Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rock ve metal müzik dinleyen bisikletçiler

Scudo
daha kimler kimler var . saydıklarınız okyanusta yüzük misali . en başta söyleyeyim teknoloji gerçek rock-metal e dokunamaz bile . 3-5 hakiki adam çıkar sahneye çalar iner arkadaş . yapılan müzik ise 2-3 gitar 1 davuldan ibarettir her zaman. ister kayıt ister konser olsun orada batı müziğine ait 12 nota , akıl alamayacak kombinasyonda gam ve akor , bunları çevreleyen armoni kulağa gelen harika bir tını kümesi vardır. bu müzik diğerlerine benzemez ve ölmez. hala 70 leri dinleriz ortalığın tozunu attıran gruplarla devam ederiz.. ben heavy metal başta olmak üzere alt dallarına geçerek kendimi bulduğum death metal ve metalcore ' da dinliyorum. benim için bağırtı dediğiniz şey bir mesajdır, ilaçtır . yaş ilerlemesi kafa kaldırmaması durumu da yoktur. ben metalciyim . yaş 25 de de 50 de de 70 de de bu böyle kalacak..

@kemal HAN

metal konusunda uyuşmasak da 70ler konusunda mutabığız:in: bi daha öyle bi dönemin geleceğini sanmıyorum

Manowar - Black Sabbath - Ronnie James DIO ( Rahmetlinin toprağı bol olsun ) - Megadeth - Dissection - AC-DC - Black Label Society - Dream Theater - Dave Hole ( Blues_Rock ) - Deep Purple - White Snake - Godsmack - Hazerfan - Iced Earth - Ministry - NightWish - Pentagram - Pantera - Uli John Roth - Şebnem Ferah - Van Halen - Joe Satriani ( Yeni albümü çıktı :) Black Swans and Wormhole Wizards ) - Cinderella ve niceleri ...

Tüm rock ve heavy metal dinleyen arkadaşlara selam olsun :)

Joe Satriani ( Yeni albümü çıktı :) Black Swans and Wormhole Wizards )

bu haber için teşekkürler hemen dinlemeli....

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey selamlar,
Bilemem severmisiniz ama ben eski dinleyicilerinden olduğum için pek severim. 80 lerin ünlü grubu Accept.

14 sene sonra "Blood Of The Nations" adında yeni albüm çıkardılar. O yaşa bu performans beni baya şaşırttı. Yeni gruplara, albüm işte böyle yapılır der gibiler. Eskilerin yeri her zaman başka nede olsa.

Eğer seviyorsanız tavsiye ederim. Hele bir şarkı var ki "Kill the pain" tam bir gitar şöleni...

Diğer şarkıları da siz takdir edin :)

@Selim Üsel

dostum teşekkür ederim bu grubu es geçmişim hemen internetten bu grubu dinleyeceğim bilgi için teşekkürler ...

Selam Arkadaşlar,

Eski trash metal gruplarından Flotsam&Jetsam 5 Yıl aradan sonra yeni albümü çıkarttı. Albümün adı COLD.

Eskisi kadar trash fanatiği olmasamda; tarzlarından hiç ödün vermeden aynı gaz, aynı haz...

Trash severlere şiddetle tavsiye edilir.

ikisinede hastayım hele bide bisikletteysem... gerisini siz düşünün artık :D
''joe satriani'' gerçekten çok güzel parçaları var
ramstein
apocalyptica
birazda blues
arada birde eski ''happy jazz'' müzikleri çok güzel gidiyor :D
sevdiklerimden danny kaye with the andrew sisters ''civilization'' :)

Rammstein-Führe Mich, acayip süper ona takmış durumdayım son günlerde...

Yıl 1990
14 yaşındaki ben
abimin eve getirdiği karışık bir kaset
ilk dinlediğim ve aşık olduğum şarkı judas priest ( pain killer )
sonrasında Adana'nın Ceyhan ilçesinde kot pantalonuna yazdığı "metallica " yazısı ile bol bol kovalanan ve bisikleti ile kaçan ben. :)

Adana'ya gidip amerikan pazarından kaset alıcaz diye para biriktirmeler,
ne menem bir şey olduğunu bilmediğimiz "stero" kalitesine ulaşmak için kasetçalara abim ile bir tane daha hoparlör ekleme yönündeki beyhude çabalarımız .

Şu anda ise heavy metal dinleyen az sayıdaki öğrencimin, dinledikleri şarkıyı duyupda ben adını , albümünü doğru olarak söyleyince yaşadıkları hayret. :)

"aaa hocam siz , sizde mi ?"

tabi ya BEN' DE. :)

Rock müzik bir okyanustur, ucu bucağı yoktur. Türkiye de rock denilince heavy metal akla gelse de bu tür sadece rockın kollarından biridir.

