Scudo Sports

Pendik

Pendik/Kaynarcadayım sahile çok yakınım. Bisikletim bana ulaştığında gruba katılmayı çok isterim .

Arkadaşlar ben Pendik/Kaynarcada oturuyorum bisiklet alıcam bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirlermi ?

Scudo
@SamedKilic1

ben pendik merkezdeki merkez bisikletten bianchi almıştım. bi sorun yaşamadım. birde sancak köprüsünün orda efor bisiklety var. ikisi de iyidir.

merhaba, konuyu hortlatmış oldum ama kurtkoy / yenişehirde aksamları iş cıkısı 6 gibi yüksek olmayan tempolarda turlayan yada turlamak isteyen arkadaslarla pedal cekmek isterim.

Çoğunluğu Pendik'te çekilen bisiklet videolarımızı ve tur videolarımızı kanalımızdan takip edebilirsiniz. (link)

Merhaba

Ben yenisehir mh oturuyorum. Aksamlari pedallayabiliriz haftasonu da duruma gore yakin yerlere gidebiliriz.

Gorusmek uzere.

Forumdaki ilk mesajım vesilesiyle öncelikle herkese merhaba,

Buralarda yeni olduğum için bu aralar yalnız sürüyorum fakat grup sürüşlerini hem sosyalleşme, hem motivasyon/performans, hem de güvenlik açısından tercih ederim.

Haftasonları bir gün uzun sürüşlerde (120 - 200 km arası), haftaiçi ise işten önce (06:30 gibi) ve işten sonra (18:00 gibi) saatte ortalama 25-30 KM hızla beraber sürecek yol arkadaşları arıyorum. Başlangıç noktası Yenişehir/Kurtköy'de herhangi bir yer olabilir.

Eğer bir Whatsapp grubunuz varsa telefon numaram için mesaj atarsanız sevinirim.

Bol pedallı günler...

Bu akşamüstü 18:00'de şu rotaya gelmek isteyen varsa Atlantis'in önünde bekleyebilirim: (link)

Grup aktif mi hala hayat var mi acaba?

Aktif gibi durmuyor maalesef ama bence canlandırabiliriz :)

Örneğin, yarın sabah Ballıkayalar Kanyonu/Tabiat Parkı'na gitmeyi planlıyorum; daha önce hiç gitmedim. Rotayı şu şekilde hazırladım. Gelmek isteyeni sabah 9-10 ya da daha erken Atlantis'in önüne beklerim :) (link)

• Beğen
Tepkiler: alperr125
@sccetin Ramazan dolayisiyla gunduzleri binemiyorum ayrıca uzun turlara hic cikmadim bisikleti yeni aldim alisamadim dahi. 108 km iyimis de o kondisyona ulasmam biraz zaman alir gibi. Temmuzun son haftasi Istanbula donecegim birazda alismis olurum sonra turlayalim derim yari yola kadar da olsa katilirim size.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@sccetin selam Serhat, 10-15 km lik tur olursa ben de katılabilirim. Ve whatsapp grubu kurduysanız beni de eklerseniz sevinirm.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Adım, Emirhan. 23 yaşındayım. Neredeyse 4 yaşımdan beri bisiklete biniyorum. 3 sene önce askere giderken bisiklet kullanmayı bırakmıştım. Bırakış o bırakış yani :) Bisikletlerin çok çeşitleri varmış sanırım, ben 3 çeşit oluyorlar sanıyordum görsel olarak dışarıda gördüklerimden. Henüz hiç bir bilgim yok. Forumdan öğreneceğiz.

Benim canavar bisiklete gelecek olursak;
Marka: Ümit
Model: Sport Cartegena
Yaşı: 15(yanlış hatırlamıyorsam)
Km: 45.XXX(En az her gün her yere bisiklet ile giderdim askere gidene kadar. Sabah akşam durmadan gezerdim.)
Vites: 3x7

15 senede ne masraf yapıldı merak ediyor musunuz :)

Lastikleri 1 kere patlamadı.
Tekerler hiç değişmedi.
Fren telleri, jantlar, vites sistemi hiç birine anahtar değmedi ve değişmedi. Zinciri falan hepsi orijinal.

Askere giderken ufaklık kardeşe bıraktım ve geldiğimde harap haldeydi canavar :) senelerdir elimi sürmüyordum ta ki bugüne kadar. Bugün canavarı tekrardan diri bir şekilde sahalara döndürme kararı aldım. Üzerinde 15 senenin birikimi masraflar var şu an.

Masraflar;
Ön ve arka lastikler kabak dümdüz.

Fren pabuçları bitik.

Arka fren çok sert(sanki sorunu tel ya da telin geçtiği o siyah spiral şey paslanmış da o yüzden sert gibi.

Koltuğun altın da ki 3 bölgeyi birleştiren amortisör patlamış. Bisikleti kaldırınca koltuktan gövde tıkır tıkır oynuyor ordan. Boş içine gidiyor direk amortisör.

