Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

wiggle kargo konusunda hem pahalı, hem de takipsiz yolluyor. Bazı güzel ürünler indirime girmese, ürün alınacak yer değil. 10 gün önce forma ve çorap aldım, halen bekliyorum.

Scudo
Takipsiz aldığım bir tane bile kargom gelmedi :) Ailem de ptt den emekli baya soruşturdum sordurdum.Sonunda acı gerçek takipsiz kargolardan beğendiklerini hiç ediyorlarmış :) Araya adam sokmama rağmen bulunamadılar.Zaten takipsiz olduğu için hak iddia edemiyorsun.Olan yurt dışındaki satıcıya oluyor.Para iadesi yapıyor mecbur istese de istemese de.Türkiye'de o kadar çok kargo kayboluyor ki Türkiye'ye sırf bu yüzden takipsiz kargo yollamayan dünya kadar satıcı ile karşılaştım.Bazıları iyice soğumuş takipli olsa da yollamıyor.Şans eseri kargo gelirse de bazı uyanık arkadaşlar satıcıya kargo gelmedi diyip hem ürünün üzerine konuyor hem de para iadesi alıyor.Satın alanların bazıları da taşıyanların bazıları da kişiliksiz cidden.Yüz kızartıcı bir durum.Lakin takipli olan bir tane bile kargoma birşey olmadı.Aslında kargo düzgün çalışıyor hesap sorabiliyorsan.Bu daha da yüz kızartıcı bir durum.

11.11 de siparişini verdiğim bir ürün bugün geldi :D
Tabi ben refundunu(iadesini) aldığımı bile unutmuştum, bedavaya geldi orası ayrı.
Önümüzde Çin yılbaşı'sı var(şubat ayında tam tarihini hatırlamıyorum) kayıplar gecikmeler olası, sipariş geçen arkadaşların bilgilerine.

Aynı yöntem ile gönderilen ürünler kimisi 60 kimisi 20 günde nasıl geliyor anlamıyorum. Bi far siparişi verdik hala gelecek gelmez diyo diye aynısından ebaydan verdim. AliExpress den gelmeyen satıcı için "20gün kaldı gelmez ise para iadesi isterim" dedim. Süreyi 60 güne çıkardı. Allahım sene bana sabır ver. Bekliycem. Neden? 11. ay da verdiğim siparişim yeni geldi bakalım hangisi önce gelecek.

@Yunus M. gelmeyebilir de kardeşim çok umutlu olma bende daha önce bir çok kez alışveriş yaptım ama son yaptığım alışveriş 07.11.2015 di 6 parça siparişim vardı birisi 27.11 de TR ye girmiş olarak görünüyor ama gerisi yok kayıp ürün... PTT takipsiz- adi ileti diyor meçhul... Km saati sipariş etmiştim uçakla transferi gerçekleşti ulaşmadı ilk defa. ücret iadesi yapıldı teslim süresinde ulaşmadığı için. bide bundan önceki siparişlerim hep gemiyle gelmişti bu uçakla geldi pardon gelemedi :)

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
70-80 günü bile buluyor bazı gönderilerin ulaşması. Çoğu zaman ürün Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra burda teslimat uzayıp gidiyor. Sağlıklı bir şekilde alış-veriş yaptığınız satıcıları belirleyip genelde bu satıcılardan ürün almaya gayret etmeniz iyi olacaktır.

siparişiniz gelir boşyere stress olmayın :) ben bu konuda epey tecrübe edindim kimi erken geliyor kimi geç parsel durumuna göre 6 gündede gelen ürünüm oldu 2. ayını geçti hala beklediğim ürün var. ama gelmiyen hiç olmadı.
süreinizin bitmesine yakın satıcıdan uzatma isteyin hemen veriyor sıkıntı çıkmaz.

ayrıca baktınız inatla gelmiyor para iadesini sorunsuz alırsınızi. (kur farkı ile tabi)

