Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Özgür KK

75.59 + 15 euro kargosu olan siparişim için 40 lira gümrük vergisi ödemiştim.

Scudo
@can akıncılar
Benimkinde 14.30 gibi teslim aldığım kargoya 18.09da bekliyor diye durum belirtmişler:)

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Dostlar Ebayde'ki amca parayı geri vermemekte ısrarcı çıktı. Ebay'de 22 sine kadar bir sonraki step için gün verdi. şimdiye kadar paranı vermem diyen görmemiştim. bu durumda ne yapmamız gerekir? adamlar 5-6 mesaj konuştuk eğer bize geri gelirsesize gene geri göndereceğiz diyor.. hakkım yok mu benim parayı geri istemeye anlamadım bu arada paypaldan ekstra dispute açmadım. ebay yeterli olur sanırım? şimdiye kadar ebayden açtığım requestler hep para dönüşü ile sonuçlanmış idi...

cevaplar için teşekkür ederim.

Arkadaşlar Ptt'nin web sayfasına dün geceden beri ulaşamıyorum. Durum sizde de böyle mi?

@VeyselKobal
Aynen öyle, e devlet, mobil uygulama, ptt sitesi hiçbiri çalışmıyor

Şansa bakar mısınız ya, o kadar ptt kuryesi kargoları getirmiyor diye şikayet ettim, adam ilk defa kargoyu getirdi, hatta özellikle söylediğim gibi telefonla da 2-3 defa aramış.

Ama tam o sırada ben mutfakta yemek yapıyordum. Kapı kapalıydı, duymamışım. Üstelik sabahtan beri bekliyorum, kargo gelsin de evden çıkayım diye.

Bisiklet çekilişinde yedek talihli çıkacak kadar şanslıyım, ama 4 saat boyunca beklediğim kargoyu 5 dk. mutfağa gittiğim için kaçıracak kadar da şanssızım, şaka gibi :)

Tam 40 gün sonun da Evanstan almış olduğum ürün bu gün geldi.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@MuratHan

O zaman ayın 7'sine kadar heveslenmeyeyim ben hiç :)..

@Edip Dinçer

Maalesef bu kargo gecikmeleri yüzünden istemeden de olsa karşı taraf üzerinde olumsuz bir izlenim bırakmaya doğru gidiyoruz. Ben dersimi CRC den yapmış olduğum alışveriş ile almış oldum. Yaklaşık 25 gün gecikme yüzünden firma ile yazıştım akabinde aynı gün yenisini gönderdiklerini bildiren bir mail aldım. 35 gün sonun da 5 gün ara ile peş peşe her iki pakette geldi. Kendilerine durumu bildirdim, iade şansı olmadığı için ürün iyi niyet göstergemiz olarak sizde kalsın diye bir mesaj gönderdiler. Bu yüzden 40 gün geçmiş olmasına rağmen Evansla aynı duruma düşmemek adına gecikmeyi bildirmedim. Biraz sabretmek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
bike24.com sitesinde fiyatlar Türkiye seçince düşüyor. Adres Almanya seçiliyken daha pahalı duruyor. Ama daha önce alış veriş yapan da varmış aramızdan. Rahatlıkla sipariş verebilir miyim yoksa bu durumdan kıllanmalı mıyım?

@Serden Us
o almanyanin %19 luk vergisinden dolayi oluyor turkiyeye satis yaptiklarinda vergiyi almiyorlar. almanya sitelerinde hep oyle bike-components da bike-discount da dusuyor %19 luk vergi

• Beğen
Tepkiler: S26
@Serden Us

Bahsettiğiniz durum Avrupa'nın çoğu ülkesinde var. VAT Zone deniyor :).
Örneğin merlincycles'a da girip üst taraftaki kur ayarlarından "Delivery Country"i United Kingdom seçerseniz fiyat direk artıyor.
Türkiye VAT Zone'da olmadığı için düşmesi normal olanı. Eğer böyle bir yerden ürün alıyorsanız ve düşmüyorsa asıl almamak lazım. ;)

• Beğen
Tepkiler: S26
Wiggle ile görüşmelerim sonucunda kargonun kayıp olduğu sonucuna vardılar , 180 dolarlık ürünü tekrar yollayacaklar.Müşteri memnuniyeti açısından çok iyi bir durum.Yeni bir bekleme süreci daha başlıyor bakalım ne kadar sürecek.

@Edip Dinçer

Edip abi senin kargolar yeni eve sorunsuzca geliyor mu ?

Benim kargoların birisi Kağıthane dağıtım yerine Sarıyer e gitti, bir diğeri beşiktaş dağıtıma gitti.
Adres hepsinde aynı ama devamlı Avpim yanlış dağıtım merkezlerine gönderiyor, bu yüzden 1-2 günlük gecikmeler oluyor.

Ve bir de getiren kurye de sorunlu biri, muhtemelen sana da aynı kurye getiriyordur, kuryeden kaynaklanan bir sorun yaşadın mı hiç ?

@Özgür KK

Özgür, ben bütün siparişlerimi iş yerime yollatıyorum :)
Sonuçta kapıda sürekli güvenlik var, beni bulamasalar bile ona bırakıyorlar.
O yüzden PTT ile ilgili hiçbir sıkıntım olmadı bugüne kadar ;).

Perşembe günü aldığım kargoyu ptt bugün teslim etmiş:)

13 15/01/2015 18:08:38 Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi Send item to domestic location (Inb) - - GERMANY (Yurt Disi)
14 15/01/2015 18:08:38 PTT İşyerine Girdi Gümrükten Çıktı GİRESUN MERKEZ GİRESUN
15 17/01/2015 16:41:20 Gonderi teslim edildi (Gelen) Deliver item (Inb) - - GERMANY (Yurt Disi)
16 17/01/2015 16:41:20 Teslim Edildi GİRESUN MERKEZ GİRESUN

Unkapanı merkezine sevk işlemi gerçekleşti yazıyor 3 kargom da ?

Var mı bir bilgisi olan, ilk defa karşılaştım bu durumla, Avpim den Unkapanına sevk edildiler. Benim adresim ile alakası yok oranın.

Arkadaşlar PTT Izmit Dagitim Merkezi ile görüşen bir arkadaşa "Burası karışık olduğu için bir süredir dağıtıma çıkamıyoruz, acilse gelip buradan alın" demişler.
Izmit civarında acelesi olan varsa gidip kendisi alsın.
@Berksan: Bu mesajımı dikkate alabilirsin.

@Özgür KK
E-Devlet Şuan İçin Çalışmıyor Kargoyu Nereden Takip Ediyorsunuz.Bu Sistem kapalı diye Ptt iş yapamıyormuş kargomu bir gün geç aldım..

Geri