Scudo Sports

Ruble - Aynakol - Zincir - Arka Aktarıcı Uyumu

@IslakElliAsker Eğer elinizde hazır 10'lu zincir varsa deneyip görmek en güzeli. Teoride problem yaratabilir pratikte çalışabilir. Yine de çalışsa bile 9lu aynakolun/rublenin dişleri az da olsa kalın geleceği için zincirin ömrü kısalabilir. Hatta belki dişler yerine hiç oturmaz. 8li sistem için sorsanız direk olmaz derdim. 9 dan emin olamadım.

Scudo
Herkese merhaba, konu açamadığım için burdan yazmak istedim,

Kron RC 4000 sahibiyim. Full tiagra setli Arka rublem standart 11-25, sahilden evime doğru baya bi bayır çıkışım var ve beni oldukça zorluyor. En azından çıkışları rahat alabilmem için direk 11-34 takabilir miyim ekstra bir modifikasyona ihtiyacım olur mu?

@darbelux Merhaba. Orijinali 11-25 ise, arka aktarıcı ss yani kısa bacaktır. 11-34 ruble için orta bacak yani Tiagra RD-4700 GS arka aktarıcı lazım. Eğer ruble değişiminden sonra zincir kısa gelirse, zinciri de değiştirmek gerekir.

@Aybek Cihan Merhaba, evet orjinali hiç değişmedim. sanırım bu durumda ekstra maliyet çıkıyor.. bu kötü oldu benim için. Tam siz cevap yazarken de internette bi görsel buldum kısa bacak için maksimum 28 li takılabiliyormuş. Çok da bi anlamı olmuyor bu durumda. Bilgi için de teşekkür ederim.

Merhabalar, yeni bir jant seti aldım eski jant setini de trainerda kullanacağım. Eski jantın üzerindeki ruble 11-32 tiagra, aynakol da 50-34 tiagra. Yeni jant setine 12-28 tiagra ruble alsam sistem düzgün bir şekilde çalışır mı, zinciri kısaltmama gerek var mı? Tabi kısaltırsam bu sefer trainer üzerindeki rubleye uymayabilir. Kafamdaki gibi sadece jantı değiştir yola çık ya da trainera bin yapabilmek için yine 11-32 ruble mi almalıyım?

Dışarda 11-28t kullanıcaksanız zinciri kısalmanız yerinde olur. 2 rubleyi de aynı oranlarda kullanmaya çalışın ama önce elinizdeki rublelerle bir deneyin belki de aradaki fark zinciri kısaltmadan da tolere edilebilecek bir farktır. Eğer öyleyse zincir uzunluğu hangi ruble için daha uygun ise o ruble ile dışarda sürüş yaparsınız.@tahrefa

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
@denizt teşekkür ederim cevabınız için. Elimde bir tek 11-32 ruble var, o yüzden deneme imkanım yok. Satın alacağım yer de büyük ihtimalle zinciri kısaltmanız gerekir dedi. Planım 12-28'i dışarda kullanmaktı ama olmayacak gibi.

@tahrefa Aslında trainer'da vitesi 32t dişliye getirmenize de pek gerek yok. Alt tarafı 1 tane vitesi hiç kullanmazsınız olur biter.

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
@denizt dediğiniz de çok mantıklı, hiç kullanmıyorum o dişliyi. Siparişi verip o şekilde kullanılabilir, teşekkürler.

Merhaba,
Bisikletimin (Giant Fastroad slr 1-düz gidon) üzerinde FSA Omega 34/50 kompakt aynakol ve 12/30 ruble var (2×10).
Yaş 58 oldu ve bu oranlar beni zorluyor. 50t dişi hiç kullanamıyorum neredeyse..
Aynakol dişlilerini (5 vidalı) daha küçük oranlara değiştirme şansım var mı, veya takabileceğim en küçük dişli oranları hakkında bilgi rica..

Arka aktarıcı :Shimano RD4601, 10-speed
Okuyan ve ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Corelli snoop 4.0 bir bisiklete sahibim ve yakın zamanda bir kaç yükseltme yaptım.

Parçalar

• Shimano Altus
  • Corelli Snoop 4.0 stok arka ve ön çark.
  • Btwin 3 / 8 zincir ((link))

Ancak üst zincirlerde sprint yapamıyorum.Sürekli zincir oturmuyor 3-8 de hız yapamıyorum trafikte problem çıkartıyor ama 2-6 ve 2-5'te mükemmel gidiyor hiç bir sorun yok.
Üst çarkları yemiş olabilir miyim?
Çünkü önceki zincirde de aynı şeyleri yaşıyordum ama arka aktarıcı bozulmuştu ve 8 altına inemiyorumdum.

