Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Postane çalışanların aşırdıkları konusunda şöyle bir şey söylemek isterim.

Adamların ellerinden günde neler neler geçiyor artık mideleri bulanır. Düşünsenize çikolata fabrikasında çalışıyorsunuz ve istediğiniz zaman yemek serbest.

Scudo
@x-rayted bende katılıyorum postahanedekilerin dürüst olduğuna ama olay gümrükte kopuyor ne dönüyorsa orada örnek olarak işim gereği firmamıza ayda 3-4 kez hacimli mallar geliyor masraf hesaplarken yolluk diye madde koyuyoruz adamların imza başı sabit rüşvetleri var :) bizim paketler gümrükte hiç oluyor :D

Uzun süredir chainreactioncycles.com'dan alışveriş yapmıyordum. En ucuz kargo seçeneği takipli sisteme geçince çok hızlanmış, 2 seferdir 4-5 günde eve geliyor siparişler.

Fiyatlar eskisi kadar uygun değil ama arada bir güzel fırsatlar oluyor onları yakalamak lazım.

Bende aliexpresten 20 25 arası mal aldım 1 tane 1 dolarlık bir urun gelmedi onuda satıcı hemen onayladı parayı gerı aldım. Bisiklet alarmi almıstım 2 3 ay oldu gelmedi baya yazıstım elemanla sonunda pes edıp paramı gonderdi Bir hafta sonra mal geldi :D mesaj attım urun geldı tekrar parayı nasıl gonderıcem dedım yenıden satın al not bırak dedı oyle yaptım kımsenın hakkı kımsede kalmasın :)

Ben bugüne kadar onlarca defa yurtdışından alışveriş yaptım. Bunların, birkaç tanesi hariç, tamamına yakını takipsizdi. Gelmeyen hiçbir siparişim olmadı çokşükür. Hepsi ortalama 15 gün içerisinde elime ulaştı. Bazıları gecikti, o da max 25 gün falan. 1 ayı geçen hiç olmadı şimdiye kadar. En son bu ayın 1'inde Merlin'den spd ayakkabı siparişi verdim. Bugün teslim edildi. Yani 10 gün, gayet güzel bence. 2 Lira da gümrük damga vergisi varmış, getiren memur onu istedi, verdim.

bana verilen takip kodları sadece rakamlardan oluşuyor, harfte olması lazım değil mi, 60 gün süresi vardı yarın dolacak ptt2de ki adam bu takip numarası yanlış diyo satıcıya yazdım geri dönmedi, basşına böyle bişey gelen var mı

@nurullah memiş

Takip numarası yalnızca rakamlardan da oluşabilir. Nereden takip edebileceğiniz hususunda da, eğer Ebay veya Aliexpress gibi siteler üzerinden sipariş verdiyseniz, satıştan sonra, satıcının size atmış olduğu shipping konfirmasyon mailinde link vermiş olması lazım. Bu durum, alışveriş yaptığınız yere göre değişir. Eğer Merlin, Evanscycles, veya Chainreaction gibi sitelerden alışveriş yaptıysanız, kullanıcı hesabınızın içerisinde siparişlerinizi görüntülediğinizde, siparişinizin yanında direkt olarak takip/track linki verilir ve buraya tıklayarak, herhangi bir takip numarası girmeden, kargonuzun durumunu sorgulayabilirsiniz.

Benim 75€ altı kargoma gümrük vergisi çıkartıldığı için dilekçe yazıp gönderdim. Bir hafta geçmesine rağmen değişiklik olmayınca sağolsun UKİM'e ulaşmak da mümkün olmayınca son çare sikayetvar.com'a yazdım durumu. Az önce PTT genel müdürlüğünden arandım. Arkadaşa durumu anlattım. Şimdiye kadar gümrük vergisinin iptal edildiğini hiç görmedim dedi. Ben de o zaman dilekçemin cevabını yazılı olarak bekliyorum dedim. Bakalım yarın durumu araştırıp dönüş yapacak.

@S.Emre DURMAZ yorumunuz için teşekkürler :) direk olarak takip sitesine yönlendiriyor fakat tranferde diyor 2 aydır hiç bi değişiklik yok ptt ise göremiyor kod ile sisteminde.

@nurullah memiş
2 ay çok uzun bir zaman. Shipping için ne kadar süre belirlemişler onu öğrenin. Muhtemelen 2 aydan fazla değildir. Satıcıyla irtibat kurup para iadesi talebinde bulunun.

İlk alışverişlerim bugün geldi biri takipsiz diğeri takipli sorunsuz ulaştı km saati ile kask

Bugün gelmesini planladığım ürün gelmedi ürünü iade adresten ayrılmış yazıyordu.Evde annem hep vardı yerimi bulamadılar.Ürün gerimi gidecek şimdi?
ptta.jpg

konuyu gördüm bende bir şey sormak istiyorum çok önemli değil ama neye dayanarak benden kargo dahil 68 avro tutan 'tshirt anahtarlık şort' öyle ağır bir kargoda değil 60 kuruş gümrük vergisi aldılar anlamadım.benim bildiğim 75 avro max tutar gümrüğe takılmadan gelen fiyat.bu sorunun cevabını bilen varsa sevinirim.

