Scudo Sports

Pınarello Gerçeği

@Gökhan Toros
Gökan kardeş senin bisikletin vidasına kadar tartan gr manyağı olduğun su götürmez bir gerçek. Ben çok önce bu forma üye oldum ama forumu okurken senin gibi kişilerden çok olduğunu gördüm ve yazmama kararı verdim. ama dün akşam konuyu görünce yazasım geldi seninde yönetici olduğun için bana takasın geldi. Muhtemelen bir dahada yazmayacağım .
Karbon kadro satıcısı olabilir yada bisiklet bayisi olabilirsin bu yüzden bu duruma bukadar takılıyor olabilirsin diye düşünüyorum.
Ben kimsenin karbon kadro almasına karşı değilim isteyen istediği bisikleti alır.
Hiçbir yazımda da karbon kötüdür yada aliminyum daha iyidir demedim. Kaldıkı karbondan bir adet sele iki adet çamurluk yapmışlığım
Muhtamelen sen kendine insanları saldırtıp yöneticilik oynama gibi bir huy edinmişsin.
***KÜFÜRLÜ İÇERİĞİ NEDENİYLE SİLİNMİŞTİR***
Bırak millet zırvaları doğruları yanlışları okusun kararını versin görmeden binmeden kullanmadan aradaki farkı zaten kimse tam anlamıyla anlamaz.
Son kez tekrar ediyorum Karbon süper bir malzemedir. Bisiklet sektörünü neredeyse tekrar ayağa kaldırmış sınırları ileri taşımıştır. Her şartta kullanılır bisikletler tasarlanmıştır sayesinde.
Sokak kullanıcısı olarak okadar para ayırmaya değecek pozitif yönleri yoktur. Bisiklet alma kararı aşamasında olan arkadaşlara bütçelerini zorlamayı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.
Amacınız yarışmak, gösteriş yapmak, az kuvvet harcamak (Sporda zorlanma esastır zorlanmadan spor yapılmış olmaz) gibi ise karbon şart bir malzemedir.
Amacınız bisikletinizi göstermekten ziyade gezip görmek, vakit geçirmek, egzersiz yada ağır spor yapmak ise aliminyum 1500 3000 tl lik bir bisiklet gayet yeterlidir.
Görüldüğü üzere karbon bisiklet sahibi olmak sizi saldırgan, tatminsiz hatta elinde tartıyla evin içinde dolaşan bir manyak yapabilir ama bisiklette önemli olan kadans basmak, gezmek, spor yapmak bisikletin kendisine takılmadan yapıldığında rahatlatan bir spordur. Siz hiç meşin top bulamadığı için top oynamaktan vazgeçen çocuk gördünüzmü gerektiğinde boş pet şişesini bile top yapıp oynar.
Çocuk ruhununu kaybetmeyin.

Scudo
Tabi kendiniz hakkında gerçekleri görmek sizi üzebilir. Özgürsünüz okumamakta, zaten okumadığınız için görmüyor, göremediğiniz için saldırganlaşıyorsunuz.

@Zekeriya Çab

Star TV reklamları abarttı iyice. Maçı göremiyoruz. Yazayım.
Karbon parça satmıyorum. Hiçbir bisikletçi ile ne organik ne maddi hiçbir bağlantım yok.

Elinde tartı ile dolaşan ağırlık manyağı demişsiniz. Bisikletimde bir tane "ekstra hafif" parça gösterin. Bütün parçalarım tek tek ortada. Her parça fiyat / performans ve fiyat / ağırlık oranında lider parçalar. Çünkü ben bu işi araştırıyorum, kullanıyorum, deniyorum.
Bir gün öğrenci bütçesiyle bu ağırlıkta ve performansta bir bisiklet toplarsanız gelin karşıma.

ekleme: Aradaki mesajı yeni gördüm. Gerekli işlemi yaptım. @Murat B. @Mustafa balcı
Bu tür durumlarda ikili tartışmaya girmeyin lütfen :)

Ben anlamıyorum konu bisiklet olunca neden birden bire mantık çerçevesine dönüyoruz.
Bence
%80 kullanıcısının akıllı telefona ihtiyacı yoktur
%60-70 bir arabası olmadan da ya da ucuz bir arabayla işini görebilir.
%100 kentlerde yaşayan Türk halkı oturduğu evden daha küçük bir evde yaşayabilir
daha uzar bu liste.

Biz "almışken iyisi olsun" kafasında bir milletiz. Bunu bir çok şeye bağlayabilirsiniz.

Konu "Pinarello'nun sadece pahalı, balon bir marka olması"ydı :) çok başka yerlere gitti yine

(link)

Satıcı değilsen ozaman foruma ilgi azaldı polemik lazım.

