yaz ayları geldimi bütün bisikletlerden sesler gelmeye başlar , metaller genleşiyor bababaşka bir bisiklet dükkanı da bu ses konusunda sıcak havalardan metal genleşmesi sonucu buna benzer seslerin oluştuğunu , göbek bakımı yapılsa da geçmeyeceğini söyledi.
gerçekten olay buysa çok rahatlıcam ama yine de bi orta göbek bakımı yaptırabilirim için rahat olsun diyeyaz ayları geldimi bütün bisikletlerden sesler gelmeye başlar , metaller genleşiyor baba
Hollowtech göbeklerde rulmanlar değiştiriliyor ama çoğu bisikletçi uğraşmaz ürün satmak için. Kendin yapman lazım. Alet edevat gerektiren bir iş.Bu ses için bugün bir bisikletçiye gittim. Orta göbekten olabileceğini söyledi ama hollowtech göbeklere bakım yapılmıyor dedi ?? böyle bir şey mümkün mü yoksa klasik bisiklet dükkanı yalanları mı. başka bir bisiklet dükkanı da bu ses konusunda sıcak havalardan metal genleşmesi sonucu buna benzer seslerin oluştuğunu , göbek bakımı yapılsa da geçmeyeceğini söyledi.
benim böyle tam bisikletin derinliklerinden geliyor pedalı defalarca söküp taktım temizledim falan ama nafile.Aynısı çit çit sesi benim sol pedaldan da geliyordu, yanımda alyan vardı söküp sildim geri taktım ses gitti.
bana değişmemiz lazım diyen bisikletçi bakım da yapabiliriz dedi denerim belki o kişiye yaptırmayı. ama böyle gözle görülmeyen işlemler yaptırdığımda yapılmamış gibi hissediyorum bu sefer fotoğraf da isteyecem yapıyorkenHollowtech göbeklerde rulmanlar değiştiriliyor ama çoğu bisikletçi uğraşmaz ürün satmak için. Kendin yapman lazım. Alet edevat gerektiren bir iş.
Rulman değiştirmek için ekipmanları yoktur. Bakım dediği rulmanın kapağını açıp yağ damlatacak. Ve bu işlemin pozitif bi etkisi olmaz.bana değişmemiz lazım diyen bisikletçi bakım da yapabiliriz dedi denerim belki o kişiye yaptırmayı. ama böyle gözle görülmeyen işlemler yaptırdığımda yapılmamış gibi hissediyorum bu sefer fotoğraf da isteyecem yapıyorken
Abi bu aynakolu söküp bilyaları greslemek aslında benim de yapabileceğim bir iş. yapmayı denesem başıma bir şey gelir mi. bildiğim kadarıyla sol taraftaki 2 aynakol vidası söktükten sonra direkt çıkıyor aynakol ve rulmanlar açığa çıkıyor. bilyaların üzerinde 2 kapak varmış onlar da kolaylıkla çıkıyor youtube da izledim. asıl sorum şu aynakolu geri bağlarken sağ aynakol ile sol aynakolu nasıl tam tersi doğrultuda ayarlayabiliriz. bi püf noktası var mı? sizce denemeli miyim?Rulman değiştirmek için ekipmanları yoktur. Bakım dediği rulmanın kapağını açıp yağ damlatacak. Ve bu işlemin pozitif bi etkisi olmaz.