Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rotor Yardım

Arkadaşlar abiler ablalar kardesler merhaba ;
Bisikletimin rotorları bitti değişim yapacağım fakat bisikletçiler tanesini 160 tl gibi bir fiyat biçiyorlar bende internetten alayım dedim fakat bir sorum olacak

rotorum marka model:shımano sm-rt54 fakat yanında da (S) diye bir yazıda var n11 de bu ürünü buldum benım frenlerimle uyumlumudur acaba bilgili olan yardımcı olabılırmı ? şimdiden teşekkürler

(link)

son olarak benım rotorlarım center lock mudur ?

Dosyalar

• IMG_20200225_212106.jpg
    IMG_20200225_212106.jpg
    1,2 MB · Okunma: 66
  • IMG_20200225_212146.jpg
    IMG_20200225_212146.jpg
    1,3 MB · Okunma: 69
Scudo
Rotor bitmez, biten balatanızdır. Kaliperin içinde olur, onları değiştirmeniz gerekir.

Not: Rotorlarınız centerlock bu arada.

Yanlış görüyor olma ihtimalim var ama fotoğraflardan sanki rotorların üzerinde ince bir yağ tabakası var gibi gözüküyor

Rotorlarınıza yanlışlıkla WD40 yada benzeri bir madde bulaşmış olma ihtimali var mı ?
...

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
rotorum marka model:shımano sm-rt54 fakat yanında da (S) diye bir yazıda var n11 de bu ürünü buldum benım frenlerimle uyumlumudur acaba bilgili olan yardımcı olabılırmı ? şimdiden teşekkürler

Merhaba, Shimano model numarasının sonundaki "S" harfi rotorun çapıyla alakalı.

SS: 140 mm
S: 160 mm
M: 180 mm
L: 203 mm

@Mehmet Altuğ sagolun hocam balatalar değişti fakat rotorlar da yüzey farkı olduğu için performans vermiyor artık
@Karaboga sağolun hocam

Merhaba Arkadaşlar V Frenli Bisikletimi Hidrolik Disk Frene Çevirebilirmiyim? Rotor Adaptörleri Ne Işe Yarıyor?

• Beğen
@ATALAY16 hocam balataları ne kadara değiştirdiniz benimde ön frene basınca bir ses geliyor önceden frenim tutuyordu ama artık zor tutuyor balatadan olduğunu düşünüyorum

• Beğen
@abidin3714 hocam tektro marka benim frenler çifti 140 tl ye falan değişti değişim ücreti dahil
@Darkarrow37 merhaba değişir elbette ama bayağı bir masraf çıkabilir (fren kolları uyumsuz ise göbekler vs değişicek) maddi durumunuzu bilemem tabi ki ama bence masraf yapana kadar elınızde ki bisikleti satıp hd frenli bir bisiklet almanız daha mantıklı olur gibime geliyor

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Çok popüler bir konu diye buraya yazdım konu başlığını bulamadım kusura bakmayın acaba rotor civatası alırken dikkat etmem gereken birşey varmıdır 12 tanesini 30 tl ye buldum kırmızı ve mavi renkleri var birde avid in 12 tanesini 60 tl ye buldum bende avid vardı ama saçma bir hareketim yüzünden hepsini kaybettim nasıl birşey almam gerekir ucuz olanı alırsam sorun çıkarır mı

Rotor çapı arttıkça kadronun disk bağlantı noktasına gelen yük artar mı, azalır mı?

Örneğin arkada 160mm rotor var, ben bunı 180mm yapıp ona uygun adaptör kullansam, yüklü bisiklette fren bağlantı noktasını çatlatma ihtimalim artar mı? Bir arkadaşımın başına gelmiş ve artık küçük rotor kullanıyor. Rotor çapı arttığında oluşacal tork da artacağından, kadro pivotuna gelen fren yükü azalmaz mı?

@mali.ozdemir Kadroda ve maşada azami hangi çapa kadar rotor kullanılabileceği, kadro/maşa üreticisinin teknik belgelerinde belirtiliyor. Bu değerlerin üzerine çıkmamanızı öneririm.

Bu verilere ulaşılamıyorsa, güvenli bölgede kalmak adına kadroda 160 mm'nin, maşada ise 180 mm'nin üzerine çıkmamakta fayda var.

Rotor çapı arttıkça kadronun disk bağlantı noktasına gelen yük artar mı, azalır mı?

Örneğin arkada 160mm rotor var, ben bunı 180mm yapıp ona uygun adaptör kullansam, yüklü bisiklette fren bağlantı noktasını çatlatma ihtimalim artar mı? Bir arkadaşımın başına gelmiş ve artık küçük rotor kullanıyor. Rotor çapı arttığında oluşacal tork da artacağından, kadro pivotuna gelen fren yükü azalmaz mı?

Son cümlenize geleyim, Evet dediğiniz kısmen doğru lakin sizinde belirttiğiniz üzere adaptörle bu işi tam tersine çeviriyoruz.

Kadronun üzerine koyacağınız adaptör pivotlara daha fazla kuvvet kolu mesafesi yaratıyor. Bir genelleme yapmak istersek, standart 180mm olan arka disk bağlantıları için genelde adaptörsüz 180mm desteği verilir.

ilk sorunuzun cevabı, evet alt çeki demirine daha fazla yük binecektir.

• Beğen
Tepkiler: mali.ozdemir
Selam herkese hortlatiyorum ama Salcano astro kullanıyorum ve bi rotor değiştirmek gerekiyor . Uzun zamandir frenim ötüyor. Kaç kez balata degistirdim zimparaladim diski temizledim ama çözümü olmadi kaliper kaçırmıyor vs vs diskin yapısının bozulduğunu düşünüyorum. Neyse sorums geleyim bütçem çok yok ve shimanolar vs çok pahalı. Asistan bauer diye bir markanın 35 TL'ye diski var. Kalite yönünden falsn farki.olurmu ne olur olursa sorun çıkarır mi ? (link)

Selamlar
Bisikletime 140mm rotor takmak istiyorum, üzerinde for 160mm yazıyor 140 uygun olmaz mı Bilen var Mıdır ?
AB8CA799-89F0-480B-8436-7C0AE18A2A9A.jpeg

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
@PianoMan 140 mm için adaptör lazım, 3 çeşidi var, post mount galiba fotoğraftan anladığım kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Kaliper ile maşa arasında adaptörün tersinde 140 yazıyorsa adaptörü baş aşağı çevirip 140lık rotor takabilirsiniz.
Önde ters tarafı 140 yazıyor ama arkada yazan bişi yok arkayı nasıl anlarım

@PianoMan for 160 yazan parca kaliperden sokulebiliryor. Ters cevirip takabilirsiniz. Diger tarafinda for 140 yazdigini goreceksiniz. Shimano lar 160 rotora ayarli olarak geliyor sanirim.

Geri