Normal günlük bir kullanıcının karbon bisiklete binmesi bana da saçma geliyor ancak param olsa acımam veririm parası neyse.Karbona gerek olması gerekmiyor da aslında almak için.Zengin olan parası olan insanlar gidiyor Lamborghini alıyor sokaklarda görüyoruz.Sırf böyle araçlar yarış araçları/ spor araçlar diye bunları sokakta kullanmayacak mıyız? Bunları alanlar GrandPrix gibi şeylere mi katılıyorlar? Karbon bisikletim olsun Ultegra donanım olsun bana verdiği o manevi şey için de olsa sırf o parayı veririm.Diğer taraftan gösteriş kısmına gelince, benim Kron bisikleti gören insanlar hayran hayran bakıyordu yani kimse zaten anlamıyor karbonmuş falan filan.Kimse demez yuh karbon bisiklet sürüyor falan.Yani karbon kullanmanın gösterişle ilgisi olduğunu pek düşünmüyorum.Gücüm olsa da karbon bir bisiklet alabilsem keşke ne diyeyim.

Ne Pinarello imiş arkadaş. Hiç bir marka bu kadar tartışılmadı şu forumda.

Markanın ne derece ciddi bir ağırlığa sahip olduğunu bir kez daha anladım.

O kadar lüzumsuz şeylere bir dünya para verip, bir bisiklete fazla para verene bisiklet forumda dahi laf denmez mi bir de, ne diyeyim.

Enteresan bir milletiz ya.

@Mustafa balcı
İnsanların neye sahip olduklarına olmadıklarına kafa yorarak. bu forumda birşeyler yazmak için 5 senelik olmak gerektiğine kanat getiren
yazılan bir fikre ''hayır ben katılmıyorum durum budur, şundan dolayı böyledir'' gibi cevap üretmek yerine direk yazılan şeyle dalga geçerek asıl okuyanların kafasını bir yöneticinin karıştırması durumunda seviye zaten belin çok altında yerlerdedir.

@Çağrı Soylu

hocam kısa zaman öncesine kadar ben de aynı düşüncedeydim. ya bilgisayar alacak oluruz; ama bu i7 değilmiş! deriz. oysa ki çoğumuzun i7 lik işi olmayacaktır. Ya da ya işte 1 tb harddisk i varmış der alırız; o bilgisayarın ömrü boyunca 300 gb ını bile doldurmayı başaramayız. (gerçi bu konuda avrupalılar biraz iyiler; sırf, ya aralarında sadece şu kadar cuzi paralık bir fark varken neden daha büyük olanını almayım demezler, ihtiyacı neyse onu alırlar, en azından çoğu)

neyse özellikle bu akıllı telefon olayında amerikalıların apple in her yeni ürününde mağazalar önünde geceden gelip outdoor modunda sabahladıklarını gördüğümde anladım; sırf bizim millete has değilmiş..

diyorum ya liberal ekonomi.. uyandırdığı psikolojik önkabuller. malesef çok etkili silahlar, beni de etkiliyor...

@ONUR ÖZTÜRK

pinarello iyi markadır ama salcano yu cebinden çıkarmaz. çünkü amacı cebinden marka çıkarmak değil, para kazanmaktır!

dolayısıyla salcano da iyi markadır. aynı fiyata satılmayan iki şeyin kalitelerinin aynı olMAMASI iki marka hakkında karşılaştırma yapmak için yeterli olmadığı gibi gayet de doğaldır..

@Mustafa Y.

Sırf bu yüzden bi tane Colnago C60 toplayacağım, Super Record'lu, Bora jantlı falan. Ama binmeyeceğim.
Forumda böyle laf edenlere göstereceğim sadece, bak bisiklet bende ama binmiyorum diye :D

Daha önce de yazdım bunu. İyi bisikleti olanlara karşı bi saldırı durumu var forumda. Sanki adamın altından aldım da bisikleti foruma fotoğrafını koydum. Türünün de son örneği bi bisiklet, bende var diye başkası kullanamıyor...
Aksine başkaları da sahip olsun diye en ufak detayına kadar inceleyip yazıyorum. Bende var, şundan memnunum şundan değilim. Başkası da alabilsin, hata yaptıysam aynı hatayı yapmasın diye yardım ediyorum. Vidasına kadar alabilecekleri yerleri yazıyorum...

Neyse, bunların bi seviye üstü de "o paraya motor alırım"cılar. Onlar da foruma gelirse şenlenir buralar iyice :D

@Zekeriya Çab

Şu forumda okuduğum en akıl dolu mesajlardandı. Bu forumda olduğunuz için mutluyum. Birde yanlışım yok ise edip dinçerin bir mesajı vardı kadro esnemesi ile ilgili.

Bu aynen off road aracı-tekerlekleri ile şehirde (sürekli) gezmek gibi. Kapitalizm diyorum,tiksine tiksine.

Ben soğudum Pinarello'dan :) Alu bir bisikletle değişeyim diyorum kırılmadan

@Gökhan Toros
Anlamsız cümleler okumak yerine maç sonu yorumlarına geçelim abi. :)

Geri