Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble - Aynakol - Zincir - Arka Aktarıcı Uyumu

triban 500 50/39/30 oranlara sahip kare mil uyumlu prowheel ounce marka model aynakolu değiştirme vakti geldi, bu bisiklete 48/38/28 mtb aynakolu takabilir miyim ? Rubleyi de 11/32 veya 34 yapacağım, bayilere telefonla sordum fakat kesin konuşmadılar, deneyen ve sorunsuz kullanıyorum diyen var mıdır?

Scudo
merhaba
52/42 aynakol yerine dik yokuşlar için ne önerebilirsiniz
(mesela 52/34 aynakol var mıdır)

baslangic icin 50-34 idealdir. daha snra performansiniza gore 52-36, 53-39 seklinde gidebilirsiniz.

triban 500 50/39/30 oranlara sahip kare mil uyumlu prowheel ounce marka model aynakolu değiştirme vakti geldi, bu bisiklete 48/38/28 mtb aynakolu takabilir miyim ? Rubleyi de 11/32 veya 34 yapacağım, bayilere telefonla sordum fakat kesin konuşmadılar, deneyen ve sorunsuz kullanıyorum diyen var mıdır?
Triban 500 ün orjinal aktarma sistemini bilmiyorum ama ben sora ve claris in 50-39-30 aktarıcıları ile 48-38-28 aynakol kullandım. Arkada ise 11-34 8v ve 11-28t 7v ruble ile altus ve tourney in sgs arka aktarıcıları ile kullandım

@Brick3 Yokuşta bence vites sayısı hiç önemli değil. Hele ki dik bir yokuşsa 1. vites çıkarsınız ve burada dişli sayısı önemlidir. Mesela 24 aynakol 36 ruble olsun. 24 / 36 = 0,66 yapar. Bu oran ne kadar düşük olursa vites o kadar yumuşar ve daha dik tırmanışları daha kolay yapabilirsiniz.

Burdaki aynakoldaki en düşük dişlinin rubledeki en düşük dişli sayısina oranınin yüksek çıkmasi neden istenmiyor, sonuçta 1 pedal çevirdiğimizdeki dönen teker sayısının 0.66dan büyük olmasi Bizi daha az yoracaktir.

Burdaki aynakoldaki en düşük dişlinin rubledeki en düşük dişli sayısina oranınin yüksek çıkmasi neden istenmiyor, sonuçta 1 pedal çevirdiğimizdeki dönen teker sayısının 0.66dan büyük olmasi Bizi daha az yoracaktir.
Tamam o zaman aynakolu 53 diş yapalım rubleyi de 11 diş 53/11= 4.82 gibi bişey oran büyüdü, daha az mı yoruluruz sizce?

Tamam o zaman aynakolu 53 diş yapalım rubleyi de 11 diş 53/11= 4.82 gibi bişey oran büyüdü, daha az mı yoruluruz sizce?

En düşük dişliler üzerinden bu oran yapılmalı, onvites 3tekiyle arkavites 8 olunca değil

Merhabalar. Carraro big 727 27.5 tourney 21 vites donanımlı bisikletimi aynakol değişmeden sadece arka aktarıcı ruble ve vites kolu ile alivio ile güncelleyebikir miyim? Hangi özellikte donanımlar gerekir.

Merhabalar. Carraro big 727 27.5 tourney 21 vites donanımlı bisikletimi aynakol değişmeden sadece arka aktarıcı ruble ve vites kolu ile alivio ile güncelleyebikir miyim? Hangi özellikte donanımlar gerekir.
Güncellemeyi arıza olduğu için yapıyorsanız detay vereyim, ama yükseltme için yapacaksanız hiç değmez.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Neden değmez
Neyse siz yorulmadan yazayım. Malesef ülkemizin kronik yarasıdır bu. Herhangi bir konuda bilgi sahibi olan herkez hep kesin kanaatlerle konuşuyor. Bugün bisikleti yerinde incelettim ve bütçem doğrultusunda alivio sete güncelleniyor. Hem de aynakoluna göbeğine kadar. Toplam 1300e. Zaten bisikletin vites dışında her aksamı çok güzel çalışıyor. Size tavsiyem hangi konuda ne biliyorsanız bilin sadece tavsiye niteliğinde ve esnek konuşun.

