Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rock ve metal müzik dinleyen bisikletçiler

Scudo
Metallica kesinlikle süpperdi ama ben artık metallica dinleyemiyorum, zaten artık onlarda çok fazla müzik yapmıyorlar. Son zamanlarda bende black metal tutkusu başladı, daha öncede söylediğim gibi Burzum'u çok beğeniyorum, örneğin det som en gang var çok etkileyeci, söylediği tek bir kelimeyi bile anlamama rağmen herifin çektiği acıyı çok iyi hissedebiliyorum. Ramazan bayramı tatilinde Norveç'e gitmiştim, en büyük hayalim Bergen'i ziyaret etmek birde Varg'ın grup arkadaşını öldürdüğü ( bunu kesinlikle tasvip etmiyorum, yanlış anlaşılmasın :) ) şu an cafe olan yere gidip bodrum kattaki black metal yazısı önünde resim çektirmekti (hayır napcaksam :) ) ama Norveç'in inanılmaz derecede pahalı oluşu bütün planlarımızı alt üst etti heh :) O cafe Osloda olmasına rağmen pahalılığın vermiş olduğu sarhoşluk sebebiyle hemen otobüse atlayıp isveçe geri döndük :)

rock olarak eskilerdenim led zeppelin, grateful dead, thin lizzy, ac/dc, deep purple, grand funk railroad, lynyrd skynyrd, the allman brothers band falan dinlerim. daha sert, yani heavy metal'den ise dream theater, shadow gallery, queensryche gibi gruplar hoşuma gider. ayrıca blues, folk ve world music'de çok dinlediğim türlerdendir.:)

@Ünal Altay

son albüm belus'u dinlemişsindir o zaman.:)

70 lerden kimsenin ilgisini jethro tull çekmemiş anladığım kadarıyle...
60- ve 70 lerden dinlediğim tüm gruplar

1- america
2- alan parsons project
3- bob dylan
4- bilnd faith
5- blood sweat and tears
6- cat stevens
7- crosby stills nash and yonug
8- chicago
9- the doors
10- deep purple
11- genesis
12- ıron butterfly
13- jeff beck
14- janis joplin
15- jimi hendrix
16- king crimson
17- lynyrd skynyrd
18- led zeppelin
19- rolling stones..
20- pink floyd
21- ve jethro tull efsanevi flütçü................ıan anderson

80 ler...........
1- u2
2- the police
3- dıre straites
4- men at work
5- marillion
6- suzanna vega
7- tracy chapman

90-2000 ler

1- steve vaı-gitar virtüözü
2- joe satriani - gitar virtiözü
3- vertical horizon
4- creed
5- ıron maiden
6- hinder
7- sister hazel
8- limpbizkit

70 lerden grupların fazla olması solist olarak beğendiğim solistlerin fazla olması ...
peter gabriel - phill collins (genesis )
pink floyd -david gilmour
cat stevens
ıan gillan -deep purple
robert plant -led zeppelin
gibi............

bir rock grubunu götüren bence solistlerdir.....

kudret hocam sizin yazdığınız listeden bir çok grubu sever ve dinlerim. yukarıda bir kısmını yazmıştım dinlediklerimden. jethro tull'ı çok severim. hatta ankara'daki konserine gitmiştim. orada çok kötü yağmura yakalanmıştık ama çok iyi çaldılar. ian anderson çok iyi bir performans sergilemişti. kendi adıma thick as a brick, aqualung, rock island, roots to branches albümlerini çok severim. sizin verdiğiniz listeden de alan parsons project(eye in the sky albümü müthiştir.), bob dylan, cat stevens, deep purple, king crimson, lynyrd skynyrd, jimi hendrix, led zeppelin'i de 15-20 senedir dinlerim.
bu arada 80'lerde yazdığınız tracy chapman, marillion, 90'lar ve 2000'lerden yazdığınız sister hazel gözümden kaçmadı. çok iyi isimler bunlar. hepsini de takip ederim. hatta sister hazel'ın son albümü heartland highway'de daha yeni çıktı çok iyi müzik yapıyorlar. tavsiye ederim.:)

evet gerçekten doğru yazmışsınız bir rock grubunu götüren vokalistlerdir bence de. mesela YES isminde bir progresif rock topluluğu var bilirsiniz jon anderson maalesef ayrıldı. hatta rick wakeman'da yok ama yeni albümleri bu sene çıkacak ama ben pek dinleyecğimi zannetmiyorum. jon anderson demek YES demektir bence. yıllarca onun sesinden dinledik durduk ama şimdi farklı olacak ve sanırım artık YES olmayacak bu.
ben de david coverdale ve joe lynn turner'ı çok severim rock vokalisti olarak.

rammstein dinlemekden kendimi alı koyamam :D kafamı sallaya sallaya bisiklet kullanınca çevremdekilerin tuhaf bakışları beni bitirir:D

