Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble - Aynakol - Zincir - Arka Aktarıcı Uyumu

Merhaba arkadaşlar forumda ilk sorum olacak bu galiba. Scott scale 950 bisikletimin 22-36 2 dişli aynakolunun büyük dişlisi çok aşınmıştı. Düz yolda daha hızlı gidebilmek için 28-40 2 li aynakol satın aldım. (shimano doore xt m785). Ancak farkettim ki yokuşlarda 28 dişli büyük geliyır. Arka rublem 11-36 10lu ruble. Onun yerine shimano doore hg500 11-42 10 lu ruble taktırabilir miyim. Uyum sorunu olur mu? arka aktarıcıyı değiştirmem gerekir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
@tasdelen büyük ihtimal zinciri değiştirmek gerekir. Kullandığınız zincir kısa gelir muhtemelen. Ayrıca aktarıcı için uzatma aparatı ya da m6000 arka aktarıcı gerekir. Bence aparat yerine m6000 kullanın. Aparat performansı düşürüyor ve m6000 xt785ten bile daha pürüzsüz çalışıyor.

@Mustafa Zeybek Zinciri değiştireceğim çünkü zincirin uzaması nedeniyle aşınmış aynakol. Aktarıcı değişmeden çalışmaz mı peki 11-42 ruble? Teşekkür ederim.

@tasdelen rear derailleur extender hanger alacaksınız o zaman. Ama performansta düşüş olacaktır.

Arkadaşlar yeni bir bisiklet aldım. Giant seek 3. 3x8 vites ama sağ kol bozulunca 7 li altus takmışlar. Arka aktarıcıyı da 10s slx ile değiştirmişler ama ruble 8'li. Tüm bunların sonunda şuan 3x7 çalışıyor. Ben 9 veya 10 lu kol ve ruble alsam üzerinde 8 speed yazan altus ön aktarıcı uyum sağlar mı? Neden 8 li diye ayırmışlar ön aktarıcıyı satış politikası mı? Sonuçta arka aktarıcı 10lu iken şuan 7 li çalışabiliyor..

@ömerözeren hocam o nasıl karışım. Ortaya karışık bisiklet. Aşağıdaki linkten parçalarınızı bularak, hangi parçayla uyumlu görebilir ve ona göre siparişinizi verirsiniz.

(link)

@ömerözeren hocam o nasıl karışım. Ortaya karışık bisiklet. Aşağıdaki linkten parçalarınızı bularak, hangi parçayla uyumlu görebilir ve ona göre siparişinizi verirsiniz.

(link)
Aynen öyle :) aslında kolu 8 li taksalar orj şekilde 3x8 olacaktı sadece arka aktarıcı 10s slx takmışlar. Hocam siteye girdim de hiçbirşey anlamadim işleyiş nasıl

(link)
Arka aktarıcı slx rd m663
Ön aktarıcı altus fd m191

@ömerözeren hocam aktarıcı 10 lu ruble ile uyumlu, alabileceğin vites kolu aşağıdaki gibi, sadece vites kolu ile 30 vites bisikletin olacak
Screenshot_20200609-232036.png
Hocam ben soruyu eksik okumuşum. Ön aktarıcı 8 vitesi destekliyor.
Zincirinizin, rublenin ve göbeğin aşağıdaki gibi olması lazım. 10 vites için. Ön aktarıcı uyumluluğu denenebilir. Mevcut zincir aşağıdakilerden biri ise ve aynakolda sıkıntı yaratmıyorsa, 3x10 yapılabilir
Screenshot_20200609-232527.png
Ön aktarıcı

Son düzenleme:
@ömerözeren hocam aktarıcı 10 lu ruble ile uyumlu, alabileceğin vites kolu aşağıdaki gibi, sadece vites kolu ile 30 vites bisikletin olacak
229666 dosyayı görüntüle
Hocam ben soruyu eksik okumuşum. Ön aktarıcı 8 vitesi destekliyor.
Zincirinizin, rublenin ve göbeğin aşağıdaki gibi olması lazım. 10 vites için. Ön aktarıcı uyumluluğu denenebilir. Mevcut zincir aşağıdakilerden biri ise ve aynakolda sıkıntı yaratmıyorsa, 3x10 yapılabilir
229667 dosyayı görüntüle
Ön aktarıcı
Hocam en iyisi fazla kurcalamadan 8 li bir kol temin edip ilk hali olan 3x8 ile kullanmak. 11-32 ruble var aradaki 2 fazladan kasete gerek yok :) şimdi 3x10 için ruble zincir kol ön aktarıcı derken iş uzayacak :)

