Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble - Aynakol - Zincir - Arka Aktarıcı Uyumu

2 hafta kadar önce 0 olarak aldığım Mosso cavalier Sora yol bisikletimin vites sistemini araştırırken:okyrm: rublemin shimano CS HG200-9 (İnternette altus olarak geçiyor) olduğunu farkettim:naslyany:.
Normalde CS HG50-9 (shimanonun sitesinde sora olarak geçen) olması gerekiyor. Mossonun sitesinde bu bisiklete baktığımda metalik renk bir ruble var, benimkinde siyaho_O.
Özellikle Altus yani bildiğim kadarıyla Dağ bisikletlerinde olması gereken ruble benim sora setli bisikletime takılmış. :acpsnr:

Bisikletçiden iyi bir pazarlık payıyla almıştık bisikleti, Tourney ruble taksalar bu kadar üzülmezdim. Aldığım bisikletçi vites ayarlamayı bile bilmeyen çok ilgisiz bir yer, kendim evde ayarladım. :mad::acpsnr:
Bu konuda ne yapmalıyım? Bu rubleyi kullanmaya devam etsem sisteme zarar verir mi? Ümit bisikletle mi iletişime geçeyim? Bana bir yardımcı olun lütfen :(
Ruble.JPG

Son düzenleme:
Scudo
Selam, Şuan hali hazırda 3x aynakol 22-40t ve 11-34 ruble kullanıyorum. Arka aktarıcım Shimano xt sgs(uzun bacak) 10 vites, toplam diş kapasitesi 43, max diş 36, min diş 32. Arka aktarıcı ve aynakol değiştirmeden Wolftoothun kadro kulağı uzatma aparatlarından kullanarak ruble olarak en fazla kaç diş kullanabilirim? 11-42 ruble veya 11-46 gibi genelde 1x sistemlerde kullanılan rublelerle çalıştırsam bir sorun yaşarmıyım? Zaten hali hazırda 3lü aynakolun var 42 rubleyi napacaksın veya 42 rubleyle 3lü aynakola neden ihtiyaç duyuyorsun? diye soracak olursanız şuanki bisikletimi hem uzun turlarda asfaltta yüksek hız yaparken kullanıyorum (1x sistemle pedal daha kısa hızlarda boşa düşüyor) hem de Ağır arazide ve dağlarda da kullanıyorum böyle durumlarda 34 rublenin yetmediği zamanlar oluyor onun için daha büyük de bir ruble arıyorum. Tavsiye verebilirseniz sevinirim. :)
2 hafta kadar önce aldığım Mosso cavalier Sora yol bisikletimin vites sistemini araştırırken:okyrm: rublemin shimano CS HG200-9 (İnternette altus olarak geçiyor) olduğunu farkettim:naslyany:.
Normalde CS HG50-9 (shimanonun sitesinde sora olarak geçen) olması gerekiyor. Mossonun sitesinde bu bisiklete baktığımda metalik renk bir ruble var, benimkinde siyaho_O.
Özellikle Altus yani bildiğim kadarıyla Dağ bisikletlerinde olması gereken ruble benim sora setli bisikletime takılmış. :acpsnr:

Bisikletçiden iyi bir pazarlık payıyla almıştık bisikleti, Tourney ruble taksalar bu kadar üzülmezdim. Aldığım bisikletçi vites ayarlamayı bile bilmeyen çok ilgisiz bir yer, kendim evde ayarladım. :mad::acpsnr:
Bu konuda ne yapmalıyım? Bu rubleyi kullanmaya devam etsem sisteme zarar verir mi? Ümit bisikletle mi iletişime geçeyim? Bana bir yardımcı olun lütfen :(
252543 dosyayı görüntüle
Bisiklet sıfır mı, ikinci el mi? Sıfırsa böyle bir durumun yaşanmaması gerek. Taşıma esnasında zarar gördüğü için aldığınız yer başka bir ruble takmış olabilir ve bunu size bildirmediyse gidip aldığınız yere durumu anlatın eğer sonuç alamassanız Mosso veya ilgili kurumlara olayı anlatın, şikayetci olun. Sonuçta sora setli bir yol bisikleti alıyorsunuz orjinalinde sora var ve sizin bisikletinizde dağ bisikleti rublesi ve daha alt seviye olan altus var. :/

Bisiklet sıfır mı, ikinci el mi? Sıfırsa böyle bir durumun yaşanmaması gerek. Taşıma esnasında zarar gördüğü için aldığınız yer başka bir ruble takmış olabilir ve bunu size bildirmediyse gidip aldığınız yere durumu anlatın eğer sonuç alamassanız Mosso veya ilgili kurumlara olayı anlatın, şikayetci olun. Sonuçta sora setli bir yol bisikleti alıyorsunuz orjinalinde sora var ve sizin bisikletinizde dağ bisikleti rublesi ve daha alt seviye olan altus var. :/

Evet 0 almıştık, yol bisikletine dağ rublesi nedir ya. Söylediklerinizi bir deneyeceğim, umarım sonuç alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
2 hafta kadar önce 0 olarak aldığım Mosso cavalier Sora yol bisikletimin vites sistemini araştırırken:okyrm: rublemin shimano CS HG200-9 (İnternette altus olarak geçiyor) olduğunu farkettim:naslyany:.

252543 dosyayı görüntüle
Endişe edilecek bir durum yok gibi görünüyor.