Bunlar dışında özellikle ingiltere kaynaklı alternatif rock, indie, garage punk, britrock, punk, postpunk grupların sayısı gökteki yıldızlar kadar çoktur.
Ayrıca 70 lerde ortaya çıkan punk gruplar heavy metal in öncüleridir.
Heavy Metal hatta elektronik müzik bu grupların soyundan gelir bence. Radiohead dinleyin hak vereceksiniz.
Müziğin eskisi yenisi olmaz ama geçmişte yapılan diyelim, bence geçmişte yapılan albümlerin en güzeli Sex Pistols ün "Nevermind the Bollock's" dır.
Eğer albüm bugünün teknolojisiyle kaydedilseydi başka albüm dinlemezdim e kadar gider bu iş.
Geçmişin ve bugünün en büyüğü bence U2 dur.
Benim sevdiklerim sırasıyla, Placebo, Green Day, Billy Talent, B.R.M.C, The Hives; Coldplay, Kasabian, Oasis, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Libertines, Travis, Editors, Kaiser Chiefs, Klaxons, The Verve, The Killers, Starsailor, The Charlatans ve son olarak Muse.

orphaned land ve Haggard favori gruplarım daha cok var bunlar benım için en babaları

sırf Iron Maiden'ın beni 2-3 sene oyalamışlığı var tek başına :D sonra diğer gruplara başladım Metallica, Megadeth, Death, Judas Priest, Manowar....

ama hiç biri Iron Maiden gibi olamaz kanaatimce :)

• Beğen
Tepkiler: Ercan Saygılı
Metal den konu gelmişken aynı zamanda Iron Maiden Solistliği yapan Bruce Dickinson solo olarak da çok keyifli ve başarılı işler çıkarıyor.Metallica oldukça iyi ve biliniyor neredeyse çoğu şarkısını seviyorum,Sentenced dağıldı artık ama dinlemekten zevk aldığım bir gruptur,Guns and Roses bazı bazı dinlemekteyim,Cranberries,Placebo,Megadeth,Led Zeppelin,Bon jovi,Richard Ashcroft böylece geniş bir yelpazede gider severek dinlediklerim.Türklerden ise Yaşar Kurt hatırlatmadan edemeyeceğim...

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
bu topik aldı başını gitti....
ama buna deydi.....
rock- metal müzik dinleyenler...

rock müziğin en eski köklerine bakarsak blues u görürüz....
o pamuk tarlalarında çalışan siyahların acı dolu şarkı sözlerinin nasıl blues un canlı melodilerinde dirildiğini görürüz....
evet çoşturur blues .......ve b.b. king pamuk tarlalarından geldi ....
b.b king daha 13 yaşında haftalıklarını biriktirerek aldığı gitar yüzünden ailesinden azar işiten ve sonra dünya çapında olan b.b king....
evet isyandan geldi rock blues metal.......
ve zincirleme adı ne olursa olsun blues rock metal hepsi aynı mayanın yani protestonun izahlarıdır.....
gençken beğenmiyorduk sistemi parasal düzeni ve bu düzene yalakalık yapanları ama bu sistem acımasızdı aç bir sülük gibi yedi bizi ve biz bu parasal sisteme tabi olduk köle olduk ve insanlığımızdan ödün verecek duruma geldik ve rock blues metal burda devreye girdi ve şarkı sözleri ile irdelediler olayı yaşadığımız dünyayı sorgulamaya başladılar ve 60-70 beat -hipi jenerasyonu dünyaya yayıldı savaşma seviş ,vietnamı protesto ,pentagona çiçeklerle yürüdüler...bu gençler adam öldürmek istemiyordu anlamsız buldukları vietnam savaşına gitmek istemiyorlardı...ama o 68 hipi kuşağı kendi içinde eridi ...
sistem onların üzerinden silindir gibi geçti ...para her vakit daim olacaktı.....
ve bizler yaşamlarımızı idame etmek için çalışacaktık paraya ....
ve durum aynen devam etmektedir....ne kadar beğenmesemde inkarda etsem nefrette etsem bu para gerçeği var......
sınırlar var ......
silahlar var.....
ve insanın insana karşı duyduğu güvensizlik var..korku var...
idealist düşünce derki sınırların olmadığı silahların olmadığı paranın olmadığı aç gözlülüğün olmadığı bir dünya.....
eşitçe hakça paylaşılan dünya ...ve doğaya saygı bunlar hep havada kalacak gibi malesef.....
belki uğruna savaşılmayacak bir dünya yaratırız...

@Kudret Kurtcebe

BB King'e saygımız sonsuz. Ama Chuck Berry'nin de unutulmaması gerek. :)

John Lennon şöyle demiş: Eğer "Rock'n Roll" yerine başka bir isim kullanacak olsaydık, bu "Chuck Berry" olurdu.
:)

@Onur Kahraman

Merhaba,

Bende iyi bir metal müzik dinleyicisi olduğumu söyleyebilirim ama metalin her türünü beğenmiyorum açıkçası. Şunu unutmamak gerekiyor ki, insan hergün yeni bir grup keşfedebiliyor. Geçenlerde bir arkadaşımın tavsiyesi ile Rusyada Arkona isimli bir grupla tanıştım, bence fena değiller. Birde Burzum'un çoğu parçasını çok beğeniyorum. Danzig'in mother parçası gerçekten çok güzeldi, özellikle klibi o dönem gözönüne alındığında gerçekten iç gıdıklayıcı, özellikle son kısmındaki kan ve pentagram görüntüleriyle, çoğuna göre metal müzikte satanizmin ilk emraleri olarak yorumlanmıştı o görüntüler. Hiç duydun mu bilmiyorum ama Dario Argento'nun suspiria isimli bir filmi var, o filmin soundtrackini yapan İtalyan metal grubu Goblin ile o şekilde tanışmıtım :)

Geri