Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Puanlama sistemi

Scudo
Selamlar bir üye yeni üye çömez konumundan ne zaman çıkar yada bunu nasıl düzenliyorsunuz? yani biz ne zaman 2yıldız oluruz:)

@güneysanat

Bu yazdığın mesaj sayısıyla alakalı. Ne kadar çok mesaj yazarsan o kadar çok yıldızın olur :D Tabi durum böyle diye gereksiz mesajlarda yazmamak lazım

Evet durum burak abinin dediği gibi...Ne kadar mesaj o kadar yıldız..
50 mesaj=2 yıldız ayrıca 2yıldızda yeni üye deil,üye oluyosunuz..İyi forumlar

400 olunca:forumkolik oluyorsunuz...:D

benım bısıkletforum kapanıp acılmadan once 500 küsür kullanıcı puanım vardı ve üyelık derecemde uye ıdı ama sımdı bakıyorum yenı uye ve kullanıcı puanı yenı baslayan bı uyenınkı kadar bunun nedenı nedır acıklarmısınız boyle bır uygulama soz konusumu:mad:

benim de gül gibi 29 ekim fotolarıyla dolu konum gitti, onu da geçtim 250 teşekkür ve 8000 puan vardı :D

Ne var ki bunda olsun gene hep bir aradayız...

Benimde puanlarım fulldü ve black brun 4.0 ile ilgili çok detaylı bilgiler vermiştim onlarda gitmiş tekrar açtım :cool:

Gülü seven dikenine katlanır derlermiş ne yapalım :)

• Beğen
Tepkiler: fecredall
Forumlardaki puan olayını hala çözemdeim:DHadi sonunda hediye falan verseler neyse.:D

aidatlar ne kadar oldu arkadaşlar bilgisi olan varmı:)):D :D :D

arkadaşlar benim puanlamada gerçekten çiddi anlamda bir düşüş var sizce ne yapmalıyım.Keşke euroda böyle düşse fena olmazmı?

Öncelikle ise konulari dogru yere acmakla baslayabilirsin, bu konuyu ben simdi olmasi gereken yere tasidim.

Ya da bir konu acmadan önce, daha önce bu konu acilmis mi diyerek forumda bir arama yaparak konu kalabaliginin önüne de gecmeyi deneyebilirsin.

@HaliliOzturk

halili bey konu ile ilgili merak ettiğim şu (öncelikle forum/chat...vs kültürü bilgim yok gibidir)
bu forma 9. ayda üye oldum birçok yazı okudum bu yazılarda hem bilgi hem de göresel güzellik vardı fikirlerim oldu yazdım teşekkür ettim bir gezi yazımı ekledim forma bir de il bazında tanışmak için konu. ayrıca arkadaşlarımızla buradan haberleşiyoruz. tabi yazılarıma cevaplar oldu teşekkür ettiler yine puanlarım oldu.

peki bu puan ne işe yarar kimi arkadaşların çooook puanları var kimileri ise - puandalar ha tabii beğendiğimiz yazılara gezilere vs teşekkür etmek ve teşekkür almak güzel puan bunun için mi

belki bu soru işin erbabına gereksiz gelebilir ama ne yapalım :)
teşekkürler

Daha önceden anlattigim baska konulardan bir iki alinti;

Puan bir geri besleme yöntemi bana göre.
İnsanların yazdığım mesajlar hakkında ne düşündüklerini, beğenip beğenmediklerini ve neyi beğenip neyi beğenmediklerini bu sayede daha kolay öğreniyorum.
Bir kendini değerlendirme yöntemi diyelim.
Benim için de güzel bir değerlendirme yöntemi, beğendiğim bir mesajı puanlamadan atlamam hayatta :)Bir de demisim ki;
Bu puan sistemi, üyelerin birbirine oy vererek puan göndermesi şeklinde işliyor.
Bir üyenin aldığı tüm puanlar, diğer üyelerin onun yazdığı mesajlara verdiği oylar neticesinde birikiyor. Her üye foruma ilk üye olduğu anda +25 puan ile başlıyor forumdaki hayatına.
Üyenin puan gücü, üye olduğu tarih, sahip olduğu puan, gönderdiği mesaj sayısı ve aldığı oy sayısı gibi bir çok değişkene bağlı olarak hesaplanıyor. Bu nedenle iki üyenin puanları aynı iken puanlama güçlerinin arasında bazen dağlar kadar fark olabiliyor.

Ne işe yarıyor derseniz, aslında bu bir motivasyon kaynağı. Forumda üyenin paylaştığı her bilginin diğer üyelerce takdir edildiğini görmesi için oluşturulmuş bir sistem. Sonuçta takdir edilmek, insanın ihtiyaçlar hiyerarşisinin önemli bir basamağı ;)

Bunlarin disinde tesekkür sistemini de düsük de olsa bir puan degeri tasiyor ve "Attigi mesaj/Aldigi tesekkür" gibi basit bir "verimlilik endeksinin" (güvenilirligi tartismaya aciktir) hesaplanabilmesini olanakli kiliyor.

Biraz üsengeclik yapip, alintilarla cevaplarim. Umarim yeterli olmustur :)

cevabınız yeterli oldu ilginiz için de teşekkürler

Geri