@bahadır76

teşekkürler dostum....
valla çok büyük ayıp ettim şimdi yes i yukarda unuttum 22 inci grup evet yes adı üstünde evet ona ...
rick wakeman ın king arthur albümü unutulmaz arada sırada tempolu sürüşlerden kafamı kaldırıp bu topiğe geliyorum yıllarca rock dinledim onun etkisindenmi nedir yüksek tempo basıyorum tabi bunun bedeli var o bedeli ödememek için soğukkanlı olmakta fayda var....
kulaklıktan müzik dinlemeyi bıraktım çünki hiç bi şey duymuyordum bu son derece tehlikeli olur şimdi bi adet kürem var mp3 ü ona bağlayıp arka çantama yerleştiriyorum gümbür gümbür arkadan ses geliyor ...evet ıron maiden in wicker man i ... beni bi fişekliyorki eyvallah bruce amca ......
evet solist çok önemli tabi davulda ama bi rock grubunu götüren solistin gırtlağıdır
artık robert plantin gırtlağı öldü david gilmour unda ıan anderson çok kuvvetli bi solist değildi ama flütte usta idi. evet peter gabriel den ses yok ....
phill collins de fena değildir....
bu arada kanadalı grub rush ı da unutmuşum 23 üncü grup......
bryan adams var fakat o biraz pop ağırlığa kaçtı...
şimdi eskileri artık mp3 e koymuyorum nedeni nostalji yaratmakta bende ...
artık yeni rock grupları ve bu rock gruplarını seçerken özellikle solistlerin tınıları önemli.....
onur dostumu tanırım bu topiği açan arkadaş beraber pedalladık yalnız onur bu topiği açarken rock ve metal müzik dinleyenler demiş sanki heavy metal rocktan ayrı gibi olmuş böyle bi durum yok heavy metal rock müziğinin sadece bir dalı bir çok dalı var rock müziğinin evet
bir çok dalıda ülkemizde piyasaya hakim değil rock müziği milyonlarca albüm satmıyor burda....
mazhar alanson un bir lafı vardır çok severim müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz....
bu halkın yüzde 90 ı rock dinlese bak o zaman nasıl plak şirketleri rock gruplarının peşinde koşar..

Şöyle bir göz attım da mesajlara, hepiniz harikasınız arkadaşlar. :)
Rock olsun çamurdan olsun. :)

Dream Theater(duymayan yoktur ama olsun), Lamb of God, Quo Vadis bilumum yeni çıkan her grup tarz dinlemeye calışırım ama belli bir yerden sonra güzel yapılan her tarz müzikten zevk almaya, yer, zaman, ruh hali gibi değişkenlerle her notaya saygı duymayı öğreniyorum hala...

çoğu metal tarzını dinlerim, brutal pek dinlemem :D
metallica 1numaram, daha sonra acdc ozzy flan gidiyo..

metallicanın hastasıyım. kulaklığı takıyorum, telefonu kapatıp kapıyı kilitliyorum sesi açıp kendimden geçiyorum. meditasyon gibi bişey oluyor. tabi odanın dışına benim acayip seslerim de gidiyor:)
no leaf clover, one, fade to black vs metallica da hastası olunacak parça çok. james hetfield in sesi harika

Deep Purple 18 Mayıs 2011'de İstanbul'a geliyor arkadaşlar... rock'ın hasını dinlemek isteyenleri bekliyoruz Maçka'ya...

(link)

izleyeceğim grubun müzisyenleri değerlidir benim için ve açıkçası deep purple'ın şu anki kadrosunu pek kabullenemiyorum ve "purpendicular" albümünden sonra da dinlemeyi bıraktım. konser çok pahalı. ritchie blackmore ve jon lord olmadıktan sonra ben para vermem. purple demek blackmore ve lord demek benim için ve sonraki gitarist steve morse her ne kadar iyi olsa da çok temiz çalıyor ve blackmore'un sololarının tadını alamıyorum. deep purple da iyice ticarete döktü her şeyi. konsere gideceksem şu aşağıdaki konser daha uygun olabilir. tabii jethro tull severler için. iyi eğlenceler.

JETHRO TULL’S IAN ANDERSON AKUSTİK KONSERİ
25 Mart Cuma Haliç Kongre Merkezi
26 Mart Cumartesi Ankara Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi

(link)

Pop ,arabesk , fantezi ve türevleri haricinde her tür müziği dinler ve severim.
Metal in yeri ise apayrı...Yaşam biçimimi oluşturur kendileri.

Burzum'u tek geçerim bende :) Det Som En Gang Var ve Dunkelheit en beğendiğim parçaları.

http://www.delikasap.com/dosya/icerik/2146-rockin-jelibonlari-lolipoplari-seker-og-1.jpg

bu konser çok kalabalık olacağa benziyor. 10 seneden fazla oldu gelmedikleri insanlar onları çok bekliyorlar. büyük ihtimalle gideceğim. öyle aman aman hayranları değilim ama eski şarkıları çok nefis.

Geri