• Beğen
Tepkiler: existentialist-j
@Taxonera Aliexpressde satıcının taahüt ettiği süre 39 gün ise satıcı ne kadar uzatırsa uzatsın dispute açarsanız 40. günden itibaren paranızı alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Black Friday zamanında aldığım ürün 2 gün önce elime geçti. Tam yeni dispute açmıştım 2 güne 60 günü geçiyor diye. Satıcının şansı yaver gitti. :)

bu aralar bana satin almadigim seyleri gonderiyorlar ne is anlamadim.
birtane one direction bilekligi geldi
dunde 3 parca tasli taki geldi :D kimin gonderdigide belli degil

@Yağız Gökmen

evet bir kaç gün geçmiş kendimden alıntı yapayım :)

paket kaybolmuş arkadaşlar bilgilendirme olarak burada dursun kargo takipsizdi içinde de garmin 810 ve bir kaç parça vardı niye takipsiz yolluyorlarsa artık neyse ben yazdım bunlara paket yok gelmedi falan diye

caseid diye bir numara verdiler galiba bu sizin royal mail araştırma dosya numarası gibi bir şey 48 saat bekle dediler şimdi yine yazdım mail geldi siparişi yeniden yolluyorlarmış

durum bu öyle mağduriyet yaşatmıyorlar daha öncede bir çok siparişim olmuştu bunu da görmüş olduk

Merlinden 73,40€ + kargo olmak üzere 4 parça alışveriş yaptım. Sağolsun gümrükteki arkadaşlar 40 TL vergi itelemiş. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Bu vergiye itiraz etme şansımız var mı?

@Recep-Şahin

ayakkabı var mı ? Ayakkabının standart vergisi var sanırım.

Geçen ay bi sipariş verdim yine Bike-components ten. Dördüncü siparişim ukimde takılmış. Kağıt geldi. Değer tespiti yapılamayan ürün falan diye eğer mail yada bireysel yolla fatura ibraz edilmezse 20gün içinde geri göndereceklermiş. Gidip bi bakayım dedim maille sorun çıkabilir diye. Anadolu yakasından teee başakşehire gitmek zorunda kaldım. Vardım sonunda, ismim alındı kargo getirildi. Kağıt gönderildi bana falan ne içindi bu dedim. Faturayı bulamamışlar galiba. Koliyi ters dönderttim şurayı kesin burada duruyor bakın dedim. Gördüler faturayı beden bulamadılar bu ürünü dediğimde ise bazen yoğunluktan bakamıyorlarmış. Şaka gibi. Sonuç olarak 0.60tl ödeyip kargoyu aldım.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Recep-Şahin

Ödemeyi yapmadıysanız eğer itiraz edin. Gümrük ne yapacağını şaşırmış. 75 euro sınırını geçen bazı gönderilerden kuruş almıyorlar, sınırın altında kalanlardan para talep ediyorlar.

Bu işinde tabiri caiz ise şeyi çıktı. Koskoca mevzuat yazmışsın, çalıştırdığın personel canı nasıl isterse öyle davranıyor. Bunları anlamak güç!

Bir de 8 ila 18 bin tl arası maaşlı personel alacağız diye ilan vermişler, pes.

@Erdal YILMAZ itiraz edeceğim zaten de muhatap bulamıyoruz ki. Telefona bakan Allah'ın kulu yok. Yarın bir kez daha yoklayıp olmazsa artık BİMER falan bir şeyler deneyeceğim.

@Recep-Şahin

Size teslimatı yapan veya yapacak olan, posta dağıtım merkezine itiraz edebilirsiniz. İstanbul gümrüğünü arıyorsanız eğer, ulaşmak çok kolay olmuyor.

Bu gun PTT den bir mektup gönderecektim mektubu uzattım ve memur bana ters ters bakıp pulum yok dedi, nasıl yani dedim, "bildiğiniz pulum yok işte" diyor. E nasıl PTT burası diyorum, PTT de pul bulunmak zorunda değil isterseniz şikayet edin diyor... Bir söz vardır işten atılma korkusu olmayan insan iş yapmaz diye. Bunlarınki de aynen boyle ne denetleme ne düzen adam biliyo şikayet etsek dahi bir şey olmayacak o yüzden rahat rahat boyle konuşuyor..

İstanbul Ukim'e bu numaralardan ulaşabilirsiniz

02125447629
02126120802
02125010177
02126742289

Geri