Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Posta iyi ki takipliymiş. Bugün gidip Merlin'den aldığım jant setimi teslim aldım ama takip kodundan çıkan tek sonuç hala bu, benim kod buga girdi heralhalde. :ssrtcbya:

https://i.hizliresim.com/O9aWEA.png

Scudo
@Oğuzhan Y.

Sanırım ben de aynı sorun ile karşı karşıyayım. Satın aldığım ürünler normalde 2 gün içinde ülkeye giriş yaparken, halen hareket yok. 5 gündür takip numarası sonucu aynı bilgiyi veriyor. Hafta içi dağıtım merkezine gidip soracağım.

Merlin yerel tracking number vermiyor artık Spring ile gelen gönderilerde.

@Ali.K

25.11 de ki siparişim de böyle bir sorun yoktu. Bahsettiğiniz durum ne zamandır var?

@Erdal YILMAZ Yaklaşık 1 haftadır, orijinal siteden takip yapılabiliyor sadece. Türkiye'ye girince bir sorun çıkarsa ne olacağı tamamen muamma oluyor kısacası.

sorun türkiye'de de olabilir.. benim siparişlerin takipleri de günlerdir kıpırdamadı, bu sadece bir tanesi örnek olsun diye koydum

https://i.hizliresim.com/1DoLkB.jpg

Arkadaşlar (link) bu siteden bu ürünü alıcam.Kaç gün içinde elimde olur acaba?

Bu sabah gelen ürünleri teslim aldığım ptt dağıtım merkezine gittim. Onların sistemi de aynı sonucu verdi ve paket henüz ortada yok.

Bu hafta sonuna kadar normal şartlarda gelmiş olması lazım diye düşünüyorum.

@Ali.K

Bahsettiğiniz durumda takibi nasıl sağlarız, fikriniz var mı? Bugün ukim, upim, ptt genel müdürlük kısacası aramadığım yer kalmadı. Paket takipli olduğu halde ortada yok. Hava limanı paketi elinde tutuyordur diyen bile oldu. :S

@Erdal YILMAZ Bu aralar yılbaşı ve noel dolayısıyla özellikle yurtdılı gönderilerde ciddi gecikmeler olabiliyor muhtemelen biraz geç de olsa gelir

@Erdal YILMAZ Maalesef yok. Sıkıntı olmadan kapıya gelsin diye dua edecez artık. Sürekli mail atıyorum yerel takip numarası olmadan bu iş olmaz diye ama bakalım ne olacak. Ayrıca şu an Merlin'den gelen kargolarım her zamanki hızında, hatta neredeyse daha hızlı geliyor. Christmas v.b sebeplerden ötürü bir yavaşlama veya olağan dışılık söz konusu değil şu an için.

@Ali.K @Anonim

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yalnız gelecek olan paket merlin'den gelmesine rağmen ortalarda yok. Başka bir yerden gelse zaten bu kadar telaş etmeyeceğim. :D

Yerel takip numarası olayını anlayamadım. Takip no varsa takip edilebilmesi lazım, ptt kutudaki barkodu okutuyor sonuçta. Teslim ederken de takip numarasının barkodunu okuttular. Bir hata varsa bence ptt'den kaynaklı.

@Oğuzhan Y.

Ben de bu durumu anlamaya çalışıyorum. Hava limanı paketi almış, UPİM'e teslim etmemiş gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Dağıtım merkezi bu hafta sonuna kadar bekle dedi. Onlar bile bu gecikmenin normal olmadığını söylüyorlar.

@Erdal YILMAZ

Bu gecikmenin sebebi PTT. Sonuçta aldığınız ürün Türkiye'ye girmiş ama bunu bir şekilde PTT almamış ancak bu sadece sizde böyle değilse genel bir problem var. Takipli kargoyu paşa paşa getirmek zorundalar ama kaç günde getirecekler orası muamma.

31kasımda amazon'dan satın aldığım bir paket 9aralıkta kapımdaydı.. ücretsiz kargo olduğu için transfer detaylarını bilmiyorum ama kapıma getiren "yurtiçi kargo" elemanıydı.. bu şekilde gelince şaşırdım, alışık değilim böyle PTTden farklı bir sistemin böyle hızlı getirmesine..

aslında herzaman PTT'yi suçlamamak lazım, mesela takipli paketlerimden bitanesi 28kasımda kargoya verilmişti ama 10aralikta "hongkong'dan yola çıktı" yazıyordu.

bu aralar uzakdoğuda trafik gerçekten yoğun olabilir bilemiyorum.

Şimdi ben kime bildiğim veciz sözleri söyleyeyim, onu düşünüyorum. Merlin'e mail attım bekle diyor, Ukim'in dünya umurunda değil. 10 gündür paket kayıp.

Ben de hergün bir umutla eve gidiyorum, ne gelen var ne giden. Alışveriş yaptığım adamın da sıkıntılı olma olasılığı var. 24 Aralık bir gelsin bakalım.

@amoush00

Bu aralar kargolar çok daha yavaş gelecektir. Daha önce birebir aynı satıcıdan aldığım ürün 4 günde iki ülke arasındaki mesafeyi alırken, şu anda aldığım bir ürün 10 gündür hala Türkiye'ye giriş yapmadı.
Yılbaşı zamanı normal bu kadar beklemeler ;)

Geri