Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal çevirirken ses geliyor?

Recep Volkan ÇETİNCEVİZ

Forum Bağımlısı
Tepki
177
Bisiklet
Scott
Selam merhaba arkadaşlar pedal çevirdiğimde çat çut ses geliyor slx aynakol aldım aradan zaman geçti böyle ses gelmeye başladı
zincir shimano ama şu sram zincir bağlantısı var ordan geleceğini sanmıyorum sesin
deore arka aktarıcının makara kısmının birisinin pulu yok ordanda geliyor olacağını sanmıyorum
acaba orta göbekten gelebilirmi ses veya sol aynakolun bağlantısından

• Beğen
Tepkiler: Meurseult
Scudo
Orta göbek montajını kendiniz mi yaptınız yoksa slx i aldığınız yere mi yaptırdınız?
Ayrıca spd kullanıyorsanız bazı modellerin tur esnasında belli açılarda hep sese sebep olduğu biliniyor. Temizleyip yağlamak gerekebilir.

aynı olay benimde basima gelmisti.Benimkinin sorunu pedalin sıkılmasiyla giderilmisti,bir dene istersen.

• Beğen
Tepkiler: alperenakal
Eğer sadece rampalarda yüklendiğinde geliyorsa o ses büyük olasılıkla orta göbektendir.Oraya bir baktır

Büyük ihtimal orta göbekte bence de bu gün boş vaktim var bakacağım günlerdir sesten dolayı pedallayamıyorum. Bağlantıyı kendim yaptım bisikletçide fln yaptırmadım

• Beğen
Tepkiler: cetinsangu
Dün aynı şey benim başıma geldi baktım zincir bağlantı yerininin bir kısmı kopmuş çıkıntı oluşturmuş o sürtüyordu aynısı olabilir.

Konu hala güncel başka fikri olan varmı kaç gündür bisiklet kullanamıyorum çok sinir bozucu ses geliyor
Orta göbek konusunda karar aldım orta göbek arıyorum arka aktarıcı bu kadar fazla ses çıkarırmı acaba catır çutur diye ses pedala yüklenince ses geliyor o kadar normal pedal çevirincede artık ses gelmeye başladı

Merhabalar şuan bende pedal çevirirken gelen çıt çıt çıt sesi var her 1 pedal turunda çıtçıt diye ses geliyor gelen ses harbiden motivasyonumu düşürüyor kafaya takıyorum benım ayna kollarda shımano tourney diye biliyorum sorunu gideren varsa nasıl yaptığını söyleyebilirmi yada banada yardımcı olursanız çok makbule geçer.

@Oglcnbrt Çıt Çıt ses = Göbek sorunu olsa gerek ! Bu konuda işten anlayan sağlam bir servise gitmeni öneririm.
Saygılarımla.

@İbrahim Aslanhan Çevredemde ve bulunduğum bölgede işten anlayan doğru dürüst birisi yok daha öncede bir sorunum olmuştur birisi a diyor öteki b diyor diğer onlar bilmez c diyor o yüzden güvenemiyorum :( :(

@Oglcnbrt

Gelen çıt çıt sesi herhangi bir sebepten kaynaklanıyor olabilir. Kime sorsan farklı birşey söyler. Dipsiz bir kuyudur diyebilirim. Bazen çok basit birşeyden yapabilir bazen de çok karmaşık bulunması zor bir sebepten yapabilir. Aklında olsun ;)

@ratm
Orasının farkındayım ama şu güzel havalarda çıkıp süresim bile yok o lanet olası sesten dolayı..

@ratm çok doğru bir tespit. eski bisikletimde bu ses gelirdi. inip pedalı elle çeviriyorum ses yok, pedala yük bindiriyorum yine ses yok. sonradan farkederim ki selenin vidası hafiften gevşek.her pedala yüklenişte çıt çıt :D

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Oglcnbrt tavsiyem 14 numara anahtarla o yerleri sıkıştırmanız tekrar devam ederse gidip değiştirirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Anonim
@Oglcnbrt Öncelikle Adana da bu işten iyi anlayan bir bisikletçiye götürmek lazım diye düşünüyorum ama kimseye güvenmiyorum diyorsun, o zaman kendin çözmek için uğraşacaksın. Temel bir iki şüpheli tavsiyesi ile ben başlayım;
Abartı örnek olarak söylüyorum ama başıma geldi bu :) Ayakkabı bağının ucu metal ise ve bağını biraz uzun bıraktıysan her çevirişte aynakola çarpar bir ses çıkaratabilir. (çok küçük ihtimal)
Pedalları çıkartıp dişlerini gresledikten sonra tekrar tak, ve iyi sık ama abartma yoksa dişleri yalama yapabilirsin. Bu sıkma işi zaten tüm civatalar için geçerli, önemli bir konu.
Onun haricinde ayakta kullanırken yine çıt çıt sesi geliyor mu , o da önemli, gelmiyorsa sele borusunun ucunu ve kadroya giriş yerini greslemek lazım.
Bu söylediklerim çıtçıt sesi için giriş çözümler.

• Beğen
bende de olmuştu. aynakolu açıp yağlayıp tekrar sıktılar geçti.

• Beğen
@mergin
Aynakolu sökmekte bayaa iş yahu :D ama boş olduğum vakit yukarıda dediğim gibi denicem

Geri