hayatımın hatasını yaparak "çok ucuz çok ucuz" lafları arasında bir geugeot marka bisiklet aldım. fiyatı 57,5 ytl idi. bisiklete yaptığım masrafı anlatıyorum.
2 iç lastik=8 ytl
arka aktarıcı+bakım=37,5 ytl
süspansiyon= 18 ytl en ucuzunu aldım
fren bacakları= 15 ytl en ucuzunu aldım
kadro= 100 ytl(artık çift amortisörlüydü bisiklet)
yeni arka aktarıcı= 25 ytl
ön arka ışık= 15 ytl
shimano aynakol= 55 ytl
pedal= 10 ytl
zincir= 10 ytl(3 kez koptu çünkü akıllı abiler herkeze aynı zinciri taktığından ruble-aynakol ilişkisi hakkında birşey duymamışlardı)
kilit=10 ytl
elçik= 6ytl.....................................
ve daha hatırlayamadığım onlarca masraf. bisiklet sonuç olarak bana 400 ytl ye mâl oldu. bisiklet piyasası hakkında çok bilgi sahibi oldum ve bisikleti satmak için 5 ay boyunca ilan güncelledim. sattığımda elime 200 ytl geçti. bu fiyata sattığımı duyanlar bana inanamadılar çünkü 100 e vermemi bile tavsiye edenler oldu... arkadaşlar ben yandım, siz yanmayın. bisiklet çok profesyonel bir iştir. sakın ucuz mala kaçmayın, sakın mahalle bisikletçilerinden esas ihtiyaçlarınız ve işçilik dışında mal almayın. ucuza kaptım psikolojisi 5. kmden sonra "yandım Allah" psikolojine dönüşüyor. gidin alt model bisiklet alın paranız yoksa(hiç sorun değil herkez kesesine göre); ama profesyonellere danışarak ve sabrederek bu işe girin. ve bana sakın PEUGEOT demeyin!!!!!
iki üç aylık aldığım okul parasının yani harçlığımın temel ihtiyaçlarım dışında kalanının neredeyse tamamını yedi ve sonuçta elimde 17 kg bir bisiklet kaldı. siz olsaydınız ne yapardınız??? söyleyin onu yapıcam!!!