Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble - Aynakol - Zincir - Arka Aktarıcı Uyumu

Arkadaşlar merhaba, 105 5800, 52-36 / 11-28 orta aktarıcı ile kullanıyorum. Sizlere 2 konuda danışmak istiyorum.

Arka aktarici 11-32 ye kadar destekliyor yazıyor shimano'nun tablosunda. Aynakolu da değiştirmeli miyim? 52-36 ile de kullanabilir miyim?

(link)

Zincir de değişmeli mi? Kaç bakla olmalı?

Ilave masraf çıkacaksa, 11-30 için aynı soruların cevabı ne olur?

Teşekkürler
Sizin için şöyle bir site buldum. Buraya gereken bilgileri girerek zincirinizin yetip yetmediğini öğrenebilirsiniz.
(link)

Scudo
@trainspotting35 , @M.İhsan arkadaşlar çok teşekkür ederim. Iyi ki varsınız!

Çetin bey, gayet açıklayıcı olmuş. :harika: Benimkisi orta bacak, bu durumda 11-30 masrafsız, 11-32 masraflı olacak. (uzun bacak ve zincir)

Mevcut bacak izin verdiği ölçüde, yakin değişimleri zincir tolere edebilir diye anlıyorum.

@M.İhsan Bey gönderdiğiniz hesaplama çok faydalı. Buradan anladığım, en ufak bir değişiklikte bile zinciri değiştirmek öneriliyor.

Ben de aşağıdaki siteyi buldum. Başka bir hesapla, örnekleriyle anlatıyor. Burada da zincir uzunluğu her kombinasyonda değişiyor, benzer şekilde.

(link)

Çok bilimsellik, masrafa çıkıyor özetle, biz biraz daha tecrübe toplayalım iyisi mi...:hhhhhh:

Daha birkaç gün yeni oldu, sram sx eagle 1x11 / 1x12 vites için uyumlu aynakol ile tourney setimi 1 x 7 yaptım kullanıyorum. Bu aynakolun 7 sisteme uymasına ve çalıșmasına da șașırdım açıkçası, zincir falan da atmıyor hiç. 🙃

Merhabalar arkadaşlar. Benim de bir sorum olacak. Shimano viteslerde "M" ve "T" ile başlayan sistemlerin farkı ile ilgili. Mountain ve Trekking olarak ayrılıyor galiba. 2 sene önce kadar Deore 10 lu sisteme geçirdim bisikletimi, o zaman dikkat ettiğim tek şey aynakol idi. Şehir bisikleti kullandığım için 48 dişliye sahip T6010 aynakolu aldım. Diğer parçaları bisikletçim aldı. Şimdi bu farkı öğrenince aklıma takıldı. Vites kollarım 3x10 M610 arka aktarıcı M610 ve orta aktarıcım M611.

2 senedir kullanıyorum bir sorun yok ama aklıma takıldı. Bunlar T serisi olsaydı farkı ne olurdu, bana bir artısı olur muydu, bu şekilde bir eksisi var mı ? Bisikletim Merida Crossway 100

Teşekkürler 🙂

Bir de 3 rakam ve 4 rakamlı modeller arasındaki fark nedir? Örneğin m610 ile m6000 gibi.

Arkadaşlar, 2. el aldığım bisiklette biraz sorun yaşıyorum. Sti kollar 5700 105 (10 vites), arka aktarıcı 4700 Tiagra (Yeni nesil 10 vites), ruble HG-50-9 (10 dişli - 12-28) Uyumluluk tablosuna göre 5700 kolların 4700 yerine 4600 uyumluluğu var. (4600 arka aktarıcı temini zor), ayrıca HG-50-9, 10 dişliden oluşmasına rağmen aramalarda 9 dişli olarak görünüyor.

Normal kullanımda, çok büyük problem yaşamıyorum, bazı dişlilere geçmede sorun yaşanıyor. (Dişliye tam oturmuyor ya da 2 dişli birden atlayabiliyor) ben pürüzsüz geçişler istiyorum.

Arka aktarıcıyı 5700 ile yenileme dışında önerilerinizi duymak isterim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@specific Tiagra 4700 sadece kendi içinde uyumlu. RD-4601, RD-5701 veya RD-6700 alıp, RD-4700'ü elden çıkarabilirsiniz.
Teşekkürler. Bahsettiğim ruble ile ilgili bir yorumunuz olur mu? Aktarıcıyı aldıktan sonra ilave masraf yapmak istemiyorum.

@specific 12-28t 10lu bir ruble demişsiniz. Öyleyse rubleyle alâkalı bir durum yok. İsmi cismi önemli değil. Arka aktarıcı 4700 kollarla uyumlu sadece. O yüzden performans alamıyorsunuz. Bahsettiğim eski nesil 10lu Shimano yol aktarıcıları uyumlu olur. Hiçbirini bulamazsanız Sora RD-R3000 takarsınız. Sora kollarla Ultegra 6700 aktarıcı kullanmışlığım var. Tersi de uyumlu çalışır.

