Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Osman Tuğrul hocam sağ olun yarını bekleyeceğim artık ürün kutusu büyük değil koca jant seti aldım o geldi bu gelmeyince bende şaşırdım baya :) ürün geri giderse ne olacak onuda bilmiyorum ama ptt adamı strese sokuyor.:snzdglsn:

Scudo
@Ertan M. Evet strese sokuyor arada sırada :) Aslında şöyle bir seçenek olacak, yurt dışından ürünü alacaksınız Türkiye içinde hangi kargo ile gelmesini biz seçeceğiz tabi ki cuzi bir miktarda :) Ama 5-10 TL fark ödenir ama iş garanti olur gelmeden seni paşa paşa ararlar, evde değilseniz sonra getirelim derler.

Benim kargo 75 avronun altında olmasına rağmen Gümrüğe takılmıştı. Tahminim o yüzden 0,60 kuruşu kestiler. Sizin dediğiniz gibi parasal bir limit olduğu için de kesmiş olabilirler. Bir de ptt kayıtlarında adresden ayrılmış vb. bir ibare varsa, kişiye ihbar kağıdı bırakılmadığı için bekleme süresi uygulanmadan iade ediliyor heralde. N'apalım başımıza geldikçe tecrübe ediniyoruz.

@İbrahim YÜCEDAĞ
teşekkürler 3 senedir alışveriş yapıyorum ilk defa böyle bir şey başıma geldi 2016 yılında başladı sanırım böyle bir şey.

Ben yaklaşık 15 gün önce 3 adet ürün aldım aliexpressten. Ürün satılırken kargo takipli yazıyordu fakat satıcı kargo takipsiz göndermiş çakal , bende kargoya verildikten 10 gün sonra şikayet ettim ve satıcı paramı geri iade etti. Üstelik ürün yollandığı halde. Bakalım ürün elime ulaşırsa satıcıya parasını geri vereceğim.

çek cumhuriyetinden aldığım 70 euro altı paten malzemelerim biraz önce geldi. damga vergisi olarak 0.60 tl yazıyordu. PTT dağıtım elemanı 4 tl tahsil edeceğini söyledi. ben de neye göre 4 tl olduğunu ve bu farkın karşılığında belge verip vermeyeceğini sordum. üstünde yazıyor dedi. baktım göremedim. ona verdim göstersin diye lafı değiştirdi.sadece 0.60 TL'yi vereceğimi söyledim. bir sorun olursa gelirim gerekirse dedi. 1 tl verdim. onu aldı gitti. anlamadım ama ayıp mı ettim yoksa adama?!? başına böyle bir şey gelen oldu mu daha önce?

aslında gelen paket gümrük bölümüne yönlendirilirse ve kayda değer birşey çıkmazsa işte o zaman 60kuruş ücretlendirme sözkonusu oluyor.. ufak boyutlu paketler bu kontrole girmeden direkt geçiyor ve 60 kuruş ücretlendirilmeden adrese teslim ediliyor. bence gümrük memurunu hariçten yorma bedeli bu 60 kuruş :cool:

Arkadaşlar dış lastikler yurtdışı veya yurtiçi sitelerde yazan fiyatlar tek'nin fiyatı mı yoksa çift fiyatı mı

@Oğuzhan Y. chainreactioncycles.com sitesinde hangi kargo yönetimi kullanıyorsun 9$ lık olan standard tracked yöntemi nasıl bir yöntem. takip kodu var mı?

mesele 60 kuruş meselesi değil. o zaten yazılı ve ödemem gereken rakam. sorun kapıya gelen ptt görevlisinin benden 60 kuruş değil 4 tl istemesi. ben de orada yazılı olmayan bir şey için makbuz almadan para ödemeyeceğimi söyledim. 1 tl verdim. üstünü vermedi. sanırım 4 lira istemesi bahşiş niyetine. bilemedim yine de.

