Karbon kadrolu modeller hoşuma gitti, alıcı gözle incelemeye başladım. Kadronun bazı yerlerine R01 yazısı koyulduğunu gördüm. Birden hatırladım, önceki arkadaşlar da bahsetmişti, bir sorun vardı.
Bu Türkiye'de GTR980 adıyla satılan ama kadronun her yerinde R01 yazan model: (link)
Peugeot resmi sitesinde R01 için bambaşka bir kadro gösteriliyor: (link)
Japonya Peugeot bisiklet sitesi ise hepten uçmuş, R01 olarak şunu gösteriyor: (link)
Demek ki muhtemelen her ülkede bir firma seçip kafalarına göre Peugeot markası altında satış izni vermişler. Aynen Accel ve Ümit firmalarının yaptığı gibi.
İzmir'deki bayiye az önce tekrar sordum. Fransız firma gelip İzmir'de fabrika kurdu ve imalat yapıyor dedi.
Ben de gidip resmi sitesinden firmaya mail attım. Durum nedir, şu kadro bununla aynı değil ama isimleri aynı. Türkiye'de satılanlar yoksa OEM Çin kadrosu mu, diye sordum. Fabrika kurmuş bile olsalar, Türkiye'de karbon kompozit bisiklet imalatı başlasa tüm camianın haberi olurdu. Olmaz mıydı?
Markaya güvenip OEM kadro almaya hiç niyetim yok. Alacak olsam, şimdiye kadar Salçano 001, Bianchi Gavia veya Mosso Reborn alırdım Çin kadrosu.
Mesajıma cevap gelirse paylaşacağım.