@specific 12-28t 10lu bir ruble demişsiniz. Öyleyse rubleyle alâkalı bir durum yok. İsmi cismi önemli değil. Arka aktarıcı 4700 kollarla uyumlu sadece. O yüzden performans alamıyorsunuz. Bahsettiğim eski nesil 10lu Shimano yol aktarıcıları uyumlu olur. Hiçbirini bulamazsanız Sora RD-R3000 takarsınız. Sora kollarla Ultegra 6700 aktarıcı kullanmışlığım var. Tersi de uyumlu çalışır.
Shimano’nun tablosunda RD-R350 ile de uyumlu olduğu belirtilmiş, o da Sora’ya denk geliyor diye düşündüm ben de. Rublede en ufak dişliden feragat edilerek sıkıntısız bir kullanım sağlıyorsa R3000’i deneyebilirim.

@specific Feragat yok. Tüm vitesleri kullanabilirsiniz. Shimano, Tiagra 4700'ü çıkarana kadar 10 vitese kadar tüm Shimano arka aktarıcılar kablo çekme oranları aynı olduğundan birbirinin ikamesiydi.

0 olarak aldığım bisikletin zincirini 9200 km boyunca değiştirmeden kullandım zincir bollaştığı için arka rubleyide bozmuş zincirde ruble de değişecek ancak ön dişli aynakolu da değiştirmem gerek mi ? bazı kişiler dişlerde sorun yoksa değiştirme dedi bazı kişiler eskiyen zincirin aynakol dişlilerinede zarar vermiş olabileceğini söyledi kararsız kaldım yeni aldığım parçaların da aynakol yüzünden zarar görsün istemiyorum bir yandan da ciddi masraf oluyor

arkadaslar merhaba herkese.
eski bir yol bisikletim var. aynakol 52/42 ve bisikletde agir olunca cok yordu rampalarda. yeni bir shimano aynakol alip goruntusunu bozmak istemiyorum. pedal kamali tip.bana oneriniz ne olur? kamali tip pedal takilabilen 3 disli varmidir 28/38/48 tadinda? mevcut on aktaricim 3 disliye de gezer mi gezmezmi birde.
IMG_20210914_101348.jpg

kamalı tip 3 değil 4 dişli bile var. ama sizin aktarıcı desteklemez.

0 olarak aldığım bisikletin zincirini 9200 km boyunca değiştirmeden kullandım zincir bollaştığı için arka rubleyide bozmuş zincirde ruble de değişecek ancak ön dişli aynakolu da değiştirmem gerek mi ? bazı kişiler dişlerde sorun yoksa değiştirme dedi bazı kişiler eskiyen zincirin aynakol dişlilerinede zarar vermiş olabileceğini söyledi kararsız kaldım yeni aldığım parçaların da aynakol yüzünden zarar görsün istemiyorum bir yandan da ciddi masraf oluyor
Ben 10 bin kullanıp ruble ve zinciri değiştirdim. Aynakolu değiştirmedim. Hiç bir sorun yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: Caner.444
Arkadaşlar merhaba yeni katıldım konu açamadım oyuzden burdan sormak istedim.
50 34 aynakol ve 11 25 arka ruble normalmi yokuslarda zorluyor arka rubleyi degissemmi yoksa kondisyon için devammi etsem bu arada sora set.

50 34 aynakol ve 11 25 arka ruble normalmi yokuslarda zorluyor arka rubleyi degissemmi yoksa kondisyon için devammi etsem bu arada sora set.
Bende benzer bir kombinasyon var ama arka ruble 12-28 idi fakat Tourney a070 set benimki.Geçtiğimiz hafta 12-32 bir ruble sipariş edip kurulumunuda yaptırdım.Sürüşe çıkıp zorlandığım yokuşlara geldim ve kadansın yükseldiğini, zorlansamda en azından pedalların daha seri döndüğünü fark ettim(neticede ruble değişti kondisyon artmadı :krsn:) .En ideal ruble 11-34 diye okumuştum forumda hem düz hemde yokuşlar için benim bildiğim 9 yapraklı rubleler daha çok talep gördüğü için daha kapsamlı üretiliyor sora set için 11-34 tarzı bir ruble bulmanız mümkündür muhtemelen.
(link)
linkteki gibi bir ürün size gerekli performansı sağlayacaktır:harika::harika::harika:

Aktarıcının tam modeli nedir? modeline göre 34diş takılabilir. Bir de zinciri uzatmak gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
benim yol bisikletimde de aynı kombinasyon var. Salcano xrs40 sora. tabi ki dik yokuşlarda zorluyor, belki 11-28 ruble daha rahat olabilir ama asla daha byük 11-32, 11-34 ruble takılmaz anlamsız. Onlar mtb rublesi. o zaman neden yol bisikletine binelim ki mtb veya şehir bisikleti al bin.

Geri