@Taxonera Evet en ucuzu o ve gayet hızlı, acil posta olarak gönderiliyor ülkeye geldikten sonraki gün kapıya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Bızım postacıda ıcerı bırakıyor heralde anahtarı var soruyorum apartmandakılere kıme basıyor bu adam kım acıyor kapıyı dıye bılen yok kamera sıstemı koydum sımdı apartmana artık kargocular ptt cıler benden korksun geldık evde yok dıyolarya aglatıcam onları :D

• Beğen
Tepkiler: metinnitem1
@Taxonera
Lastikler tek. Geçen merlinden spd ayakkabı ve lastik söyledim. Malesef lastik tek geldi :confused: sonra baktım ki aynı lastik bike-discount sitesinde daha ucuz, bir tane de oradan verdim. Iki kere kargo ödemiş olacağız ama sağlık olsun artık böyle böyle tecrübe edinmiş oluyoruz :cool:

Bu arada bu damga vergisi olayını da anlamadım. Merlin siparişimi getiren görevli 2 TL istedi damga vergisi diyerek, ödedim.. Bu 60 kuruş, 2 Lira, 4 Lira neye göre değişiyor anlayamadım? Ya da getiren görevliye göre mi değişiyor ne yapıyor :D Neyse, küçük para diye kafama takmadım ama, bu parayı cebe indiriyorlarsa eğer, herkesten birkaç lira fazla alsalar toplamda sağlam para eder..

Yeni siparişimi bike-discount sitesi dhl ile yolladı. Sanırım eve de dhl getirecek. Merlin 10 günde gelmişti. Bu sefer bakalım, bir aksilik çıkmazsa, bu daha çabuk gelecek gibi görünüyor..

Yakın zamanda özellikle 75 euro üstü alışveriş yapan var mı? Arkadaşla beraber 3 gönderimiz vardı, hepsini gümrüğe takmışlar. Hatta paketin biri kaç gündür Ukim'de hareketsiz bekliyor.

@abzül Ben yaklaşık 10 gün önce chainreactioncyclesdan 76.5 euroluk bir alışveriş yaptım ve 10 euroluk şubat indirimi denen zımbırtıyla 66.5 euro ödedim fakat kutunun üstündeki faturaya indirimsiz ücreti yazmışlar. Yani kargo dahil 74 euro ödememe rağmen 53 lira gümrük parası ödedim.

@turin Gümrükte hesaplama yapılırken ürünün gerçek değerine bakıyorlar zaten, dikkat etmek gerek bu yüzden. Kupon v.s kullanırken de 75 euroyu geçmemeye özen göstermek gerek K.d.v ödememek için.

Bir konu hakkında bilgilendirme yapmak için buraya yazma gereği duydum. Çin yılbaşısı nedeniyle bazı sitelerde indirim olmasından dolayı paketlerde yığılma oldu. Gelen siparişlerin bir çoğu,ürünün ne olduğuna bakılmaksızın, pim ve sonrasında direk Ptt ukime gitmekte. Sipariş verecek arkadaşların ufak paketlerde ürün söylemeleri ve yasal fiyat sınırlandırması içerisinde alışveriş yapmalarını tavsiye ederim.Şu an 4 paketim ukimde bekliyor. Bisikletle ilgili ürün değil fakat yurda sokulması yasak üründe değil. Benim gibi bir çok tanıdığım arkadaşımın ürüleride ukim de beklemede. En azından Nisan aynına kadar sipariş vermemenizi naçizane tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: metinnitem1
Kutuyla enerji jeli alan ve sıkıntısız eline geçen var mı? CRC'den 2-3 kutu almayı düşünüyorum.

Sporcu besinleri için gümrük mevzuatı şu şekilde: (link)

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
@Oğuzhan Y. Bu sorunun cevabını bende merak edıyorum. Burda kullandıgımız hıc bir şey yurt dısındaki ürünün yerini tutmuyor. Dayim aminoasit getirrrim hap olanlardan 2 arkadas kullandık boyle bir etki gormemiştim ben hic bisiden. Ülkemize ne geliyorsa 4 5 ay sonra burda fason yaptırıyorlar suan. head and shoulders yurt dısında satılan bir modelini kullanıyorum sacım sakalım kasımda olan kepeklenmeler yuzunden ve hepsı gitti aynı urunun burda üretelinenini kullandım bu sorunlar cıktı. Baska bir firmada calısırken onlarda bir ürününü fason yapıyorlardi ne teknolojı var ne bısı ıkı uc seyı karıstır tuttumu tuttu gonder denesınler kabul ederse ohhhh :D Bu ısler bızde boyle. O yuzden bu ek besınlerı yurt dısından almamız sart.

Bu arada boyle bir sıkıntı yasayan arkadas varsa kepeklenme yara ve dokulme sorunu bunu kullansın. (link)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
Geri