Scudo Sports

Peugeot Türkiye'de Satışta

Scudo
@dost acı söyler Doğrudur.. Farklı markalardaki farklı model ve farklı donanım seçenekleri ile ülkeler arasındaki ticari anlaşmalar ve satış politikaları gibi değişiklik gösteren stratejilerden kaynaklanmaktadır.
Aynı arabalarda olduğu gibi.
Türkiyedeki herhangi bir markanın herhangi modeli, avrupada satılan aynı markanın aynı modeli ile arasında dağlar kadar fark olduğu zaten bilinmektedir.
İster bisiklet olsun, ister araba kişi hangisini alacaksa Türkiye`de satılan modeli beğenmez, gider yurt dışındaki bir siteden veya bayiden tamamen Avrupa için üretilmiş bir marka ve modeli almak isterse, o zaman her türlü zahmetine (gümrük vergisi, ötv, kdv, verginin vergisinin vergisi vb.) katlanmak zorunda kalır.. Tabi ayrıca "yedek parça" pazarınıda unutmamak lazım..

@dost acı söyler
İsim hakkı alınarak üretilen tamamen farklı bisikletler. Alakası olmaması normal. İtalyadaki Bianchi markası Bianchi S.p.a şirketine aitken Türkiye'deki Bianchi markası Abdullahoğlu Bisiklet San. Tic. Aş. gibi bir şirkete ait olabiliyor :D

Bendede var 940 ben şahsen 2500 e vermem.satmam daha iyi.coreli clarisler 2700 olmus. Sora setlisi 3300 lira olmuş.tiagra setli bir bisikleti 2500 liraya vermek.bence sacma.bendeki bisiklet 2000 km oldu.daha tık ses yok hicbiryerinde.aliminyum kadronun 20bin km garantisi var ve 10 yil bozulma garantisi var. Olsa olsa bilyalar bozulur tekerde onlarda bi çanak 2 lira bilya seti 2 lira.iki tekerde taş çatlasa 20 liraya degisir.bu arada açtim baktim 940 da gobekler rulmanli degil eski düzen iki çanak 9 ardan 18 bilye li serbest göbek var.cantlarda ve göbeklerde markadan kaçmışlar

Gtr 950 için Endurance bir kadro diyebilir miyiz? Anlayan arkadaşlar bir bakabilir mi.

@altinokBazı sitelerde (Peugeotla alakalı değil) Aero ve Endurance kadro yapılarının dışında Performance diye bir tarz da gördüm ve 950nin yapısı ile benzerliklere sahip. Muhtemelen 950 de böyledir diye düşünüyorum.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: altinok
Peugeot Bisiklet Cycleurope ailesine ait bir marka. Cycleurope grubu Bianchi'nin de asıl isim hakkına sahip olan firma aslında. Accell firmasınında yurt dışında rakibi olan bir firma Cycleurope grubu. Bayi toplantısında ARGE departmanının belirttiğine göre ISO standartlarının bile üstünde bir kadro test standardına sahip Cycleurope. Mesela 500 cycle testi yeterli oluyor ISO standartlarını geçmesi için bir kadronun ancak Cycleurope 750 yi kabul görüyor ve 750 cycle ı geçen kadroları alıyor. Ne kadar global ürünler olmasada ürünler Fransa Peugeot tarafından kontrol ediliyor kalite ve tasarım açısından. Ve buradaki fabrikada bazı yurtdışı modellerinin ihracatını yapıyor. İsim hakkı ile burada montajlanması bu ürünleri daha ucuza almamızıda sağlıyor. Yoksa dolar euro üzerinden bir fiyatlandırma olurdu diğer ithal ürünler gibi.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@Tolga_123

Tolga Bey, firma hakkında bilgi sahibisiniz sanırım. Karbon kadroları nereden aldıklarını ve standartları hakkında nereden bilgi öğrenebileceğimizi de paylaşabilir misiniz?

Kadroları Specialized ve İtalyan Bianchi'ye kadro sağlayan firmadan aldıklarını söylediler. Zaten Cycleurope'un bu konuda katı bir uygulaması var. Öyle bu başlığın başında yazan arkadaşlar gibi kimse elini kolunu sallaya sallaya çin kadro getirip üstüne peugeot yazısı basıp satamıyor.