Neden değmez
Neyse siz yorulmadan yazayım. Malesef ülkemizin kronik yarasıdır bu. Herhangi bir konuda bilgi sahibi olan herkez hep kesin kanaatlerle konuşuyor. Bugün bisikleti yerinde incelettim ve bütçem doğrultusunda alivio sete güncelleniyor. Hem de aynakoluna göbeğine kadar. Toplam 1300e. Zaten bisikletin vites dışında her aksamı çok güzel çalışıyor. Size tavsiyem hangi konuda ne biliyorsanız bilin sadece tavsiye niteliğinde ve esnek konuşun.
@Kerim Özal arkadasimiz size kötü bir sey yazmamiski aksine dogrulari yazmis.
Neden kizdiginizi anlamadim, buraya soru sormussunuz ve olumsuz cevap gelince kiziyorsunuz.
Eger vites setinizde bozuk veya kirik bir parca varsa o parcayi alivio olarak takmamk mantikli olur ama durup duruken Tourneyden Alivioya gecmek bence mantiksiz, sonucta ikiside ayni seviyede calisan bir sistem.
Bu size ne hafiflik elde etirir, ne performansiniz artar, ne bisikletiniz hizlanir ne saglamlik avantajiniz olur nede bisikletinizin degeri artar. Yani 1300Tl'yi ben yiyemedim bisikletci sen ye demeden baska bir sey degil. Durup duruken bir yükseltme yapilacaksa, mesela Tourneyden direk 9-10lu sistem Deore olur SLX olur ama bundan asagisi bosa masaraf olur. Bu benim aciklamam ve sahsi düsüncem, tabiki parada sizin bisikletde, ne yapip yapmayacaginiza kendiniz karar vereceksiniz. Diyeceksinizki bütcem buna yetiyor tabiki bu benim icin bir bahane degil, 1300Tl varsa o para 5-6 ay bekletilir ve biraz daha birikim yaparak yükseltilir ve sonra yatirim dogru yere yapilir.

Yazdiklarimla hevesiniz de kirilamsin, siz güncelleme yaptirmissiniz. Bizede bu durumda hayirli ugurlu olsun, Allah kaza bela vermesin, güle güle kullanmak nasip etisin insallah demek düser.

Neden değmez
Kırıcı olduysam özür dilerim, ben polemiğe girmek istemedim, tavsiye sormuşsunuz görüşümü yazdım. Ben bisiklet tamircisiyim, tabiki bir esnaf olarak sizin gibi müşterilere ihtiyaç var, gidin değiştirin, hem yokuşlarda, hem düzlüklerde hem de uzun ömürde alivio en iyisidir, 1300 lira çok ama çok iyi fiyat sudan ucuz, siz en iyisini yapmışsınız, tebrik ederim.

52/42/30 üçlü aynakolum var ve buna uygun 3 lü ön aktarıcı konusunda kararsızım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

52/42/30 üçlü aynakolum var ve buna uygun 3 lü ön aktarıcı konusunda kararsızım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bende benzer 52-39-30 vardı tourneyin 3 lü 48-38-28 , claris ve soranın 50-39-30 lu ön aktarıcıları ile kullandım. Çok ince ayar gerekiyor büyük dişlide sürtme yapmaması için. Sürtmeyi kesince büyük dişliden orta dişliye geçme problemi yapıyordu. Bire atıp sonra ikiye atıyordum :)

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Bende benzer 52-39-30 vardı tourneyin 3 lü 48-38-28 , claris ve soranın 50-39-30 lu ön aktarıcıları ile kullandım. Çok ince ayar gerekiyor büyük dişlide sürtme yapmaması için. Sürtmeyi kesince büyük dişliden orta dişliye geçme problemi yapıyordu. Bire atıp sonra ikiye atıyordum :)

Teşekkür ettim çok sağol.

Bisiklette arka aktarıcı Shimano rd ty300 tourney , ön aktarıcı farklı marka biz bu orta aktarıcıyı herhangi shimano modeli ile değiştirmek istesek uyum sorunu olurmu yada belli modeller mi olması gerek ?
Ayrıca bu değişikliklere ek olarak vites kolunuda değiştirmek istiyorum shimano ile ön arka aktarıcı ile aynı şekilde uyumlu olmalımı , st ef 41 vites kolu düşünüyorum, ayrıca bu parçaları alıp servise değiştirtsek garanti kapsamında sorun yaşanırmı ?

@eypcn.ytmz merhaba alacağınız vites kolunun rublenize uyumlu olmasına dikkat edin birde rubleniz ör: 9 luysa 9 lu değiştirici ile kullanabilirsiniz vites kolları ve vitesler 4 aksamda farklı olabilir bunda sorun yok ama birbiri ile uyumlu ise düzgün çalışır (ör:sram Shimano ile sağlıklı çalışmayabilir ikisinde aynı üretici olsa iyi olur ) parçaları satın aldığınız yerde taktırıp ayar yaptırırsanız en sağlamı budur diye düşünüyorum garanti konusunda bı bilgim yok kolay gelsin

Geri