Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Scudo
Dur bende bakim belki girmiştir tr ye ;)

Yurtdışından alışveriş yapıp da alıcı adresi olarak ptt şubesini yazdığınız oldu mu hiç? Gelince şubeden alırım dedim, not olarak da düştüm "şubeden alınacak" diye.
Umarım bir sıkıntı olmaz. Bir de ptt ile gelmiyormuş... :D

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Bir şey soracağım . Yurt dışından bir şey geliyor bana. Kullanılmış bir ürün gönderen Türk , hediye yazdı.
Büyükçe bir şey. Gümrüğe takılma riski var.
Çarşamba günü Türkiyeye geldi. Aynı gün gümrüğe sevk edildi.
Perşmebe öğlen gümrükten çıktı ibaresi eklendi ve 5 dk sonra da Torba Kapandı yazdı.
Şu an sadece 60 kr damga vergisi yazıyor. Ancak hiç hareket yok. Perşmebe öğlen gümrükten çıkan bir şey cuma öğlen benim elimde olurdu.
Bu torba kapandı ne demek. Gümrükten çıktı diyor ama gümrükte mi kaldı bu. Fikri olan var mı ?
pos.JPG

@x-rayted

Gerekli yere sevk işlemi yapılacak şimdi.
Bir sonraki aşama "Sevk edildi" olacaktır.

Bulunduğunuz ilçe hangi ana merkeze bağlıysa ilk olarak oraya, sonrasında da en yakın PTT Kargo şubesine, sonrasında da size ulaşacak.

Gümrüğe takılmış olsa UKİM'de, "Zimmet edildi" yazar ve o şekilde kalırdı. Size de Başakşehir'e gitmeniz için bir ihbarname yollarlardı ;)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Banggood sitesinden 10.12.2015 tarihinde takip kodsuz kargoya verilen ürün bu saat itibariyle elime ulaştı.

@Edip Dinçer

İçime su serptiniz teşekkürler. Genelde perşembe öğlen gümrüğü geçen bir şey aynı akşam üsküdara sabaha da Pendike gelirdi ama bunda 28 saattir hareket yok. Bana normal gelmedi . İki ihtimal var ya kutu biraz büyükçe ki - çok da büyük bir şey değil en fazla bir video oynatıcı kadar bir şeydir- ya başka araç bekliyorlar ya da kargonun kutusunu kapayamadılar - içindeki kırılacak bir şey ya da kırdılar . Geitremiyorlar

Beniklet malzemeleri siparis verdim ama gelmedi adam boyle falan yazdi onerilerinizi bekliyomScreenshot_2016-01-15-15-36-29.png

Dosyalar

• Screenshot_2016-01-15-15-36-29.png
    Screenshot_2016-01-15-15-36-29.png
    28,6 KB · Okunma: 15
Bike-components ten 74€luk bi alışverişim vardı. Aralık 22 de kargoya verildi. 10gün sabit gümrükte bekletildi. Yılbaşı da girdi araya, o değil ürün ukimde elden ele dolandı sonra kim e geçti 21gün sonra geçen salı12ocak ta elime ulaştı. Arkadaş hongkong tan verdiğim siparişle Almanya'dan verdiğim sipariş aynı sürede geldi resmen. şaka gibi. 0.60kuruş ödemesi varmış kargocu beni bulamayınca tanıdık birine bırakmışlar 0.60kuruşu da almamışlar sağolsunlar :D

Hocam benim siparisi vereli 2hafta kadar oldu sonra bu mesaj geldi ne yapmaliyim

Arkadaşlar şaka gibi ama jant seti almıştım gümrükten çıkmış ve şimdi dağıtıcıya verilmiş e devletten bakınca herhangi bir ücrette çıkmıyor sanırım şans beni buldu:)
sdads.png

Hocam knight online sevdalisiniz heralde :D.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Ali.K hocam 88 lira derken nasıl hesapladınız bunu anlamadım.

@Ali.K tamam şimdi diğer siteden baktım beklediğimden düşük çıktı ben 120 küsür hesaplamıştım olsun çabuk geldi buna sevinelim:)

20/01/201616:53:42Zimmet AlındıİSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR)
'Zimmet Alındı' ne demek oluyor acaba? Bir yerde dağıtıcıya verildi başka bir yerde gümrüğe takıldı diye okudum. Merlincycles siparişi ruble, powerlink, suluk filan var kargosuz 100 tl gibi bir şey.
Yarın son sınavım var, gümrüğe takılmışsa siparişi beklemeyip memlekete döneceğim, gümrüğe takılmamış dağıtıcıya verilmişse Pazartesi gününe kadar bekleyeyim diyorum.

14 Ocakta İstanbul'a gelen kargoyu halâ teslim edemeyen Ptt yide sevgiyle anıyorum.

Dosyalar

• Screenshot_2016-01-22-02-07-56-1.png
    Screenshot_2016-01-22-02-07-56-1.png
    50 KB · Okunma: 38
@Ahmet.Uzun
Ptt nin kullandığı tabir. Ne için kullanıyor. Bir kargo posta gönderi her ne ise işte. X şubesinden y şubesine geldiği zaman y şubesine teslim edildi anlamında y şubesi bu gönderi bende y den sana gelirse ahmet uzunq teslim edildi yazacak. Ptt ana dağıtım yerine gidince git al bekleme.
Şu anda ukimde benim kask ve sele 1 günde çıkmıştı. Siz ne aldınız bilmiyorum ama 1 hafta bekleyenler var. Şikayetleri bol bir kurum
Kusura bakmayın mesajı tam okumadan cevap yazdım ekleye ekleye gidiyorum.

Ukim gümrük işte orda kontrol edilir koli açılır içindekiler sorun çıkarmaz rahat olun. Yani orda olması takıldığı anlamına gelmez. İçine bakılıp adresinize gelir

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.Uzun
arkadaşlar iyi akşamlar :)

wiggle dan elinize en geç ürün kaç günde geldi 8 ocak cuma akşamı verdim pazartesi 11 ocak işleme alındı desek hala ortalarda yok 15 ocak ta chainreactioncycles tan verdiğim ürün bugün geldi ama halla wiggle yok ortalarda

@Yağız Gökmen wiggle den 30 kasımda verdiğim sipariş bana 13 ocakta geldi.wiggle nin kargo sistemi çok kötü.defalarca yazıştık ve ürün kayboldu dediler ama ulaştı sonunda.ve ürün hollandadan geldi.bekleyin gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
@Emir Batmaz

cidden iyi dayanmışsınız :) şuana kadar bende iletişime geçmedim,wiggle dan daha öncede bir kaç alışverişim oldu ve kesinlikle çok çok kötü kargo sistemi chainreactioncycles dan aldığım ürün wiggldakinin 3/1 fiyatıydı ve takip numaralı ücretsiz kargo ile yolladılar beklemeye devam o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Emir Batmaz
Geri