Tolga bey yeni model ve fiyatlar ne zaman açıklanacak bununla ilgili bilginiz var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Büyük ihtimalle diğer firmalar gibi yılbaşından sonra. Şu an için Accell grubu, Peugeot ve Ümit grupları modellerini tanıtıp yeni fiyatları açıkladı. Tabi sizin görmeniz yılbaşını bulacak diye düşünüyorum fiyatlar ve modeller açısından.

• Beğen
Tepkiler: Erh@n ve ag249
Dün bi arkadaşım bisikletini tamir için servise götürdü..
Hangi servis olduğunu söylemeyeceğim ama peugeot satıcılarından birisi..
GTR 950 varmış serviste ve yeni fiyat listesi gelmiş.
Her ne kadar web sayfasında açıklanmasa da yeni listeye göre 950 GTR`ın fiyatını 5.500 TL olduğunu söylemiş..
Önceki satış fiyatına göre yaklaşık %20 civarında fiyatlarda artış olduğunu söyleyebiliriz..
Umarım yılbaşından sonra döviz hemen hemen aynı seviyelerde kalır da birde üzerine kur farkını bindirmezler..

Veee beklenen oldu..
Peugeot yeni modeller( daha doğrusu yeni isimler ama eski modeller) ile 2019 yılı modellerini açıkladı..

Ultegra setli ve karbon kadrolu modeli (link) 12.600 TL
105 Setli ve karbon kadrolu modeli (link) 9.895 TL
105 Setli Gövde Alüminyum, maşa karbon modeli (link) 5.575 TL
Tiagra Setli gövde alüminyum, maşa karbon modeli (link) 4.385 TL
Claris Setli gövde ve maşa alüminyum model (link) 3.045 TL
Sore Setli modeli (link) 3.345 TL
Tourney Setli modeli (link) 2.510 TL

Önceki modellerin aynısı gibime geldi.. Sadece resimlerdeki renkler değişik, ama özellikler ilk çıkan modeller ile aynı..
Ama linklerde görünen renklerde çıkacak olursa biraz itici gelebilir, yinede tercih meselesi tabiki..
Bu da demek oluyor ki; Önceki paylaşımımda söylediğim gibi fiyatlar %20 zamlı..
Örnek benim aldığım model GTR 950..

Piyasada ki satış fiyatı 4.635 TL iken, ben 4.170 TL`ye almıştım..
Şu an piyasaya lanse edilecek model (eski GTR 950`nin aynısı) (link) 5.575 TL`den satılacak..
Şaka maka iyi kar etmişim valla Allah bereket versin..5bin verene satabilirim.... dermişim...:snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn:

Kayseri`liye sormuşlar 2 kere 2 kaç eder diye..
Cevap vermiş "Alırken mi satarken mi?" :kptmya::kptmya::kptmya:

karbon kadrolarda %20'den çok daha fazla zam yapılmış.

105 setli karbon kadro 9895/7200=1.3743 yani %37 küsur.

ultegra karbon 12600/9300=1.3548

İnşallah bu şekilde piyasaya sürülmez. Palyaço gibi duruyor çok absürt olmuş resmen ucuzluk ve basitlik akıyor. Yazık olmuş güzelim modellere. Önceki isimleri de daha hoştu. Kadro yapisini da biraz hantal buldum hayırlısı.

Renkler olmamış.

Bende gtr 950 var bunları gördükten sonra iyi ki erken almışım dedim renkleri çok kötü geldi benim için tek renk olması her setin farklı renkte olması bisiklet için kimlik gibiydi geçen seneki modeller geri gelsin isterim açıkcası

Tasarım ekibi Paint’ten 5 dakikada boyamış galiba. Peugeot almak isteyen geçen seneki modelleri 2.el alır hem daha ucuza hem de daha iyi tasarıma. Bu kadar kötü renk seçilemez. Hiç modern durmuyorlar

• Beğen
Tepkiler: THT
171 cm boyundayım.Hangi kadro boyu uygun olur?50 mi 53 mü?
Scott 52 kadro kullanıyorum ve çok rahat olduğunu söyleyebilirim.

Geri