Scudo Sports

Patlayan lastik nasıl yapılır?

İnce sibopu (italyan sibop) araba sibobuna çeviren aparatı nereden temin edebiliriz acaba ?

Scudo
İnce sibopu (italyan sibop) araba sibobuna çeviren aparata benim de ihtiyacım var.Bisiklet malzemesi satan yerlerde bulunabiliyor mu acaba?

Benzer bir aparatta ben yaptım.Şimdilik işime yarıyor.Yakında resmini koyarım.

Birde sibop takarken dokununca biraz oynuyor bu normalmi yoksa nerde hata yaptım ?

beyler bende hidrolik disk firen var ve arka tekeri nasıl sökeceğimden emin değilim bide bu işlerde yeniyim kötü hale getirmek istemem yardım bekliyorum birde benim arka tekerlek yolda giderken bi anda havası inmeye başladı eve gittiğimde patlak bulamadım tekrar şişirdiğimde sabaha tekrar havası inmiş olarak buldum arkadaşlar sibobtan diyorlar sorun ? ne yapmalıyım iç lastik çok sıkıntılı bisikletim astro 242 sro

iç lastiği leğenin içine koy(içi su dolu olcak) hava kabarcığı çıktığı yerde patlak vardır.ya da elinle bakabilirsin.
tabii bunları yapmadan önce iç lastiği şişirmelisin.

Ender kardeş,yazı baştan aşağı çok yararlı olmuş.Benim ekleyeceğim şu var:
İç lastiği janta takmadan önce yazında elektrik bandıyla çekip,eski bir iç lastiği bu elektrik bandı üzerine koymuşsun.
Yapılan işlemde bence ya elektrik bandı çekilmeli,ya da eski iç lastik olmalıdır.
Çünkü her ikisi olursa dış lastik janttaki yerine tam oturmayacaktır.
Ayrıca iç lastik dış lastiğe takıldığında hafiften şişirilip,dış lastiğin jantta çıkan yerleri de elle hafiften vurulup yerine takılması da gerekir.

Bu faydalı bilgi için çok teşekkürler. Benimde h.sonu arka lastiğim patladı ve bir arkadaşımın yardımıyla patlak önleyici sıvı sıkarak yoluma devam etttim. Acaba bu sıvı beni normal bi şekilde götürürmü yoksa iç lastiği değiştirmem yada yama yapmam gerekirmi? Cevaplayan arkadaşlar olursa sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.

Yazı için teşekkürler çok yararlı oldu benim içinde.

bahsedilen adaptör bu mudur ?

(link)

http://i.ebayimg.com/t/5pcs-Convert-Presta-to-Schrader-Bicycle-Bike-Valve-Adaptor-Tube-Pump-Tools-Gold-/00/s/NTAwWDUwMA==/$(KGrHqJ,!qgFBZ2!fUPvBQmNe!iOZw~~60_12.JPG

Tesekkurler, faydali bir yazi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aradığımı çok eskilerden buldum. Yazan arkadaş artık forumda yok ama gıyabında teşekkür ederim...

Dün sabah arka lastik inikti. Siboplarım Presta. Dandik bir pompam var. Bir de hep yanımda taşıdığım Schrader dönüştürücü. Pompa ile uğraşmayayım, benzincide 10 saniyede basarım diye çıktım. Maalesef benzincide işe yaramadı bu dönüştürücü. Oradaki pompanın ortasındaki iğneye temas olmadığından hava basmıyor. Daha sonra bir lastikçi buldum. Oradaki pompa mandallı, mandalı açınca basıyor havayı. O zaman işe yarıyor aynı dönüştürücü. Böyle olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.
Ender bey kendi ürettiği bir parçayı tanıtmış. Biraz daha küçüğü yapılabilirse yama setinin yanında taşınabilir.

@Ender Alıcıoğlu

%100 patlamaz lastik çıkana kadar hep güncel kalacak bir konu :) Bayağı emek verilmiş, fotoğraflar anlatımlar harika, çok teşekkürler ellerinize sağlık.

2 gün önce son mesajı yazmışım ve bugün lastiğim patladı :D Bisikleti aldığımdan bu yana en uzun yolumu yapacaktım ( gidiş - geliş toplam 30 km ) fakat gidiş yolunda 8. Kmde arka lastiğime vida girdi. Eve kadar yürüyerek döndüm :( Yapıştırıcı, yama ve zımpara dışında ekipmanım olmadığı için pek umudum yoktu ama bu işi çözmeye kararlıydım. Neyse orman yolundan dönerken 2 tane dal aldım ve evde onlara ameliyat eldiveni ile kapladım lastiği kesmesin diye, onları şu lastik çıkarılan plastik parçalar gibi kullandım. Arka cantı sökecek anahtarım olmadığı için sadece bisikleti ters çevirip gerekli işlemi yaptım :) Biraz survival oldu ama sanıyorum ki sorunsuzca hallettim. İleriki zamanlarda elim iyice alışınca ( birkaç patlak durumu daha yaşarsam :) ) video çekerim belki faydası olur. Niye yazdıysam bilemiyorum, herhalde iş başarmanın heyecanı :D

Geri