1 yıldan fazladır Roller kullanan birisi olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Kullandığım roller Elite Quick Motion. 3 kademe direnç ayarlı ve son kademede max 750Watt seviyesinde direnç oluşturabiliyor.
Öncelikle denge kurması gerçekten zor. Ancak 2 haftalık (yaklaşık 14 saatlik sürüş diyelim) süreçten sonra alışıyorsunuz. Ben bu süre sonunda kilitli ayakkabı ile sürmeye başladım. Öncesinde normal spor ayakkabı ile sürüyordum. Şu an yanımda hiçbir destek olmadan çok rahat sürebiliyorum. Suluktan su alıp içebiliyorum, beslenebiliyorum (statik trainer sahipleri için komik gelecek). Biraz uğraşsan 2 elimi birden bırakabilirim.
Antreman olarak size kattığı en önemli kriter denge, stabilite ve kontrol. İlk sürüşlerimde karın kaslarım bile ağrıyordu. Bunun dışında eğer direnç uygulayan bir roller varsa belirli seviyede güç idmanları da yapabilirsiniz. Eğer yoksa sadece kadans ve nabız odaklı idmanlar elverişli olacaktır. Statik trainerlardaki gibi hiç bir zaman güç odaklı çalışamıyorsunuz. İlla ki denge için de çabalamanız gerekiyor. Bu da sürüşü biraz daha zevkli hale getiriyor bence. Gözü kapatayım ayakta sprinti vurayım derseniz saniyede yere düşmeniz olası.
Antreman odaklı düşünüyorsanız Rollerlar genel olarak akılsız olduğu için bisiklette power metre olması çok büyük avantaj olur. Ucuz bir roller+PM, pahalı bir akıllı statik trainerdan daha etkili olacağı kanısındayım.
Aklıma gelmişken; Rollerların büyük bir artısı da basitliği. Yerde kurulu duruyor ve bisikleti üstüne atıp sürüyorsunuz. Onu sök, bunu tak, vida sık gibi uğraşlar yok. Dışardan gelince de soğumak için bindiğim oluyor. Lastiği de tükettiğini görmedim. Özel bir lastik istemiyor.