Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pompa

Scudo
Markaya dikkat etmedim alırken,içindekilerin en ucuz,en küçük ve en hafifi bir de iş görüyorsa direkt almıştım
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
ben henüz almadım. ama şunu almayı düşünüyorum:

(link)

üzerinde lastik basıncını ölçen bir gösterge bulunuyor. Presta ve Schrader adaptörleriyle uyumlu. 220 gr. bisiklete takmak için bir kelepçeyle geliyor. bundan iyisi can sağlığı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
Sedona mini pompa kullanıyorum. Çok rahat şişiriyor ancak şişirmesi uzun sürüyor. Ağırlık etmesin, yanımda dursun derseniz öneririm. Ancak şişirme süresini kısaltmak istiyorsanız çift kademeli veya daha büyük bir pompa öneririm.
 
piyasadakı en ucuz ve kalıtelı pompa sedona pompadır 12 ila 15 lıra fıyatının karsısında mukemmel performans ve kırılmıyor da meret başka seye para vermene gerek yok bence maksat yolda kaldıgında senı kurtarması sonucta.
 
aslında ben biraz bu mekanik işlerine merak sardım. meraklı turşucu hesabı :) o yüzden eğer bu işleri yapacaksam ona göre ekipmanım olması gerekir diye düşünüyorum.

bu konuyla ilgili de bir sürü şey öğrendim. örneğin benim kullandığım lastikler için uygun şişirme basıncının 75 psi max 110 psi olduğunu, gene iç lastik olarak 700x28-32c kullanabileceğimi ve 48mm presta adaptörüne sahip olanların mükemmel olacağını, gene akord ayarı için 3.45mm'lik anahtarı bu park tool'ın kırmızı olanlarından kullanmam gerektiğini vs.. vs..

hatta şu da ilginç geldi. akord ayarını yapan teknisyen bir noktada sesten faydalanıyor. müzik kulağı olan benim gibi birisi için bunun zor olacağını tahmin etmiyorum ;) (belki akord ayarının kendisi zor olabilir ama iki sesi karşılaştırmanın)

o yüzden hem basıncı ölçen bir alet hem pompa almak yerine böyle bir şey almak daha mantıklı geldi. yabancı forumlarda doğru bir lastik basıncı, yağlama ile beraber bisikletin uzun vadede yeni gibi kalabilmesi için en önemli şey olarak gösteriliyor. lastik basıncı ayarlanmamış bir bisikleti kullandığınızda jant, lastik tübü ve jantlara zarar verebileceğini uzun vadede sizi bisikletten soğutabileceğini söylüyor.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
@erdem öncel

Bende Turbo Morph var. 2-3 aydır kullanıyorum memnunum. Basınç göstergesi gayet iyi çalışıyor. Yol bisikleti için ağır ve büyük ama hem borusu hem basınç göstergesi düzgün çalışan daha küçük bir pompa bulmak zor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
Bende de Goflet isimli abimden aldığım kadronun yanında hediye gönderdiği GIYO Air supply var. PSI göstergesi de var. Gayet de güzel. Motosiklet lastiğini falan da güzelce şişirebiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
ben bu linkteki gibi bir pompa kullanıyorum 8.50 TL'ye almıştım ve işimi çok iyi görüyor en azından artık lastiğe kaç bar hava basıcağımı biliyorum 50ps yetiyor benimkilere bozulduğu zamanda ya çift pistonlusunu ya da ortadaki demiri kalın olanını alıcam daha sağlamdır

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
@ferhat köse

Ben de sedona pompa kullanmaktaydım. Pompa tutucusuna dikkat!! küçük bir kazada kırıldı ve bıçak gibi keskin kalan sivri kısmı bacağımda iz bırakan bir yara açtı. Daha kötüsüde olabilirdi.

Bir gün kipada gezerken aşağıdaki pompayı buldum ve 3 adet aldım. 7 tl, çift yönlü, ve top şişirmek için iğnesi de mevcut hala var mıdır bilmem.
http://i256.photobucket.com/albums/hh190/atbabacan/KartalGolu/_MG_4578.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
ferhat abi gibi sedona pompa kullanıyorum başkasını aramana gerek yok her koşulda çok iyi bir performasnı var ferhat abi açıklamış zaten :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
sedona kısa pompanın lastiği teğiştirilemitor heralde lastiği eskiyince çöpe
ama yağlarsak ömrü artar
 
Ayaklı pompayı tavsiye etmiyorum sedona kısa pompayı almadan önce
ondan vardıve patladı kullanışlıda değil
 
Ben 2 seneye yakın süredir Zefal Air 3 kullanıyorum, gayet memnunum tavsiye ederim. 200psi'a kadar gösteriyor ve gerçekten de basıyor, test edilmiştir!! :D

http://www.zefal.com/SITE/BASES/PRODUIT/imgHR/prod092002imgHR.gif
 
  • Beğen
Tepkiler: sami ulus
Geri