Merhaba(12-28 tiagra rubleli) yol bisikletimde Yedek jant setime trainerde kullanmak için elimdeki 8 li claris rubleyi(11-28) takabilirmiyim.10 lu ruble almak dışında bir çözümü var mıdır?

@axel 10 lu sistemde 10 lu ruble kullanmalısınız. 8 li ruble takarsanız komple sistemi 8 li ye çevirmeniz gerekir. Çözüm ruble anahtarı alıp her seferinde rubleyı bir janttan öbürüne aktarmak. Kaset rubleler kolay sökülüyor. Fazla uğraştırmaz.

Son düzenleme:
@denizt Dişliler arası mesafe aynıysa olmaz mı? En küçük dişli diğer tekerin en küçük dişlisiyle milimi milimine aynı hizaya getirilirse index ler çalışır sanırım.

@can_celik Zincir uyumsuz olur vites geçiremez. Dişliler arası mesafe ve zincir kalınlıkları farklı. 6-7-8 vites aynı ama 9 ve sonrasının kendi özel aralıkları ve kalınlıkları var. Tek vitesle kullanılacaksa 8li ya da 9 lu zincir kullanarak bi süre idare eder ama zincirde de rublede de aynakolda da aşınma hızlanır. 10 lu zincir 8 li rubleye hiç girmeyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
10 lu zincir 8 li rubleye hiç girmeyebilir.
Şimdiye kadar arka 6 vitesten fazlasını kullanmadığım için bilmiyorum bu işleri. Yani dediğin şuna geliyor, çark sayısı arttıkça yaprakları inceltiyorlar öyle mi? Bu direkt kasetin ömrünü azaltır ama? İnce olduğu için diş profili çok daha hızlı bozulacaktır. İkisi arasında sadece çark arası mesafeler farklıdır diye düşünüyorum. Ama elimde karşılaştıracağım çeşitli ruble dişlileri de yok, tahmini konuşuyorum.

8li sıfır zincir kullanılırsa aşınma neden hızlanır onu da anlamadım. Tam tersi, aynakol ve ruble dişlerinin geç aşınması için zinciri periyodik aralıklarla yenilemek tavsiye ediliyor muydu?

@can_celik Cümledeki öğeleri teker teker birleştirmedim yorum uzamasın diye. Orda heralde 9 lu zinciri aklıma getirip yazmışım. Gerçi şimdi 9 lu ve 8li zincirin iç aralıklarının da aynı olduğu geldi aklıma. 9 lu'nun farkı daha ince olmasıydı yanlış hatırlamıyosam. Yine de her halukarda extra masraf arkadaşın bahsettiği değişim. Dişli incelmesi 10 ve sonrasında başlıyor sanırım. Bu arada kullanılan materyal de değişebiliyor. Mesela Dura-Ace ya da XTR rubleler titanyum.

Son düzenleme:
@axel Tek dişli kullanırım diyorsanız ucuz yollu bir çözümü var. 8 vitese uygun zincir alıp onu kullacağınız dişliye göre boyutlandırıp powerlink ile pratik şekilde sök tak yapabilirsiniz trainer için.

Arkadaşlar merhaba, 105 5800, 52-36 / 11-28 orta aktarıcı ile kullanıyorum. Sizlere 2 konuda danışmak istiyorum.

Arka aktarici 11-32 ye kadar destekliyor yazıyor shimano'nun tablosunda. Aynakolu da değiştirmeli miyim? 52-36 ile de kullanabilir miyim?

(link)

Zincir de değişmeli mi? Kaç bakla olmalı?

Ilave masraf çıkacaksa, 11-30 için aynı soruların cevabı ne olur?

Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba, 105 5800, 52-36 / 11-28 orta aktarıcı ile kullanıyorum. Sizlere 2 konuda danışmak istiyorum.

Arka aktarici 11-32 ye kadar destekliyor yazıyor shimano'nun tablosunda. Aynakolu da değiştirmeli miyim? 52-36 ile de kullanabilir miyim?

(link)

Zincir de değişmeli mi? Kaç bakla olmalı?

Ilave masraf çıkacaksa, 11-30 için aynı soruların cevabı ne olur?

Teşekkürler
Tam olarak sorularınızın yanıtı olmayabilir ama fikir vermesi açısından 52-36 11-34 kombinasyonu ile kullanıyorum bisikletimi öncesinde 50-34 11-34 vardı hiçbir değişiklik yapmadan aynakolu 52-36 yapabildim. Bu durumda arka aktarıcı GS ise yani uzun bacaksa 11-32 ruble takabilirsiniz ve 52-36 aynakol ile kullanabilirsiniz ancak zinciri uzatmanız belki gerekebilir o konuda net bilgi veremiyorum.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri