Herkese merhaba arkadaşlar.
Adım, Emirhan. 23 yaşındayım. Neredeyse 4 yaşımdan beri bisiklete biniyorum. 3 sene önce askere giderken bisiklet kullanmayı bırakmıştım. Bırakış o bırakış yani

Bisikletlerin çok çeşitleri varmış sanırım, ben 3 çeşit oluyorlar sanıyordum görsel olarak dışarıda gördüklerimden. Henüz hiç bir bilgim yok. Forumdan öğreneceğiz.
Benim canavar bisiklete gelecek olursak;
Marka: Ümit
Model: Sport Cartegena
Yaşı: 15(yanlış hatırlamıyorsam)
Km: 45.XXX(En az her gün her yere bisiklet ile giderdim askere gidene kadar. Sabah akşam durmadan gezerdim.)
Vites: 3x7
15 senede ne masraf yapıldı merak ediyor musunuz
Lastikleri 1 kere patlamadı.
Tekerler hiç değişmedi.
Fren telleri, jantlar, vites sistemi hiç birine anahtar değmedi ve değişmedi. Zinciri falan hepsi orijinal.
Askere giderken ufaklık kardeşe bıraktım ve geldiğimde harap haldeydi canavar

senelerdir elimi sürmüyordum ta ki bugüne kadar. Bugün canavarı tekrardan diri bir şekilde sahalara döndürme kararı aldım. Üzerinde 15 senenin birikimi masraflar var şu an.
Masraflar;
Ön ve arka lastikler kabak dümdüz.
Fren pabuçları bitik.
Arka fren çok sert(sanki sorunu tel ya da telin geçtiği o siyah spiral şey paslanmış da o yüzden sert gibi.
Koltuğun altın da ki 3 bölgeyi birleştiren amortisör patlamış. Bisikleti kaldırınca koltuktan gövde tıkır tıkır oynuyor ordan. Boş içine gidiyor direk amortisör.
Vites kollarının lastikleri falan gitmiş. Kollar sanki aşağı yukarı oynatırken fazla çatırdıyor. (Shimano RevoShift)
Pedalda bulunan 3 dişlinin vites attırıcısının koldan gelen teli kopmuş. Yeni tel ya da kol alıncak.
Arka vitesi ne yaptıysam ayarlayamadım. 1 e çıkarsa 7 ye inmiyor. 7 ye inerse 1 e çıkmıyor. Tel de mi kolda mı yoksa attırıcı da mı sorun var bilmiyorum. Normalde hiç çalışmıyordu vitesleri bu akşam kendim az da olsa yaptım ama anca bu kadar oldu.
Arka attırıcı(Shimano Tourney Sis İndex)
Direksiyon göbeği bilya dağıtmış sanırım oynuyor.
Arka teker bilyası 15 sene de hiç dağılmadı. Hiç ayar yapılmadı. Akort ayarı 1 kere bile yapılmadı hiç bir tekere 15 sene boyunca. Şu an tekerleri 8 çiZiyor mu bilmiyorum. Eskiden yoktu sorun. Jantlar yamuk mu düzgün mü onu da bilmiyorum.
Şimdi arkadaşlar tanıştık. Bana İstanbul da bisikletimi Ada'm etmek için kimler yardımcı olmak ister

Kendi amortisörünü ve o aktarma parçalarını nereden en uyguna ayarlarız. Vites sistemi uygun fiyata daha iyi olabilir diyorsanız öyle bir şey de yapabiliriz. Foruma ve bu kadar bilgiye adapte olmak çok uzun zaman ister. O zamana kış gelir. Kış gelmeden hızlıca şu bisiklete girişip Ada'm edelim diyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkes yeni bisiklet al pahalıya gelir diyor ancak bunu yeniler bineriz senelerce daha ne gerek var diye düşünüyorum. Yapı ve tasarım olarak çok şık bence