macerakolik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.598
- İsim
- Soner
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Kask ve eldiven yoksa onları tavsiye ederim. Yoldaki titreşimler zamanla yol bisiklet kullanıcılarında bileklere ağrı ve baskı yapıyor. Eldiven alırsanız iyi olur. Oturan yer bir müddet sonra alışıyor. Zamanla oturan yerinde peugeot logosu çıkıyor. Taytsız bile kullansan saatlerce sürsende acımıyor. Şimdi oturan yerin ham kalmış ondandır.
Birde sırt, boyun, bel, diz ağrıları yaşamamak adına doğru ölçülerde ayar yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bikefit yaptırmak çok verimli ancak şuan 1000 TL civarında fiyatları var. Dolayısıyla, doğru sele boyu, gidon açısı internetten bakıp araştırarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Bisiklete birden başlayınca veya uzun zamandan sonra başlayınca sakatlık olabilir. Doğru kullanınca yıllarca verimli sürersiniz. Başlamadan önce ısınırarak dinamik esneme başlayıp, bitişinde stretching dediğimiz soğuyarak statik esneme yaparak bırakmak çok verimli olacaktır. Bu ısınma ve soğuma, esneme çok önemliEvet arkadaşlar, jantlar, lastikler ve selenin fotoğraflarını koydum. İlk sürüşümü yaptım, 6 km kadardı. Ancak sele çok rahatsız etti, 2 gündür acı çekiyorum. Dechatlondan jelli tayt siparişi verdim, dün indirime girmiş. Bir de zincir için yağ aldım Xcp marka. Bunlar gelince sürmeye başlayacağım.Yaşım 40. İlk yol bisikletim bu. Daha erken yaşta kullanmış olmak isterdim bu tarz bisikletleri ama kısmet diyelim. Siz deneyimli arkadaşlarımdan var ise tavsiyelerinizi almak isterim.