Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

15 Temmuz'da bike24 den aldığım ürünler bugün geldi, 12 günde gelmiş oldu Almanya'dan

Scudo
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama yurtdışından getirdiğimin 75 euronun üzerindeki ürünlerin vergisini nasıl hallediyoruz?

ürünlerimden bi tanesinde hiç bir değişiklik yokken diğerinde ufak bi kıpırdama oldu,
istanbuldaki memurları tebrik ediyorum..
takip bilgisini kim güncellediyse 2 gün izne gönderelim dinlensin :cool:

Bana da hastalik oldu su an. Psikopat gibi 15 dakikada bir bakip duruyorum.
Siparisi vereli 2 hafta oldu, bu surede Almanya'dan bisikletle gelinir.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
24 Gündür kargom hala gelmedi ve hala çin de görünüyor

Arkadaşlar ptt nin yurt dışı sikayetleriniz varsa bunu 444 1788 telefona mutlaka bildirin.
Kayda değer bi sayda şikayet giderse mutlaka ilgilenirler.
Ben bu kurumdayım. Şikayet çok etkili oluyor.
Tabi bu 5-10 tane değil şöyle kayde değer bir sayıda olması lazım

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@ELAZIĞLI23

Hocam 1 hafta önce iki şikayette bulundum. Cevap vermiyorlar. Zaten bu konuda PTT Kargo bir tekel. O yüzden takacaklarını da sanmıyorum. Nasıl olsa yine kargoları PTT alacak.

@delann

Bayram rehaveti de değil bu. Sistemsiz çalışıyorlar. Mesela kargoyu ilçedeki posta dağıtım merkezinde A kişisine zimmetliyorlar. O kişi o gün yavaş çalışıp dağıtamazsa kargo tekrar il posta dağıtım merkezine dönüyor. (İlçelerde depolama yapmıyorlar.) Ertesi gün tekrar ilçe dağıtım merkezine gönderilip tekrar birine zimmetleniyor. O gün yine dağıtamazsa tekrar ile dönüyor. Önceki mesajımdaki ekran görüntüsündeki gibi.

Çin'e bir kargo göndermiştim(Takip Kodu: RR201635819TR). Oraya ulaşmış ama teslim edilememiş görünüyor. Alacak kişi posta ofisi ile irtibata geçiyor ancak kargodan haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Tekrar dağıtıma çıkma ihtimali var mı yoksa bana geri mi dönecek?

http://i.imgur.com/zOyYmeR.png

AliExpress'ten yaptığım bir alışverişte tracking number olarak bildiğimiz uluslar arası harfli kodu değil de yukarıda yazan numarayı verdi.

12 Temmuzda konyaya giriş yaptığı görünüyor ama Ptt'yi aradığımda kargo takip numarasıyla sorgu yapamıyorum. Satıcı da bu konudaki mesajıma mantıklı bir cevap atmadığından dispute açtım ama yapabileceğim bir şey var mı acaba ?

@Veysel A. Arkadaşım sen kayıtlı posta göndermissin. Senin postanın en son kimde olduğu sistemde bellidir.
Yani postanı çinde hangi postacıya yada hangi çin posta merkezinde olduğu o barkodla tak diye çıkar.
Çok küçük bir ihtimalde çin postasında kaybolduğudurki
buda kayıtlı olduğu için kimin kaybettiği gine ortaya çıkar. ve senin tazminat hakkın doğar.
Bence o numaryala çin postasında bir arama yap.

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
@ELAZIĞLI23

Ürünü geri gönderdiğim satıcı ısrarla posta hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadığını söylüyor. Ürünü kasten almamış da olabilir. Ali üzerinden alışverişimizi prosedürlere göre tamamladık. Hasarlı bir ürün almıştım, geri ödemesi de yapılmıştı. Buna rağmen ürünü geri gönderdiğim taktirde tamir edip bana tekrar gönderebileceğini söylemişti. Sözünde durmak istemiyor olabilir.

Bahsettiğiniz öneriyi de en kısa zamanda deneyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ediyorum...

upload_2015-7-28_9-56-23.png

Arkadaşlar, herkes çok yardımcı oluyor, teşekkürler.
Kargom İzmit'e ulaşmış, gidip mi almam gerekiyor yoksa ptt dağıtımı yapacak mı ?
İzmit Kargo İşleme Merkezine telefondan ulaşamadım bir türlü.

Nihayet kargomda hareketlilik meydan geldi.

• SIRATARİHSAATİŞLEM TÜRÜAÇIKLAMAİŞLEMİ YAPAN
    PTT İŞYERİ/ŞUBEİLÇEİL
    113/07/201518:00:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)--Germany (Yurt Disi)
    215/07/201502:36:00Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Otb)--Germany (Yurt Disi)
    315/07/201511:53:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)--Germany (Yurt Disi)
    428/07/201512:45:34Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Inb)--Turkey
    528/07/201515:48:43PTT İşyerine GirdiYurtdışı Kabul Geliş Kaydı YapıldıİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR)
    628/07/201515:48:43 Gümrüğe Sevk EdildiİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR
Şeklinde ibare mevcut.
Gümrük vergimi nereye ödemem gerekiyor?
Vergi ödendiği zaman PTT dağıtıma çıkaracak mı? Yoksa benim mi gidip almam gerekecek?

Tecürbesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

@delann vergiyi PTT den teslim alırken veriyorsun.
Verdiğin adrese dağıtıma çıkar. Sizi bulamazlarsa size en yakın PTT şubesinde alabilirisin
teslim alırkende vergiyi falan ptt ye alırken ödüyorsun

Mesela ben PTT iş yerinde Yurt dışı kargoların damga vergisini , gümrük resmini teslim ederken tahsil ediyorum. Müşterilerin herhangi bir yere ödeme yapmıyor

@Murat GÖNÜL cevabı çok basit kargo üzerinde yazan adrese gider.
Ayrıca Kargo merkezları yoğun olduğundan telefonlara pek bakmazlar
sen 444 1788 nolu telefonu ara.
Ptt nin servis numarası her türlü bilgiyi bulabilrisin

@ELAZIĞLI23 Tesekkur ederim hocam. Mal da zimmenledi gorunuyor. Hayirlisiyle yeni jantlara kavusalim artik.

@delann "gümrüğe sevk edildi" demek illa bi gümrük vergisi çıkacak demek değil.. orada gelen ürünün niteliğine göre hareket ediyorlar!!!

16 temmuzda EBAY'den aldığım "5 camlı güneş gözlüğü" bugün elime ulaştı :)

20 temmuzda almanyadan aldığım dış lastiklerde hala bi hareket yok, beklemeye devam..

19 haziran'da gearbest'ten bir hız ölçer aldım. 20 Temmuz'da geldi.

6 Temmuz'da aliexpress'ten kısa kollu inbike jersey set aldım. ertesi gün 'siparişiniz yola çıktı' dediler. bir de baktım ki, aslında 13 temmuzda çıkmış. çin'den çıkması ise 20 temmuz'u bulmuş. sanırım bana gelmesi kışın ortasını bulacak.

çok hoşuma giden bir gözlük seti ise (yine ali express), siparişi 20 temmuz'da vermeme rağmen yola 29 temmuzda çıkmış. henüz çin topraklarını bile terkedememiş. kar yağarken takacaz artık:)

bu numarayı sabahtan beri arıyorum açan yok. 0212 465 5519. UAPİM.

@Türka¥ kargom bugun gelmis hocam. Zaten sayfada da 125 tl gumruk vergisi odenecek yaziyirdu.
Arkadaslar kargocuya odemeyi yapip teslim almislar.

Geri