Aktarıcının sınırlarını aşmadığı müddetçe dağ bisikleti dişlisi kullanımı sorun çıkarmaz. Kısa bacak sora aktarıcılar da 32diş destekliyor.
Mossonun sitesinde CS-HG400 olduğu yazıyor. Eski modellerde farklılık olabilir.
(link)
Hg-400 ile hg-200 arasında ciddi bir fiyat farkı da yok. Hatta hg200 daha pahalı :)
(link)
(link)

@Kadir İLBAY Wolftooth aktarıcının toplam kapasitesini artırmıyor. Üçlü aynakol da desteklemiyor zaten. Dağ bisikletinde tekli aynakolda kullanılan bir şey.

@gezgin gezer Dizilim farklı. HG400 11-12-14-16-18-21-24-28-32 iken, HG200 11-13-15-17-19-21-24-28-32 .

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@gezgin gezer Dizilim farklı. HG400 11-12-14-16-18-21-24-28-32 iken, HG200 11-13-15-17-19-21-24-28-32 .
Peki ne yapmalıyım? değiştirmek için uğraşayım mı?

Birde aynakol dişlide şu şekilde aşınmalar meydana geldi (toplam150 kmde ). İlk bisikletim olduğu için endişelenip böyle şeyleri kafaya takıyorum ve araştırma gereği duyuyorum. Bu aşınmalar normal mi?
IMG_20210101_140932_2.jpg

Birde aynakol dişlide şu şekilde aşınmalar meydana geldi (toplam150 kmde ). İlk bisikletim olduğu için endişelenip böyle şeyleri kafaya takıyorum ve araştırma gereği duyuyorum. Bu aşınmalar normal mi?
252630 dosyayı görüntüle
Gayet normal, sisteme bir zararı olmaz kafaya takmayın.

• Beğen
Tepkiler: Ekones1

252630 dosyayı görüntüle

Kullanılan güç aktarım organları zamanla aşınır, bu doğal bir süreç. Ancak çekiş sistemi elemanlarının uzun ömürlü olmasını sağlamak için zincirin ve dişlilerin temiz kalmasını sağlamak, zinciri uzamalara karşı kontrol ederek zamanında değiştirmek ve mümkün olduğunca çapraz kullanımdan kaçınmak yapabileceğiniz şeyler.

42-32-22 aynakola shimano altus (link) olur mu? Sitede 44t-48t demiş ama sorun yaşar mıyım? 3*8 sistem 11-34 ruble var.

Arkadaşlar merhaba, bisikletime Claris fd 2400 sti kol, ön aktarıcı, 11-30 ruble 8s, arka aktarıcı olarak sora bulabildim ve son olarak tourney a070 50-34t aynakol aldım. Çalışmasında ve ya uyumunda bir sıkıntı yaşarmıyım? Bu grupset ile!

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@DeaKeN

Tam Frankenstein olmuş bu toplama, bittiğinde görmek lazım. 7-8-9'lu sistemlerde aktarıcı tel çekme oranları aynı olduğu için problemsiz kullanılabilir. Tabi arka aktarıcı kapasitesini dikkate almanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
@Sadettin Z. 😀Farkındayım biraz karmaşık oldu ama uyusuzluk yoksa sıkıntı olmaz benim açımdan, zaten en kısa zamanda sorayı aradan çıkartıp claris aktarıcı alacağım. Maalesef aynakol fiyatları çok yüksek olduğu için almış olduğumu kullanmak zorundayım yoksa elimdeki 52-42yi kullanmak zorundayım. Kapasite konusunda bir bilgim yok ama elimde ki mosso cavalier de 11-32 ruble sora aktarıcı var ona bakarak aldım

@DeaKeN

Eğer Sora aktarıcınız yeni R3000 serisi ise değiştirmek istemeyeceksiniz, gayet sorunsuz çalışırlar. Aktarıcı kapasitesini belirleyen şey kafes (bacak) boyu. Yol tipi aktarıcılarda genelde SS (kısa) ve GS (orta) boy bacak bulunur. Bu farka göre çalışabilecekleri en büyük kaset ve aynakol tespit edilebilir. Eskiden kısa bacak 11-28, orta boy bacak 11-32 kasete kadar desteklerdi. Yeni serilerde bu 11-30 ve 11-34 olarak güncellendi. Sizdeki aktarıcının 11-30 kaset için problem yaratmayacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
@Sadettin Z. Bu cevaplarınız için çok teşekkürler en kısa zamanda aktarıcın model kodu ve kapasitesini araştıracağım. Tekrar teşekkürler.

Bisiklette hız üzerinde rublenin mi yoksa aynakolun mu etkisi daha fazladır?
Yoksa eşit etkideler mi?
İlk düzgün bisikletimi alacağım,bir trekking mi diyeyim şehir bisikletimi diyeyim bilemedim ama o türden bir bisiklet alacağım
Belki türler arası etki değişiyordur diye türü belirttim.

@aqumila
Eğer bahsettiğiniz pedal çevirerek ulaşılabilecek en yüksek hız ise tartışmasız olarak aynakol belirleyicidir. Güncel grupsetlerin çoğunda kaset dişli minimum 11T diş sayısına sahip. Eğer 50/34T bir compact aynakol kullanıyorsanız bir aynakol devrinde 50/11 = 4.54 teker devrine ulaşırsınız.

Arkadaşlar 9 vites sistem bisikletimde 10s zincir kullanabilir miyim?

Ekipman adını biliyosanız si.shimano.com adresinden uyumluluk kontrolü de gerçekleştirebilirsiniz.
1614529979112.png

Compatibility yani uyumluluk kısmına tıkladığınızda aşağıdaki gibi kapsamlı olarak MTB/Yol vs. ve vites sayılarına göre ayrıldığını görebilirsiniz. İsterseniz yine elinizdeki ekipmana göre sağ üst köşede bulunan arama işaretine tıklayarak da arama yapabilir hangi ekipmanlarla sağlıklı çalışacağını öğrenebilirsiniz.
1614530047212.png

Geri