Scudo Sports

Pompa

Küçük el pompaları ile şişirmek çok yorucu oluyor.Bence yanında taşımak için küçük el pompası ama ev için ise ayaklı ve göstergesi olan bir pompa almalısın
Teşekkürler dediğiniz gibi 2 adet pompa alacağım
@eypcn.ytmz Lastiğinizin yan tarafında yani yanak kısmında basacağınız max-min basınç değerleri yazacaktır. Basınç göstergeli bir ayaklı pompa alın rahatça işinizi görecektir. Lastiğe hava basmaya başladığınızda gösterge yükselmeye başlayacak ve basmak istediğiniz basınca ulaşınca hava basmayı keseceksiniz.
Peki bu max ve minimum lastik basınç gösterge aralığında lastiklere kaç bastığımın bir önemi var mı 🤔 hani asfaltta 5 psi fazla arazide 3 psi aşşağı gibisinden
İnceliyorum hemen teşekkür ederim
Yoldayken bir sorunla karşılaşıp petroldeki lastiklerden şişirmek istediğimizde orda makinalarda yazan sayı değerleri ile bizim kullandığımız aynımı

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
@eypcn.ytmz en yükseğe yakın değerde hava basarsanız asfaltta rahat yol alırsınız. Tabi en düşüğe yakın değerde basarsanız arazide rahat yol alırsınız ama patlama tehlikesi bulunur.
En basit böyle anlatabildim 😊.

@eypcn.ytmz en yükseğe yakın değerde hava basarsanız asfaltta rahat yol alırsınız. Tabi en düşüğe yakın değerde basarsanız arazide rahat yol alırsınız ama patlama tehlikesi bulunur.
En basit böyle anlatabildim 😊.
Teşekkür ederim 😊

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Teşekkürler dediğiniz gibi 2 adet pompa alacağım

Peki bu max ve minimum lastik basınç gösterge aralığında lastiklere kaç bastığımın bir önemi var mı 🤔 hani asfaltta 5 psi fazla arazide 3 psi aşşağı gibisinden

İnceliyorum hemen teşekkür ederim
Yoldayken bir sorunla karşılaşıp petroldeki lastiklerden şişirmek istediğimizde orda makinalarda yazan sayı değerleri ile bizim kullandığımız aynımı
Psi değeri her yerde aynıdır.

merhabalar,

delta bisikletten linkteki ürünü almış bulunmaktayım: (link)

ürün açıklamasında 125 psi a kadar hava basabildiğini söylüyor faka tbugün denediğimde 80 psi üzerine çıkamadım maalesef:(
bisikletim carraro rc042. Presta başlığına subabı oturtuyorum. Oturtmadan önce prestanın ucundaki ufak vidamsı şeyi de gevşetiyorum sonunda kadar.
Pompayı kilitliyorum. İlk 40 psi a kadar rahatça basıyorum ama sonrasında zorlanmaya başlıyorum. Acaba ben mi hata yapıyorum yoksa söylendiği gibi 125 psi a kadar hava basmıyor mu bu pompa?
yardımlarınızı bekliyorum.

@gıbıç Hocam acaba pompa basıyor da sizin kol basamıyor olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Taşınabilir el pompasinda -kendim kullaniyorum diye söylemiyorum- Giyo gp-85p' nin üzerine pompa tanimam.

Zorlanmadan 100 psi yi rahatlikla gecebiliyorum. Gövdesi kaliteli alüminyum ve içinden çıkan 30-35 cm boru ile de cok rahat ettiriyor.

(link)

@amasseia bende yeni mtb aldım.şimdilik giriş seviyesi ürünler edindim decathlondan.pompayıda 15 tlik olanından birde pompa cırtcırtlarından aldım bir adet,kadroma sabitledim.gözüme biraz absürt geldi,mtb lerde kullanımı bu şekilde doğrumu bilginiz varmı birde pompa işimi görürmü sizce

@Furkaann MTB lastikleri daha düşük basınç istediği için aldığınız pompa iş görecektir.

Mtb, yol ya da şehir-tur bisikletlerinde fark etmeksizin mutlaka tamir kiti ve pompa bulundurulmalıdır.

Bisiklete nasıl sabitlediniz bilmiyorum ama sağlam şekilde sabitlendiyse göze nasıl göründüğünün bir önemi yok.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
Rakor, uzatma hortumu kullanmanızı öneririm. 80 in üzerinde çok zorlar elde tutarken. Hortumu bağlar pompayı yere dayayıp destek alarak basabilirsiniz.

Uzatma hortumu almadan yine aynı şekilde basmak için jantı söküp yere koyun. Yine pompayı yerden destekleyebilirsiniz böylece.

Pompayı sonuna kadar ittirin. Zaten en zor ve en önemli kısmı orası.

@amasseia bende yeni mtb aldım.şimdilik giriş seviyesi ürünler edindim decathlondan.pompayıda 15 tlik olanından birde pompa cırtcırtlarından aldım bir adet,kadroma sabitledim.gözüme biraz absürt geldi,mtb lerde kullanımı bu şekilde doğrumu bilginiz varmı birde pompa işimi görürmü sizce

Hayırlı olsun. İş görür. Makara kafesi vidalarına sabitleyebilirsiniz pompayı. Lakin koca lastiği şişirmek biraz sürebilir. Mtb için özel pompa satıyorlardı. Biraz büyük ama ağır. Eğer yetmezse onu alın derim. Max değer basacaksanız benzinlikte basın derim, hiç uğraşmayın.

