Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedaldan gelen çıt çıt sesi

ince gres uygulayacağım o bölgeye sorun olmaz sanırım?

Scudo
Bu ses için bugün bir bisikletçiye gittim. Orta göbekten olabileceğini söyledi ama hollowtech göbeklere bakım yapılmıyor dedi ?? böyle bir şey mümkün mü yoksa klasik bisiklet dükkanı yalanları mı. başka bir bisiklet dükkanı da bu ses konusunda sıcak havalardan metal genleşmesi sonucu buna benzer seslerin oluştuğunu , göbek bakımı yapılsa da geçmeyeceğini söyledi.

:ssrtcbya: yaz ayları geldimi bütün bisikletlerden sesler gelmeye başlar , metaller genleşiyor baba
gerçekten olay buysa çok rahatlıcam ama yine de bi orta göbek bakımı yaptırabilirim için rahat olsun diye

Bu ses için bugün bir bisikletçiye gittim. Orta göbekten olabileceğini söyledi ama hollowtech göbeklere bakım yapılmıyor dedi ?? böyle bir şey mümkün mü yoksa klasik bisiklet dükkanı yalanları mı. başka bir bisiklet dükkanı da bu ses konusunda sıcak havalardan metal genleşmesi sonucu buna benzer seslerin oluştuğunu , göbek bakımı yapılsa da geçmeyeceğini söyledi.
Hollowtech göbeklerde rulmanlar değiştiriliyor ama çoğu bisikletçi uğraşmaz ürün satmak için. Kendin yapman lazım. Alet edevat gerektiren bir iş.

Aynısı çit çit sesi benim sol pedaldan da geliyordu, yanımda alyan vardı söküp sildim geri taktım ses gitti.

Aynısı çit çit sesi benim sol pedaldan da geliyordu, yanımda alyan vardı söküp sildim geri taktım ses gitti.
benim böyle tam bisikletin derinliklerinden geliyor pedalı defalarca söküp taktım temizledim falan ama nafile.
Hollowtech göbeklerde rulmanlar değiştiriliyor ama çoğu bisikletçi uğraşmaz ürün satmak için. Kendin yapman lazım. Alet edevat gerektiren bir iş.
bana değişmemiz lazım diyen bisikletçi bakım da yapabiliriz dedi denerim belki o kişiye yaptırmayı. ama böyle gözle görülmeyen işlemler yaptırdığımda yapılmamış gibi hissediyorum bu sefer fotoğraf da isteyecem yapıyorken

bana değişmemiz lazım diyen bisikletçi bakım da yapabiliriz dedi denerim belki o kişiye yaptırmayı. ama böyle gözle görülmeyen işlemler yaptırdığımda yapılmamış gibi hissediyorum bu sefer fotoğraf da isteyecem yapıyorken
Rulman değiştirmek için ekipmanları yoktur. Bakım dediği rulmanın kapağını açıp yağ damlatacak. Ve bu işlemin pozitif bi etkisi olmaz.

Rulman değiştirmek için ekipmanları yoktur. Bakım dediği rulmanın kapağını açıp yağ damlatacak. Ve bu işlemin pozitif bi etkisi olmaz.
Abi bu aynakolu söküp bilyaları greslemek aslında benim de yapabileceğim bir iş. yapmayı denesem başıma bir şey gelir mi. bildiğim kadarıyla sol taraftaki 2 aynakol vidası söktükten sonra direkt çıkıyor aynakol ve rulmanlar açığa çıkıyor. bilyaların üzerinde 2 kapak varmış onlar da kolaylıkla çıkıyor youtube da izledim. asıl sorum şu aynakolu geri bağlarken sağ aynakol ile sol aynakolu nasıl tam tersi doğrultuda ayarlayabiliriz. bi püf noktası var mı? sizce denemeli miyim?

Pedal gevşemesinden yapmıştı benimki iyice sıktım ses kesildi

Gerçekten de pedaldanmış boşuna masraf yapacaktık. Pedalı çıkarıp gresleyip taktım. Sesin %98 i kesildi.

Merhaba, Carraro sportive 321 bisikletimden pedal çevirdikçe tık tık sesi gelmekte. İlk aldığım zamanlardan(yaklaşık 1.5 sene önce) kısa bir süre sonra bu sesi yapmaya başladı. Aldığım bisikletçiye götürdüğümde ise test etmek için bi turladılar ve "ses falan yok" dediler ancak aynı şikayetten tekrar gittim ve "bozulursa bakalım değişmesi gereken parçayı fabrikadan talep ederiz" dediler. Rutin bakım için gittiğimde bisikleti temizlemişlerdi, ses kesildi zannettim ama kısa bir süre sonra tekrar başladı. Ses pedaldan mı göbekten mi kaynaklanıyor bilmiyorum.
Çözüm tavsiyelerini beklemekteyim.

İlk zamanlarda her turda 1 tık sesi gelirken sonradan 2 tık sesi gelmeye başladı. Videoyu ekliyorum kusura bakmayın biraz rüzgar sesi var .
(Link paylaşma izni vermediği için 1 boşluk bırakıyorum :/ )

h ttps://www.youtube.com/shorts/cu9F_wSQG4c

Geri