onlenebilir peki?

@serchester
Lastiğe az hava bastıysan fren esnasında lastik yere tutunur ama jant içinde kayma yapar. Jantın sibob deliğinde çapak varsa da olmuş olabilir, iç lastiği takarken sibobu yamuk takıldığı için de olabilir. Tamir olmaz mecbur değişmesi lazım.

Bugün 100 kmlik turumda ilk lastik patlaģını deneyimledim. 40. Km de lastik patladı. 4 5 km 2 kere hava bastım, yine inince onarmak için durdum ve ordan da geri döndüm.

Yanımda yama yoktu iç lastik vardı. Eskisini söktüm. Üstünü kontrol ettim üstünkörü ama bir şey bulamadım. Lastiğin içini de kontrol ettim. Sıkıntı bulamadım. Hatta jant üstünde yer alan ve iç lastik ile jant arasındaki bandı da kontrol ettim kayma var mı diye.. onda da sorun yoktu. Sadece lastiğin üstünde şöyle bir delik vardı

20200712_175540.jpg

Tabii orada bunun için yapabilecegim bir şey yoktu. Iç lastiği takıp şişirdim ve 55 km sıkıntısız bir şekilde geri döndüm.

Fakat evde bir kac saat sonra bir baktım ki lastik hafiften yumuşamış. Şimdi emin olmak için hava bastım ve bekliyorum.

Şunu merak ettim, çıkardığım iç lastiği yamalasam yedek olarak yanımda taşıyabilir miyim. Tek bir patlak yüzünden iç lastiği çöpe atmak da istemedim.

Bir de lastik üstündeki resimde görülen deformasyon için ne yapmalıyım. Bir şey yapmak gerekir mı..

Asıl yeni iç lastik de patladıysa işte o zaman canım sıkılacak.

İç lastiğiniz deki delik çok büyük değil ise yama uygulayıp yedek olarak yanınızda taşıyabilirsiniz.Bu deformasyon fotodan bakıldığında biraz büyük görünüyor.
Lastiği içten yama yapabilecek bir tamirciniz varsa oda onarabilir.Sizde yapabilirsiniz.İlgili videoları youtube üzerinden ulaşabilirsiniz.Tabi bu yarık lastiğin içine
kadar ulaşmışsa yama yapılır.İyice bakın ona göre karar verin.Geçmiş olsun.Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
@Ceasar Bravo

İç lastiği yamalayıp yedek olarak taşımak yerine, ben yamalı iç lastiği geri takıyorum ve yamasız olanı çıkarıp tekrar yedeğime alıyorum. Böylece iç lastiklerden biri (yedekteki) daima yeni kalıyor, bisikletin üstündeki ise zamanla yamalı bohçaya dönüşüyor. Bir süre sonra da çöpe gidiyor. Hem temiz stok devri daimi oluyor, hem de bence daha emniyetli böylesi. Çünkü yamalı lastiğin nerede ne problem çıkaracağı belli olmaz. Eğer hem takılı olan, hem de yedekteki iç lastikte birden fazla yama varsa, küçük bir ihtimal de olsa yedekteki lastik bir gün hayal kırıklığına uğratabilir. Misal, lastik patlar, yedeği takarsınız, bir de bakarsınız ki yedeğe attığınız son yama iyi tutmamış kaçırıyor. Tamir takımınız yanınızda değilse çift patlakla ortada kalabilirsiniz.

Fotodaki büyük yarıktan başka bir de küçük delik var ve sanki orada bir şey saplı kalmış gibi duruyor. Ben mi yanlış görüyorum?

Geri