@Güven güntekin Ayakkabıda kota var. Son yıllarda Çin'den 10-15 USD lik ayakkabılar beşer onar alındığından ayakkabınız 1 USD bile olsa bildiğim kadarıyla nisbi değil maktu yani standart bir miktar vergi ödersiniz.
Bu arada Almanya sitesinden geçen pazartesi satın aldığım Garmin bugün (5. iş gününde) teslim edildi, tabi ki vergisini ödeyerek. Yine de Türkiye fiyatından %35 ucuza geldi.
Edit : 26-08-2014 de yayınlanan sirküler ile ayakkabı ithalatında nisbi vergi üretim şekli ve malzeme cinsine göre minimum 3 ile 5 USD olmak üzere %30 ile %50 oranında uygulanıyor.
@Güven güntekin evet malesef yeni koydular bu vergiyi. ben ayakkabı aldım merlinden aldıktan bi hafta sonu bu yasa cıktı. ülkedeki ayakkabı satıcıların baskısı sonucu cıktı. gümrükcüler bu verginin ömrünün uzun sürmeyecegini sölüyorlar. Burası Türkiye ne olacagı belli olmaz. an itibariyle yurtdısından ayakkabı almak hiç karlı deil malesef ....
@sinobjk@gokhankoc eyvallah saolun bunları arştırmadım ama bana ulaşması 3 haftayı bulduğu için ve %60 tan fazla vergi çıkardıkları için geri gönderdim insan sinir oluyor beklemekten.
Bike- discount sitesinde 3 parça sipariş vereceğim. Toplam 111,5 dolar tutmakta. Muhtemelen gümrüğe takılır diye düşünüyorum. Gümrüğe takılmaması için 3 parçayı bölsem ayrı ayrı böldüğüm de genede gümrük bedeli öder miyim? Gerçi bu seferde 2 defa kargo ücreti vermek zorunda kalacağım.
Merlin'den 3 Temmuz'da jant silgisi ve Rexton SPD ayakkabı aldım. Tabi ben de bilmiyordum bu ayakkabılara gümrük olayını. 6 Temmuz'da Türkiye'ye giriş yaptı ve 9 Temmuz'da elime ulaştı. Hiçbir vergi vs. ödemedim. Şunu farkettim ki ayakkabı yerine "derailleurs" şeklinde yazılmış. Artık şans mıdır bilemem. Alacak arkadaşlara duyurulur.
Vergi almak konusunda cigir acmis bir devletimiz var cok sukur.(!)
75 euro olmayan alisverislerden de artik vergi almaya baslamislar yavas yavas bu urunlerin sayisi articak ve bir sure sonra her alisveriden vergi alinacak diye dusunuyorum.