Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Puanlama sistemi

Merhaba yönetici arkadaşlarım.

Forumda yapılan bazı yorumlar can sıkıyor, bazıları da beğeniliyor. Olumsuz karşılanan yorumların ve olumlu bulunanların ayrılması konusunda bir önerim var. Bir zamanlar Donanımhaber forum bölümünde uygulanan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Yorumların sağ alt köşesinde "-" veya "+" diye bir düğme beliriyordu. Tıklandıktan sonra da artı ve eksilerin toplamı aynı mesajın altında görüntüleniyordu.
Hemen temsili örnek vereyim:

Beğenilmeyende oylar toplamı -4 görünüyor.
http://img911.imageshack.us/img911/8007/sbTMFn.jpg
Beğenilenler toplamı da bu mesajda +1 görünüyor.
http://img907.imageshack.us/img907/3374/wEf7u9.jpg

Forum puanlamasını etkilemeyecek şekilde buraya da uygulanabilir diye düşünüyorum.

Bunu konuyu açmadaki amacım:
Beğenilmeyen yorumlar kullanıcı tarafından farkedilecek, eğer işe yararsa yorumlarının beğenilmediğini farkedip (umarım) ona göre hareket edecek.
Beğenilen yorumlar da kişiyi olumlu mesajlar yazma konusunda teşvik edecek.

Sonuç olarak üyelerin yorumlarında biraz düzelme veya özen olursa, forum daha da okunur ve takip edilir hal alacaktır. Zaman zaman ergenus tarzında yazılanlardan dolayı forumdan soğuma noktasına geliyoruz.

Herkese iyi forumlar.

Scudo
Bu sistem eklenmişti bir kaç ay önce Eagle tarafından ama o gün içinde kaldırıldı bir olay yüzünden tam hatırlayamadım.
Bu arada fikrim eklenmeli.

Bence gayet güzel bir uygulama. Bizim foruma gelse çok iyi olur diye düşünüyorum bende. Ayrıca ne zamandır aklımda olup konu açmadığım bir fikrim var. İkinci el bölümünde bulunan ilanların altına sürekli satıcılar ''Güncel'' vb. kelimeler yazıyorlar. Bu da ilanın kirlenmesine sebep oluyor bana göre. Bunun yerine yine aynı Donanımhaber gibi ilanlarda ''Güncelle'' butonu koyulsa ve o butonu mesela 24 saat sonra tekrar aktif hale gelecek şekilde ayarlansa çok daha güzel ve kullanımı kolay bir hal alabilir.

@Burakb993
Bu öneri de iyiymiş. Orada 24 saatten önce istesen de güncelle düğmesi aktif olmuyordu :) Güncelle deyince de ilan en üste geliyordu. Neyse konuda uzaklaşmayalım :)

@Anonim Aynen öyle. Sizin konunun altına yazdım hocam kusura bakmayın ama yönetici arkadaşlar konuyu görünce belki gözden geçirirler diye düşündüm. :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Darılmaca gücenmece olur, kavga çıkar, misilleme yapılır. Bence bu şekliyle daha iyi daha sakin :)

@Deniz Tezcan
Aynen kayılıyorum ve faydalı olacağına inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Recep G
Kimin beğenmediği açık olmayacak. Böylece kavga vb durumlar olacağını sanmıyorum :)

Bisiklet dışındaki konularda kaç kişinin beğenip beğenmediğinin pek bir ehemmiyeti olmayacaktır, herkes kendi görüşünü başkasının sınırını aşmadan forum kuralları çerçevesinde yazabilir. Yorumumun eksi veya artı olması beni ne haklı çıkarır ne de haksız.

Ama bisiklet ile ilgili konularda bence çok faydalı olur. Teknik veya tecrübe içeren bir yorum aldığı artı eksi durumuna göre dikkat çekip kıymet kazanacaktır. Boştan yere bu yoruma katılıyorum veya katılmıyorum diye mesaj yazıp mesaj kalabalığı da yapılmamış olur.

• Beğen
Tepkiler: Burak Boralılar
Abim metin2 de level mi kasiyoruz. Napacaz + -
Bak mesela şimdi puan sistemi olsaydı verirdiniz - yi :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Bence gerek yok alt yapıya ek yük getirecektir diye düşünüyorum , bir de faydalı bulunan yorumlar zaten beğeniliyor ki aslını isterseniz bana kalsa beğen butonunu bile kaldırırım... Artı ya da eksi olmasının bi faydası olacağını düşünmüyorum... Mesela örnek olarak bilgiden ziyade bir espri yapıldı diyelim kimi beğenecek kimi beğenmeyecek göreceli olacak... Yani bu da o bilginin içeriğinin faydalı olduğunu göstermeyecek ...

Hocam cok gereksiz bence zaten yorumu beğen ve şikayet et butonlari var.

@Anonim dikkat çekti bugün cevap yazacaktık arada kaynamış ama zaten düşünüyorduk böyle bir şey yani listede ekliydi ve yılbaşından sonra bakacağız artık...

@TolgaU
Şikayet ayrı beğenmemek ayrı. Beğenmediğiniz herşeyi şikayet edemezsiniz ki :)

@Admin
Merakla bekliyoruz yenilikleri. Birşeyler olacak ama ne olacak nasıl olacak göreceğiz :)

Bencede iyi olur benim de beğenmediğim yorumlar oluyor ama şikayet etmek başka birşey yöneticiler tarafından da dikkate alınacak olmasına sevindim. @Anonim Bu arada kardeş Hava eğitim komutanlığında askerlik yapmıştım Fahrettin Altayı görünce kanım kaynadı. :) Saygılar

kimse dememiş ben diyeyim

beyler eksiler buradan

Arkadaşlar takipteyiz meraklanmayın. Bu konuyla ilgili bir ön çalışma mevcut. Fakat bunun gerçekleşmesi için oturup tüm yetkili arkadaşlarla konuşmamız gerekiyor. Tek başına karar alınabilecek bir konu değil. Bundan önce başka konularda önceliklerimiz var. Mesela farklı bir ikinci el sistemi düşünüyoruz. Boş durduğumuzu düşünmeyin. İnanın eskiden günde azami 30 dakika telefonla konuşurken bu rakam 2 saati geçmeye başladı. Fakat bu konu hakkında yapılması gerekenleri tartıştığımızı bilmeniz lazım. Yalnız sizin bahsettiğinizden çok daha farklı ve spesifik bir sistem üzerinde konuşuyoruz.

Arkadaşlar eksi yorum, benim tabirimle aksi yorumları beraberinde getirebilir. Burada bunu sizinle tartışırız. Bizim istediğimiz forumda sükunet. Elbette hepimizi rahatsız eden mesajların varlığı kesin. Fakat insanları kategorilere, sınıflara veya hoşlanmayacağı sıfatlara ram olacak yorumlara izin vermek pek hoş olmayacaktır. O yüzden eğer sistemi uygulayabilirsek ve diğer yönetici arkadaşlarımızda bu sistemin uygulanmasını hoş görürse emin olun herkes tatmin olacaktır.

Hepinize saygılarımla

Geri