Vites kollarının lastikleri falan gitmiş. Kollar sanki aşağı yukarı oynatırken fazla çatırdıyor. (Shimano RevoShift)

Pedalda bulunan 3 dişlinin vites attırıcısının koldan gelen teli kopmuş. Yeni tel ya da kol alıncak.

Arka vitesi ne yaptıysam ayarlayamadım. 1 e çıkarsa 7 ye inmiyor. 7 ye inerse 1 e çıkmıyor. Tel de mi kolda mı yoksa attırıcı da mı sorun var bilmiyorum. Normalde hiç çalışmıyordu vitesleri bu akşam kendim az da olsa yaptım ama anca bu kadar oldu.

Arka attırıcı(Shimano Tourney Sis İndex)

Direksiyon göbeği bilya dağıtmış sanırım oynuyor.

Arka teker bilyası 15 sene de hiç dağılmadı. Hiç ayar yapılmadı. Akort ayarı 1 kere bile yapılmadı hiç bir tekere 15 sene boyunca. Şu an tekerleri 8 çiZiyor mu bilmiyorum. Eskiden yoktu sorun. Jantlar yamuk mu düzgün mü onu da bilmiyorum.

Şimdi arkadaşlar tanıştık. Bana İstanbul da bisikletimi Ada'm etmek için kimler yardımcı olmak ister :) Kendi amortisörünü ve o aktarma parçalarını nereden en uyguna ayarlarız. Vites sistemi uygun fiyata daha iyi olabilir diyorsanız öyle bir şey de yapabiliriz. Foruma ve bu kadar bilgiye adapte olmak çok uzun zaman ister. O zamana kış gelir. Kış gelmeden hızlıca şu bisiklete girişip Ada'm edelim diyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkes yeni bisiklet al pahalıya gelir diyor ancak bunu yeniler bineriz senelerce daha ne gerek var diye düşünüyorum. Yapı ve tasarım olarak çok şık bence :)

@emirhancakir Bende de 12 yıllık çift süspansüyonlu bir bisiklet vardı ve iyi korunmamıştı. Ettiği paradan çok masraf yaptım en sonunda kapımın önünden çalındım. Bana alınan ilk bisiklet olduğu için üzülsem mi masraf yapmaktan kurtulduğum için sevinsem mi bilemedim. Çünkü binmeye devam ettikçe para harcıyordum :).

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@cracura Benim de ikinci bisikletim bu canavar ama ilk bisikletim gibidir kendisi. Amcamın hediyesi idi :) Zaman'ında iyi para vermişti. Aslında benim bisikletim bakımlı idi ancak benden sonra kardeşime geçince Can'ına okumuş :) bakımdan kastım her gün silerdim ve sert kullanıp zarar vermezdim :) Şu an ciddi bir bakım istiyor. Vites sorunları beni deli etti dün. Vites kollarını mı tellerini mi değiştirmem gerekiyor bilmiyorum açıkcası. Bu parçaları aynıları kullanıp uygun fiyata Nerelerden alabilirim bunları da bilmiyorum :) Ümit Bisikletin Pendik de yetkili satıcısı ile görüştüm telefonda. Yedek parça olarak orta amortisör'e 20 TL dediler. Vites kollarının çiftine 30 TL dediler sanırım yine aynı RevoShift dir. Fiyatlar sizce pahalı mı? 2 parça sadece 50 TL yapıyor ve az para değil yani. Komple bisiklet 350₺ mi ne zaten galiba Yardım ve bilgilerinizi bekliyorum :)

Tuzla'yı çocukluğumdan beri severim. Çok sakindir, hır gür olmaz :) Hele ki mekanları, sahili artık eskisine göre efsane güzel oldu. İlk taşındığımız Zaman'ı hatırlıyorum da, köydü bee

@deadlistcach Deme be öyle iyidir Tuzla

@emirhancakir eski bisikleti toplamak çok zevklidir ben de amatörce yapmaya çalışmıştım ama bisikletçilerin az olması ve ekonominin kötü olması nedeniyle gerçekten çok pahalıya geldi. 100 liralık bisiklete 250 lira masraf yaptım ve rahat bir şekilde binemedim.Binilebilecek şekilde toplamak istiyorsan bu işi iyi bilen birine danışman gerekir yoksa hem mali açıdan hem manevi açıdan çok zor olacağını düşünüyorum.

@cracura Maddi durumum harika değil açıkcası :) Ufaktan ufaktan yapayım diyorum önemli olan kısımları fren ve vites kısmını. Teker ve amortisörler sonra da olsa olur diye düşünüyorum. Umuyorum ki jantlar yamulmamış olsun benim merak ettiğim kısım orası :) Jantlar zaten asıl para imiş forumda jantlarla ilgili konu başlıkları görünce anladım :D

Geri