Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Almanya'dan 10 Ocak'ta aldığım Elite Turbo Muin Smart B+ trainer 11 Ocak'ta gönderilmişti ve bugün gümrüğe giriş yaptı. Almanya-Türkiye 1 ay sürdü. Benzer sipariş niyeti olanlar iki kere düşünsünler. Bakalım PTT ne kadar sürede teslim edecek..
 
Scudo
@alfisti

Merhaba, ürünün geç gelmesi konusunda haklısınız. Ancak, Türkiye'de bahsettiğiniz ürünün muadilini bile satan bir yer yok. Olsa dahi, yurt dışı fiyatının çok çok üstüne satılırdı. Vaktiyle Elite Turbo Muin aldığım için, yazmak istedim. :)
 
Artık 30 Euro üzeri haşırttı black board ve cok buyuk paralar donucek gibi her üründen artık 30 50 tl odeyeceğiz gibi :) Gene devlet karli cıktı bu işten. Bende 50 tl bayıldım birde gumruge sunma damga vergısı felan eklemıyolarmı :D Sele aldım 16 ocak oncesi halendaha gelmedi simdi iptal edip tekrar alsam kesin bayılıcam 50 tl bakalım ne olucak.
 
@erdalyilmaz_ O konuda şüphe yok tabii ki :) Burada en bilinen mağazalardan birinin aracılığı ile nakit 2800TL fiyat aldım. Almanya'dan siparişim ise kargo dahil €365. Gümrük vergisi ile beraber tahmini 1675 TL'ye gelecek.
 
@ElcaSeJawS

Gümrüğe sunma ücretini 0,60 TL'den, 3,40 TL'sına çıkartıp, yanına eşantiyon gibi 0,60 TL damga vergisini eklediler. Ohh mis, devlet olup vergi toplamak lazım bu devirde!
 
11 Ekim indiriminden 4 dolara aldığım ürün tam 4 ay sonra elime geçti. P.t.t. görevlisi arkadaş siteye girip bizim bloğun kapısına bırakıp gitmiş.2 ay içinde gelmediği için para iadesi istemiştim.Para hesabıma iade edilmiş,bende üründen umudumu kesmiştim.
Şimdi ne olacak?Çinli satıcıya bu durumu nasıl anlatmalıyım?
IMG_20170210_181531.jpg
Ürün bu ,egzersiz lastiği..
 
Bu ay Çinde tatil. Kargolar dahil birçok yer ya çalışmıyor ya da yavaş çalışıyor. Bunu bilerek 30 ocakta irili ufaklı 10 a yakın ürün aldım. Bugün (yani 15 gün sonra) 4 tanesi geldi. Şaşkınlık içerisindeyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kızılçam
benimde 3 şubatta aldığım ürün dün yani 14 gün içinde geldi bende şaşırdım doğrusu.şimdiye kadar elime bu kadar çabuk ulaşan ilk ürün.

@Kadirhan hocam ne kadar sürüyor bu çinlilerin tatili bende diyordum niye bu kadar yavaş bu standart shipping:) 7 şubatta 3 ürün daha almıştım 10 gün oldu daha ancak bir tanesi çinden yeni çıkmış

Onun dışında postNL çok hızlı diyorlardı hiçte öyle değil postnl in sitesine takip numarasını giriyorum 9 gündür hala ''the item is pre-advised'' yazıyor.Hollanda postasının çin ile alakasının olmaması lazım sizce sebebi nedir?
 
@cazci
Hocam aynı sıkıntıyı bende defalarca yaşadım ama satıcılar bunun garantisini veriyor ben güzel bir dilde parayı vermem gerektigini dedim isteseniz de olmuyor zaten ve site üzerinden verilen bir garanti oldugu için hak helal yonunden de bir sıkıntı yok allah haram lokma nasip etmesin satıcı verdigi sözü yerine getirememiş cezasını çekiyor kısaca site bu şartı ona sunmuş:D
 
@cazci

Off var ya bu yazınızdan sonra umut yeşerdi bende.5 Ekim ve 5 Kasım'da Wiggle'dan satın aldığım iki Bont Riot ayakkabılar halen piyasada yok...
 
2017 yılına girmemiz ile birlikte gümrükte bir sıkıntının başladığını hissediyorum. Aliexpresten sürekli ıvır zıvır çekiyorum( 0.2-20$).
Takipli de olsa takipsiz de olsa sanki bir köşeye atıp biraz süre geçtikten sonra işlem yapıyorlar. Eskiden takipli kargolarıma bakarken 3-4 güne uçaktan çıkar gümrüğe girer 4-5 günde elime gelirdi. Yeni yıl ile birlikte bilgilerde uçak ile yolculukta demesine rağmen 1 ay boyunca işlem yapılmadığını görmeye başladım. Takipsiz kargomun 2 haftada geldiği bile oldu ama takipli kargonun günlerce yattığını görüyorum. Ptt'nin ali ekspres ile anlaşmasının biteceğini okumuştum. Sitede bir çok mağaza Türkiye gönderisi yapmamaya başladı. Ptt ye gelen şikayetler kulak arkası ediliyor artık.
 
@Infinity dragon Sanırım tatil bitmiş.
(link)
(link)
Postnl hızlı sayılmaz, güncelleme falan da yapmazlar ama sağlamlar. Bşr keresinde mail attım, geç de olsa dönüş yaptılar. Merak etmeyin bizde kargo kaybolmaz gibisinden de havalarını attılar.
 
Selamlar, ben de çinden siparis veriyorum ufak tefek, 3 hafta sonra elime gecti verdigim siparisler, su an bir kac tane daha var bekleyen, onlar da onumuzde ki haftadan itibaren gelmeye baslar sanirim, belki gelmeyedebilir gorecegiz bakalim :)

İyi gunler
 
Merhaba arkadaşlar yeni konu açıp forumu kirletmek istemiyorum. Burdan devam ediyorum.

Yurt dışı herhangi bir bisiklet malzemesi satan siteden yol lastiği,iç lastik ve arka aktarıcı almak istiyorum şimdilik. Ayakkabı var pedalda alabilirim fakat kafama takılan soru var.

75 eurodan 30 euroya düşmüş sanırım sınır. Benim alacağım öncelikli 3 ekipman 30 euroyu geçiyor. Yalnız şöyle bir duyum aldım. Her parça için 30 euroimiş. Yani lastiklerin tanesi 30 euroyu geçmiyorsa gümrüğe gitmiyorsun. Aynı şekilde aktarıcı ve iç lastikler içinde geçerliymiş.
Bu bana biraz saçma geldi.

Gerçekten böyle birşey var mı?
Eğer yoksa 30 eurodan sonra vergi nasıl hesap ediliyor?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Hüseyinsuna

Her parça değil gelen paketin toplam değerini (5 parça varsa 5 parçanın toplam fatura değeri) dikkate alırlar. Avrupa Birliği'nden geliyorsa vergi %18 dir, diğer yerler %20. Kargo bedeli hesaba dahil edilmez.
 
@clubber
Cidden merak ettiğim için soruyorum, 1000 dolara almanya'dan elektronik bir şey aldım diyelim mesela nabız saati falan. Mal benim elime geldiğinde 180 dolar ekstra para ödeyeceğim ve malım gümrüklü ve yasal mı olmuş olacak ???

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
crcden alışveriş yapacağım fatura tutarı 33 euro oldu onu söylesem fatuyara 30 euronun altında girebilirlermi
 
@clubber

Her parçayı ayrı bir günde sipariş ederseniz gümrük filan ödemezsiniz...Arasına 3 er gün koyun veya 4.
 
Geri