Gönderi hareketine göre iade edilecek. Ama kargo geri iade edilmeden önce kargonun bulunduğu ptt şubesine gidersen belki ürünü teslim alabilirsin. İstersen kargonun bulunduğu ptt şubesine telefon edip durumu anlat. Sana ne yapman gerektiği konusunda yardımcı olabilirler...

Öncelikle, konuyu baştan sona okumadığımı belirtmek isterim. Benim de birkaç sorunum var. İlk olarak Ptt küçük mektup şeklinde ki ufak ürünleri ama bana göre değerlileri kapıya bırakıp gidiyor :) Yoldan geçen biri alsa, ya da apartmanda ki ufaklıklar alıp açıp oynasa şimdi kime kızılır :) Kızılmaz tabi ufaklıklara ama en azından zile basıp bıraksalar çok daha iyi. İkinci olarak da aldığım ürünün süresi bitecek ama ürün hala yok :) ve ptt takip de hiçbir bilgi de yok, işin garibi benim aldığım hiç bir ürünü şuana kadar ptt'den takip etmedim çünkü bana getirdikleri günden bir gün önce her satırı dolduruyorlar ertesi sabah geliyor :D Bakmaya gerek duymuyorum bence bu da bir eksiklik.
@Ertan M. Eğer adres doğru ve telefon numaranız var ise, size ulaşırlar. Şahsen ben bir kaç günlüğüne şehir dışındaydım, ürün aldığımı neredeyse unutmuşum beni aradılar, dediler böyle böyle alt komşuya bırakın sonra alt komşuda yokmuş öbürüne bırakın dedim, çalışan sağolsun işimi gördü.

Aklıma şimdi geldi arkadaşlar bu yazdığımı mutlaka okuyun, geçen sene 10. yada 11. ayda birkaç ürün almıştım onlar geldi, yanında başka bir ürün de geldi :D Neyse açtım bakım telefon kabı allah allah ben almadım ki. Meğerse 2556 sokak değil 2555 sokak ta oturan bir kişiye ait. Postacı çoktan gitti ara ki bulasın. Ürünün üstünde telefon numarası var ben aradım bir adam açtı dedim böyle böyle durum var, o adam da unutmuş :D Şimdi hatırladım bırakabileceğim bir yer var mı? evet dedi mahalledeki markete bırakıver dedi olay bitti. :) Şimdi ben alsam kullansam kimin haberi olacak ruhu duyacak :D

Benim ürün de gelmedi aklımdan böyle bir şey olmuşmudur diye de geçmiyor değil.

@Osman Tuğrul ptt deki gönderi takibi doğru mudur?Yanlış yazılma ihtimali var mı çünkü evde annem vardı ne kapıya bir şey bırakmışlar nede aramışlar adres doğru merlinden hep aynı adreste almıştım diğer kargolar hep geldi.Acaba satıcı eksik yazdı diyecem ama o zaman kargo buralara kadar gelmezdi.Birde kargocu gelse bulamazsa bile paket şubede en az 1 hafta bekliyor diye biliyordum.Neye dayanarak hemen geri yolluyorlar.Ben anlamadım gitti bu işi valla :)

Burak kardeşim 60 kuruş bedel gümrük vergisi bedeli değil. Gelir İdaresi Başkanlığı damga vergisi kanunu genel tebliğine göre Yabancı memleketlerden gelen posta gönderilerinin gümrüklenmesi için postanelerce gümrüklere verilen liste beyannamelerde yazılı her gönderi maddesi için 0,60 TL vergi bedeli alınıyor. Bugün benim de yurtdışından 69 avro değerindeki ürünüm geldi 0,60 TL'yi bayıldım PTT görevlisine.

• Beğen
Tepkiler: burak özgüng
@Ertan M. Gerçekten bir muallak konusu :) Hayır birde şunu demişler "İADE-Adresten ayrılmış" kusura kalmayın ama nedense istemsiz bir gülümseme oluştu bende (sizden yana değil) evde kapıyı açmasalar dahi, alt komşu üst komşu bassa, altta şu kişi oturuyor evde yok derler. Şuan aklıma gelen tek mantıklı açıklama ürününüzün büyüklüğü (bunu şu yüzden dedim büyükler hep dikkat çeker de :) ) veyahut adresinizin doğruluğunu bilmiyorum, başka adrese veyahut başka birine gitti oda adres değiştirmiş vs. diyecem, gerçekten zorlu bir sorunsal :) İyi geceler yarın durumu izah edin büyük ihtimalle cevaplayacaklardır. Ürün bir süre Türkiye'de kalır bildiğim kadarı ve sizin dediğiniz üzere 5 iş günü.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@İbrahim YÜCEDAĞ Sanırım belli bir limit üstü ödeniyor sizlerin yazdıklarına göre, çünkü ben 10 dolar civarı bir çok ürün aldım, hiçbir şey ödemedim.

Geri