Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Sporcu besinleri gümrükten geçmez. Milli sporcu belgesi, doktor raporu v.s istiyorlar.

Scudo
Merhabalar,
Merlincycles dan alışveriş yapmıştım. Kodu sorguladığımda paketin teslim edilemedigi ve iade sürecinin başladığını gördüm. Şu an paket İstanbul'da bulunuyor. Ankara'ya gelip geri gitmiş. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Müşteri Hizmetleri bir şey yapamayız dedi,

@dramorey Paketin Merlin'e varmasını bekleyip ya refund alacaksınız ya da yeniden göndermelerini isteyeceksiniz.

Benim bir paket UKİM'de demirbaş olarak ikamet etmeye başladı. Anlamadığım vergisi oyu buyu belli olmuş paketi 5 gündür ne elinde tutarsın. Arayayım diyorum, internetteki yorumlara bakılırsa aramanında bir faydası yok çünkü telefonu açan yok. Aynı gün PİM'e giren ürün geleli birde 3 gün oldu.

@Osman Yener

Genellikle böyle saçma sapan sorunlar oluyor. İllaki ikitelliye gidilmesi gerekiyor. Bir kaç sefer başıma geldi. Son anda kurtardım kargoyu yoksa geri yolluyorlardı kafalarına göre. Peşini bırakmamak lazım.

@ihsan onur şener sorunu PTT'nin sitesinden talep/şikayet oluşturma bölümünden konu hakkında bilgi almak istediğim mailini atarak hallettim. 5 gün yatan paket birde sihirli bir şekilde harekete geçerek elime ulaştı.:)

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
PTT den son iki aydır siparişlerimin hiç biri gelmiyor. Yakında papaz oluruz. .
Çok berbat bir sistemleri var. Malesef yurt dışı hep ptt ile geliyor.

İki aydan beri 1 tane takipsiz kargom geldi.Ebayden alım yapıyorum.Gelmeyenler için para iadesi aldım ama bekleyip gelmemesinden yoruldum.Bu hafta süresi dolan 5 ürünüm daha var.Alacaklarım da var ama yıldım.Elim varmıyor.

benim de 2 tane takipsiz paketim gelmedi..

3-5 dolarlık ürünler olduğu için takip kodunu önemsememiştim ama yok yani kesinlikle bi yolsuzluk durumu var..
takipsiz olduğunu gören memurlara gün doğuyor..
yurtdışından ülkeye giren her paketi devletin direkt sisteme girmesi lazım, takip kodu basması lazım.
gümrük kontrolüne girip çıkan ürünlere nasıl 60 kuruş ekstra istiyorsa bu takip sistemi için de 2-3 lira fark öderiz yani ama işini adam gibi yapacak memur kaldı mı acaba..

bi daha yurtdışından "takipsiz" sakız bile almam :naslyany:

Ayakkabı alırsak gümrükten geçiyor mu arkadaşlar?

@mfurkan
Almanyadan aldım sıkıntı yok, 75€ sınırını geçmeyin yeter

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@tanchu 75 euroyu geçiyor ama vergisini ödeyeceğim için bir sıkıntı çıkar mı?

@mfurkan
Çıkacağını zannetmiyorum yurtdışından malzeme alan kişi sayısı bir hayli fazla

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yurtdışı alışverişlerimi çoğunlukla aliexpress'ten yaparım ve takipli china post registered air mail gönderimi her zaman tercih ederim hepside geldi sorunsuz bir şekilde ,
geçenlerde wish. com un alt grubu olan geek isimli satış mağazasından cep telefonu üzerinden topeak markalı su matara tutucu alayım dedim 8,25 tl filan geliyordu ve çok makul du neyse adamlar kargoyu göndermişler ama nasıl !!! kargom malaysia pos yani malezya hava yollarına ait bir taşıma adıyla istanbula gelmiş 22 martta paketim istanbula gelmiş ama bundan sonra pakete online olarak takip edemedim çünkü paket in takip kodu 5 harf 7 sayıdan oluşuyor ptt ye soruyorum böyle kargom var sizdeymiş bir araştırın diyorum ptt niin verdiği tek cevap, başında 2 harf ,içinde 9 rakam , ve yine sonunda 2 harf kodlu 13 karakterli kod olmazsa bunu bulamayacaklarını beyan ettiler ptt yi 1 hafta rahatsız ettim bulamadılar satıcı firmaya 22 mart tan beri soruyorum 30 defa yazdım hepsinde küfür de ettim belada okudum yapacağınız işe diye dedim ürün yok kayıp dedikleri laf şu lütfen bekleyin ürün gelicek dediler ama ürün kayıp dedim anlamıyorlar, para iadesi de olmadı nakliyeyi yapan malezyalı firmaya mail atıp sordum biz paketi ptt ye pasladık bizden çıktı dediler. :( yani bundan sonra ali express dışında ve kayıtlı mail olmayan hiç bir alış verişe yanaşmıyorum en azından ali expresinn ali pay isimli para havuz sistemi var bir sıkıntı olursa ödemem sağlamda bekliyor olacak..

25 Nisanda kargoya verilmiş bir paketim var. USPS ile gönderiyorlar ve bana verdikleri numarayı USPS takip sistemine girdiğimde sonuç alamıyorum. Zaten 35 haneli bi numara girmem gerektiğini söylüyor ama bana verilen numara 14 haneli. USPS biraz sıkıntılı olabiliyormuş araştırdığım kadarıyla. Paketin PTT ye ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim? Ya da gümrüğe takılma durumu varsa bundan nasıl haberdar olurum? Yardımcı olabilen çıkarsa sevinirim.

@altughansinan
usps te sorun olmaz hatta ıphone uygulaması var oradan ürün takip kodu ve mail adresini yazınca an ve an tüm taşınma işlemi görülüyor , bana amerikadan gelen ürün usps ile 10 günde geldi oldukça hızlı idi

• Beğen
Tepkiler: altughansinan
Arkadaslar bisiklet topluyorum.kadro haric diger parcalari tek seferde siparis versem gumruge takilir mi? Toplam 600 yuro tutuyor.izmitte yasiyorum.eger gumruge takilirsa istanbula mi gitmem gerekiyor yoksa izmitte ptt den mi almam gerekiyor...

Aliexpress' te bütün satıcılar üç kağıtçı uyanık olmuş. Biliyorsunuz ülkemizde takipsiz postalar Allah' a emanet g(link)iyor. Bu yüzden de 3-5 kuruş fazla verip kayıtlı posta ile gönderim için fazladan para ödüyoruz.

Son birkaç aydır özellikle kayıtlı posta olmaması için seçici oluyorum. Ödeme sonrası ise özellikle mesaj atıp kayıtlı mı diye soruyorum değilse iptal et diyorum.

Ama Aliexpress teki satıcılar ilanlarda China Post Registered Air Mail yada takipli dese de, hata almadan ve ödeme yaptığım mesajlara evet uluslararası takipli gönderiyoruz deyip her defasında takipsiz normal china post ile gönderiyorlar.

Tabii ki uluslararası geçerliliği olmayan bu numaralar çinden sonra hiç bir şeye yaramıyor. Artık alışveriş yapmaktan bıktım.

Aliexpress şikayet ettim. Ayrıca open dispute açacağım abartısız şu anda 6-7 kargom takipli olmasına rağmen hepsi normal china gönderildi. Satıcılar iyice sıkmaya başladı.

Geri