Herkese kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Baybora
@yenhesa teşekkür ederim öneriler için dikkate alacağım :)
@amasseia teşekkür ederim öneriler için,devamlı bulunduracağım yanımda :)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Rakor, uzatma hortumu kullanmanızı öneririm. 80 in üzerinde çok zorlar elde tutarken. Hortumu bağlar pompayı yere dayayıp destek alarak basabilirsiniz.

Uzatma hortumu almadan yine aynı şekilde basmak için jantı söküp yere koyun. Yine pompayı yerden destekleyebilirsiniz böylece.

Pompayı sonuna kadar ittirin. Zaten en zor ve en önemli kısmı orası.

Hayırlı olsun. İş görür. Makara kafesi vidalarına sabitleyebilirsiniz pompayı. Lakin koca lastiği şişirmek biraz sürebilir. Mtb için özel pompa satıyorlardı. Biraz büyük ama ağır. Eğer yetmezse onu alın derim. Max değer basacaksanız benzinlikte basın derim, hiç uğraşmayın.

Herkese kolay gelsin.
üstad peki nereden edinebiliirm uzatma hortumunu?
bir de benim pompaya uyup uymayacağını nasıl tetkik edebilirim?

Decathlonda satılıyor. Ucunda adaptörü de var. Zaten ya presta ya schrader olur uçları. Milyoncularda sayılan kırmızı uzatma hortumları da olur ama adaptör yine lazım. Araba lastik tamircilerinde de olabiliyor böyle şeyler. Ufak ama önemli şeyler bunlar.

Adaptör yanınızda taşıyın. Yol üstündeki benzinliklerde de şişirebilirsiniz böylece.

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
Decathlonda satılıyor. Ucunda adaptörü de var. Zaten ya presta ya schrader olur uçları. Milyoncularda sayılan kırmızı uzatma hortumları da olur ama adaptör yine lazım. Araba lastik tamircilerinde de olabiliyor böyle şeyler. Ufak ama önemli şeyler bunlar.

Adaptör yanınızda taşıyın. Yol üstündeki benzinliklerde de şişirebilirsiniz böylece.
teşekkür ederim
az önmce tekrar denedim pompayı ama yok nafile 60 psiden sonra çok zor 100 psi falan hikaye. deltaya bildirmek lazım bu durumu ne iş diye

Özellikle schrader tip siboplarda pompanın yuvası siboba tam oturmadığı zaman da hava basmak oldukça zorlaşabiliyor. Daha en başlarda bile anormal bir zorlanma varsa tavsiyem pompayı çıkarıp yeniden takmanız.

Şahsen tur bisikletçisi olarak 30 cmlik küçük el pompalarından tek beklentim en yakın kasabaya veya benzin istasyonuna kadar beni götürebilmesi. Decathlon'dan aldığım 10 liralık pompa da bu görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Yalnız eğer dağ bisikleti kullanıyorsanız uzatma borulu, çift yönlü bir pompa almanızı öneririm. küçük, tek yönlü pompalarla o kocaman lastikleri şişirene kadar ömrünüzden ömür gider😅

Özellikle schrader tip siboplarda pompanın yuvası siboba tam oturmadığı zaman da hava basmak oldukça zorlaşabiliyor. Daha en başlarda bile anormal bir zorlanma varsa tavsiyem pompayı çıkarıp yeniden takmanız.

Şahsen tur bisikletçisi olarak 30 cmlik küçük el pompalarından tek beklentim en yakın kasabaya veya benzin istasyonuna kadar beni götürebilmesi. Decathlon'dan aldığım 10 liralık pompa da bu görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Yalnız eğer dağ bisikleti kullanıyorsanız uzatma borulu, çift yönlü bir pompa almanızı öneririm. küçük, tek yönlü pompalarla o kocaman lastikleri şişirene kadar ömrünüzden ömür gider😅
teşekkğr ederim hocam
yol bisikleti kullanıyorum o yüzden presta valf oluyor. Sanırım bu pompalar da sizin dediğiniz amaç için üretiliyorlar idare edecek kadar hava basmak için. Bahsettiğiniz tek yön çift yön olayı hem pompayı iterken hem de çekerken hava basması ise sanırım dediğiniz özellikten bu pompada var paketinde yazıyordu.

@gıbıç Hocam acaba pompa basıyor da sizin kol basamıyor olabilir mi?
Hocam özür dileyerek söylüyorum galiba haklıymışsınız :D
Neden bilmiyorum ama şimdi tekrar denedim 100 e kadar çıktım yeter dedim bıraktım sonra. Sanırım ben alıştım ama bilmiyorum sabah cidden basılacak gibi değildi yani

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Hocam özür dileyerek söylüyorum galiba haklıymışsınız :D
Neden bilmiyorum ama şimdi tekrar denedim 100 e kadar çıktım yeter dedim bıraktım sonra. Sanırım ben alıştım ama bilmiyorum sabah cidden basılacak gibi değildi yani
Sabah mahmurluğu 😊

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
Geri