Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Merlin'den Çarşamba akşamı sipariş verdiğim km saatim bugün elime ulaştı. Müthiş hız. TAbi 75€ nun altında olduğunu belirtmekte fayda var.

Scudo
@PaPerOX

Bold kelimeleri Google a yazarsan cikan ilk site, yada en rahat Mobil PTT uygulamasi

@Güven güntekin Ayakkabıda kota var. Son yıllarda Çin'den 10-15 USD lik ayakkabılar beşer onar alındığından ayakkabınız 1 USD bile olsa bildiğim kadarıyla nisbi değil maktu yani standart bir miktar vergi ödersiniz.
Bu arada Almanya sitesinden geçen pazartesi satın aldığım Garmin bugün (5. iş gününde) teslim edildi, tabi ki vergisini ödeyerek. Yine de Türkiye fiyatından %35 ucuza geldi.

Edit : 26-08-2014 de yayınlanan sirküler ile ayakkabı ithalatında nisbi vergi üretim şekli ve malzeme cinsine göre minimum 3 ile 5 USD olmak üzere %30 ile %50 oranında uygulanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Güven güntekin
@Güven güntekin evet malesef yeni koydular bu vergiyi. ben ayakkabı aldım merlinden aldıktan bi hafta sonu bu yasa cıktı. ülkedeki ayakkabı satıcıların baskısı sonucu cıktı. gümrükcüler bu verginin ömrünün uzun sürmeyecegini sölüyorlar. Burası Türkiye ne olacagı belli olmaz. an itibariyle yurtdısından ayakkabı almak hiç karlı deil malesef ....

• Beğen
Tepkiler: Güven güntekin
Oldu mu şimdi bu :eek: Spd ayakkabı almayı düşünüp ertelerken hiç yoktan 77tl vergi ödeme durumu can sıkıcı :kötü:

Yapılır mı böle saçmalaık. bir çift ayakkabı almış insanlara zulümdür.

Bike- discount sitesinde 3 parça sipariş vereceğim. Toplam 111,5 dolar tutmakta. Muhtemelen gümrüğe takılır diye düşünüyorum. Gümrüğe takılmaması için 3 parçayı bölsem ayrı ayrı böldüğüm de genede gümrük bedeli öder miyim? Gerçi bu seferde 2 defa kargo ücreti vermek zorunda kalacağım.

Merlin'den 3 Temmuz'da jant silgisi ve Rexton SPD ayakkabı aldım. Tabi ben de bilmiyordum bu ayakkabılara gümrük olayını. 6 Temmuz'da Türkiye'ye giriş yaptı ve 9 Temmuz'da elime ulaştı. Hiçbir vergi vs. ödemedim. Şunu farkettim ki ayakkabı yerine "derailleurs" şeklinde yazılmış. Artık şans mıdır bilemem. Alacak arkadaşlara duyurulur.

Vergi almak konusunda cigir acmis bir devletimiz var cok sukur.(!)
75 euro olmayan alisverislerden de artik vergi almaya baslamislar yavas yavas bu urunlerin sayisi articak ve bir sure sonra her alisveriden vergi alinacak diye dusunuyorum.

@Fatih Anıl

Akıl verecek deneyimli arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

@Fatih Anıl Paketlerden birini farklı bir adrese farklı bir isim ile yolla. Bir arkadaşının ismine gönder. İşe yarayabilir.

aldığın ürünlerin toplamının %20 vergisini hesapla (sende sanırım 22$) ve ikici kargo ücreti ile karşılaştır. hangisi daha avantajlı ise seçebilirsin.

(link)

linkteki ürünü almayı düşünüyorum daha önce kullanan var mı acaba?

upload_2015-7-23_14-34-15.png

PTT ile kargo elime geldiğinde yapacağım ödemeyi burada yazması gerekmiyor mu ?
Bu durumda kargo gümrükten direk geçmiş mi oluyor ?

Dosyalar

• upload_2015-7-23_14-33-27.png
    upload_2015-7-23_14-33-27.png
    18,3 KB · Okunma: 28
evanstan 105 5800 grupset almayı düşünüyorum , 750 lira gibi fiyatı var. vergi ne kadar çıkar sizce ?

@Ali.K evet ben euro sandım meğer poundmuş , zaten Türkiyede de aynı 1300e sıfırı. ikinci el kovalayacağız bakalım

Geri