Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
@Murat GÖNÜL Büyük ihtimal gümrüğe takılmış gönderiniz. Gidip elden almanız gerekecek öyleyse. Vergiyi de o zaman hesaplayıp alırlar.

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. Hollanda'dan kargo şirketi (ptt vesaire) ile ikinci el bisiklet getirtebilirmiyim acaba? Ordan arkadaşlarım vasıtası ile bi tane dağ bisikleti aldım ama TR'ye nasıl getireceğimi düşünüyorum

3 gündür gönderide bir hareket yok şimdiye çoktan ülkeye girmiş olması gerekmiyor mu?

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    42,1 KB · Okunma: 27
@Sinan Çakır Hayır, 3 günde gelecek diye bir durum söz konusu değil. Aldığınız ürüne ve paketin boyutuna bağlı olarak bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir ancak tahminim önümüzdeki hafta içinde gelir ürününüz.

Hem ayın 18'inde hemde dün işlem yapılmış. China Post Air Mail'den fotoğraf attım. PTT kargo da 2 tarih de de gönderi alınmıştır (CHINA) yazıyor. 2 kere ne işlemi bu? Bi kere çinden verildi şuan Türkiyeye girdi mi demek? Yoksa daha da beklıyormuyum

Dosyalar

• ptt.png
    ptt.png
    2,1 KB · Okunma: 22
@Cengo
@Cengo

şimdi kontrol ettim istanbula gelmiş sonunda 3,6 TL ücret çıkarmışlar bide

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    50,4 KB · Okunma: 25
Evet gümrüge sunma bedeli diyorlar 3.6 TL için. Hadi hayırlısı bakalım ne zaman gelecek?

Tombala çekecekler herhalde :)

Bu PTT gerçekten çok acayip bir kurum?!? Benim pakette hiç bir hareket yok, günlerdir bekliyor.

1.jpg

@Murat GÖNÜL sizinki dağıtımı hazır olması lazım pazartesi, salı teslim edilir büyük ihtimal.

@Cengo sizinki için süreç devam ediyor büyük ihtimal 10 gün içinde Türkiye girişi olabilir kargonun.

@C.Ozcan 15 Temmuz'da Almanya'dan yola çıkan paket, tahmininize göre, 5 Ağustos gibi mi Türkiye girecek?

@Cengo çok pardon nereden geldiğine dikkat etmedim Çin'den gelen kargolara alışınca :) mesajı dikkate almayınız.

@C.Ozcan Herkes İngiltere'den, Almanya'dan, 3 günde geldi/4 günde geldi diye yazınca forumda, ben de bike-components den aldım çabuk gelir diye, 13 Temmuz'dan beri bekliyorum :) Çin den alıp 2 haftada ürünlerine kavuşanlar var, benimkiler halen yok ortada :)

3 gunde almanyadan turkiyeye gelen urun 11 gundur istanbula gelemedi.

@bulentdasci
Aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum. Kktc'den trye 2. Bisiklet satacam, gümrüğe girer mi?

bayramdan yeni çıktık onun da etkisi olabilir.. bayram zamanı kargo ve paket gönderileri artıyor, ptt zaten yavaş çalışan bir dağıtım organizasyonuyken daha da yavaş çalışmaya başlıyorlar..
bu nedenle normalden daha uzun bekletiyorlar insanları!!!

esas sorulması gereken soru; bu pTT neden yavaş çalışıyor arkadaş o_O

İş garanti-maaş garanti de ondan. Özel sektöre geçse bakalım nasıl çalışıyorlar tembellikten, uyuşukluktan, telefonları açmamaktan, bugün git yarın gelcilikten eser kalıyor mu?

Geri