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
Merhaba bir soru sormak istiyorum. Benim eski aktaricim 7 vitesti. Fakat kirildi bende biraz daha yukseltiyim derken. Biri 8 vitese uyumlu bir aktarici önerdi. Fakat bende 7 dişli olduğu icin calisacagondan pek emin degilim. Yorumunuz nedir

Merhaba bir soru sormak istiyorum. Benim eski aktaricim 7 vitesti. Fakat kirildi bende biraz daha yukseltiyim derken. Biri 8 vitese uyumlu bir aktarici önerdi. Fakat bende 7 dişli olduğu icin calisacagondan pek emin degilim. Yorumunuz nedir
Shimanonun bu modelleri hem 7 hem 8 ile kullanılabiliyor.

RD-M360-SGS
RD-M310-Smart
RD-TX800-SGS
(link)

Son düzenleme:
@gezgin gezer yanitiniz için tesekkurler. Peki hangisink önerirsiniz. Daha çok patika ve kücük ziplamalar yapiyorum

@gezgin gezer yanitiniz için tesekkurler. Peki hangisink önerirsiniz. Daha çok patika ve kücük ziplamalar yapiyorum
Üçü de en büyük 34t dişli ile uyumlu. Pratik olarak aynı. Acera,altus,tourney. bütçenize uygun en iyisini alın.

Selamlar, Bisikletimde 105 5700 set var , arka dişli geçişlerinde problem yaşıyorum, arka aktarıcıyı değiştireceğim, aktarıcı RD 5700 uzun bacak, 11-28T ruble için RD 5701 kısa bacak aktarıcı kullanılabilir mi, veya muadili daha uygun bir aktarıcı önerebilir misiniz.

@ardarda

Bir önceki nesil Tiagra 4600 serisi aktarıcıları öneririm. Aynakolunuzun 50-34 gibi standart aralıklarda olduğunu varsayarsak 11-28 kaset dişli için kısa bacak aktarıcı çok uygundur. Tam modeli ise RD-4601-SS.

Yeni 4700 serisi aktarıcıların tel çekme oranları farklı olduğu için 5700 kollar ile düzgün çalışmayacaktır aman dikkat.

@undefined teşekkürler, buldum bir tane, sipariş edeceğim, şu anki aktarıcı çok sesli ve problemli çalışıyor, umarım işe yarar,
@Sadettin Z. Merhaba, ürün için görüştüm fakat uyumlu olmayabilecegini söylediler, bununla ilgili bir teknik kılavuz var mı?
1604660116660.png
bu tablo da sanırım uygun olduğunu bildiriyor.

Son düzenleme:
@ardarda bende 5700 set kullanıyorum, ve şimdi arka aktarıcı ömrünü doldurduğundan 5701 uzun bacak ile değişim yaptım sıkıntısız kullanıyorum(32T ye kadar yolu var)fark nerde derseniz 5700 sadece ikili sistem ile uygun 5701 hem ikili hem üçlü sistem ile uyumlu,

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@bilalfidanboy Selam, aynen bende bunu yapmak istiyorum fakat 105 RD-5701 Tiagra RD-4601 aktarıcının 2 katı fiyatında, eğer uyumlu oluyorsa şimdilik tiagra arka aktarıcı ile problemi mi çözebilirmiyim diye düşünüyorum.

@ardarda ben tiagra geçmek yerine Uygun fiyata aldığımdan 5701 tercih ettim,saat gibi çalışıyor (neredeyse tiagra fiyatına iş değişikliği sebebiyle ve Ege'de yaşamını sürdürmeye karar veren işyerini kapatan bisikletçi dostundan almıştım) malûm bu ara kur seviyesi nedeniyle her türlü alternatife bakmak lazım,

Geri