@neslihanatam
Sn Neslihanatam yukarıdaki seçenekleri bisikletimle gezmeye çıktığım hemen her zaman yaşıyorum. İlk dönemler gerçekten çok sıkıcıydı. Ancak, artık alıştım. Spesifik olarak "şu dur" diyebileceğim bir kriter yok.
Rüzgâr dışında saydıklarınızın tamamını kapsıyor sanırım O tümsekler bile bir cehaletin ürünüdür. Biliyorlar ki bizim insanımız mahalle arasında okul çıkışı tabelasını görse de 50-60 ile gidecek. Ancak arabasına zarar geleceğini anlarsa yavaşlar.
Bizim insanımız kendi neredeyse diğer tarafa lanet okur. Anlamaya çalışmaz, saygı göstermez. Kendisi araba sürüyorsa yol arabanındır. Yok kendisi yaya geçidinde bekleyen bir yayaysa yol yayanındır ama araçlar müsade etmedi diye küfür eder. Tren garında elindeki çöpü trene atan adam gördüm çünkü kendisi henüz trene binmemişti. Trendekiler de camdan gara atıyorlar çöpü akılları sıra bulundukları ortamı temiz tutuyorlar. Hepsi sığ zihniyet ürünü. Hepsi cehalet.
Neredeyse banketten gidecek olan kamyonlar, kulağının dibine gelip bir anda kornaya basan sürücüler, içtiği içeceğinin şişesini yol kenarına atarak kıranlar.
Bisiklet yolunu kol kola girerek kaplayan teyzeler, dünyayı kurtaran dayılar... Şunu fark ettim Kadıköy sınırlarına girince 1 tane yayayı bisiklet yolunda göremezsiniz ama maltepeden pendiğe kadar bu teyzeler, dayılar her yerde.
Diğer şoförler tabi ki öldürmek için sürüyorlar, göz göze gelince daha da çok gaza basıyorlar, onlar şehvetli, onlar hırslı, onlar kana susamış ama kaza olduktan sonra da süt kedisine dönüp "vallllla görmedim önüme çıktı birden abi" ci kesiliyorlar. Babam olsa sevmem trafikte bisilklet ve yaya sıkıştıran adamı
Türkiye'de saymakla bitmeyecek bir liste bu. Her bölgede şehirdr, coğrafyada ayrı lanet edilecek konular mevcut. Her birisini sebebi ise insanlar yani doğadan değil tamamen beşeri sıkıntılar.
Kalitesi topraktan beter asfalt
Mazgallar
Sahibinin bağlamadığı köpekler(köpek ısırmazmış)
Belediyelerin toplamadığı köpekler
Polislerin ceza yazmadığı park nedir bilmeyen araçlar
Sinyal vermeyen canlılar
Rahatsız etmek için korna çalan, sıkıştıran canlılar
Kamyon sürerken kendini tanrı sanan,fren nedir bilmeyen canlılar
Kendi bisiklete binmeyip bisikletlilere laf sokmaya çalışan tek hücreliler
Son model arazi alıp kullanmayı bilmeyen zengin karıları evet karı diyorum onlara bayan demeye dilim varmıyor.
Bisikleti sadece parkta çocuklar için olduğunu sanan polisler.
Hepsini genellecek olursak işini iyi yapmayan, egosu yüksek, kendisini sürekli yükseklerde gören ve trafiğe çıkan herkes ve trafiği düzenlemesi gerekirken müdahale etmeyen herkese lanet ediyorum.
park yasağı olan kaldırımlara yol kenarlarına park edıp tam sen geçerken kapıyı açanlar senı gormesıne rağmen kapıyı açmaya devam edenler.
bağdat caddesindekı caddebostan mado karşısındakı 4 şerit yolun 2 şeridine araba park eden 4 5 kısı yolun ortasında bekleyen valeler erenkoy suadıye vs...
kmkareye 10 insan 1000 araba 10 vale 0.0001 bisiklet dusuyor bu saydığım caddede
fenerbahçede de var geçen 4 tanesı ustume yurudu neden ustune surmusum dıye yolun ortasında durmayın dedım dıye çıkardım cebımden aletı verecektım 4 unede bastım gıttım
4 teker denyolar ustune kırıp frene basanlar sonrada özür dileyenler görmemiş gibi daha saymakla bıtymez sıgarasının kulunu tam yanından gecerken arabadan dışarı atanlar
hayır bisiklete binerken zaten beyne giden oksisjen oranı azalıyor efordan sonra bir de sakin kalmak zor oluyor böyleleride 4 teker denyolar sigortaları attırıyor. şile yoluna çıkarım giderim gelirim mecbur dönüşte sahili caddeyi kullanıyoruz uçarak mı gidecez bisiklet yolunda gitsen ustune ustune yururler kaldırıma çıksan laf yersın yola çıksan dolmusu valesı ustune surer.
Cep telefonuna bakıp kafası yerde kamyon gelse görmeyecek gibi yolun ortasında yuruyenler arabada cep telefonu ıle konusup senı gormeden ustune kıranlar neyse klavyeyı kırıcam bıraz daha hatırlarsam
@Tahir Keskin bir de pedal boşluğu veya kırık göbekten kaynaklanan tık tık tık sesi varya Allahım beni deli etti kaç hafta. Akortsuz jantta pabucun sürtmesi, yolda giderken elle fren kollarını düzeltmemde cabası