engin güner
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 703
Rubleniz ve zinciriniz 9 lu demek daha doğru olur. Vites kolunuz 10 lu ruble 10 lu zincir 10 lu olursa sorun olmaz arka aktarıcıyı ince ayarla sorunsuz kullanabilirsiniz, ön aktarıcı ve aynakol için de değişime gerek olmayabilir H ve L vidaları ile ince ayar yaparsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.Konuyu uyandırıyorum benim arka göbeğim mth-306 sram rublem 9lu ancak vites kolum 10 lu ara viteslerde sorun çıkıyor acaba rubleyi 10 lu yapabilirmiyim bir de aktarıcım 10 dişli desteklermi sram x7
Ruble, kol ve zincir üçlüsü kesinlikle olmazsa olmaz aynı vites oranları gerektirir, çünkü rublenin dişli aralıkları dişli sayısı arttıkça inceliyor, haliyle zincir de inceliyor. Vites kolu 9 kez çekerken rublenin 8 li olması da sorun olur bir vites boşa düşer(H,L vidası ile boşa düşmeyi halledebilirsiniz ama önermem). 8 li 9 lu hatta 10 lu sistemler özellikle 2. Elde uygun fiyata bulunabiliyor(özellikle zinciri 0 alın, ikinci ele sakın bulaşmayın)Gerçekten önemli bir konu benimde aktarıcı ve rublemi 9lu sisteme yükseltcem olur mu bilmiyorum
Evet o konuyu atlamışım, kusura bakmayın, göbeğinizi internetten araştırıp kaç uyumlu olduğunu bulabilirsiniz, büyük ruble olana(freehub) küçük ruble pul yardımıyla oluyor ama 9 lu göbeğe 10 lu ruble takılamaz.@Kerim Özal göbek ile ilgili bir sorun olmaz değil mi birkaç yerde göbeğin uymayabileceğini okudum
11 li var ama sizin rublede kaç dişli var, kaset rubleden vidalıya geçmek için göbeğinde değişmesi gerekecek.Merhabalar,
Kaset tipi rublesi olan bisikletime arka göbek elektrik motoru takmak istiyorum, almayı düşündüğüm motor sadece vidalı tip rubleler ile uyumluymuş.
Elektrik desteği de olacağı için ruble en küçük dişlisini piyasada bulunabilcek en küçük sayıda olandan almak istiyorum, şu ana kadar 12-18, 12-34 gibi en küçük dişlisinde 12 diş olan rubleler görebildim. En küçük dişlisinde 12 den daha az sayıda dişi olan vidalı ruble piyasada var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
Saygılarımla
Direkt!arkadaşlar 10 lu göbeği olan jant setime 9lu ruble nasıl takabilirim
Shimano rs21 jant için 11/10 uyumlu yazıyor. Sanırım bu iş için spacer kullanılıyor 9 lu ruble için kaç mm spacer kullanıcağım? Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.Direk
Vidalı rubleyi dişli eksilterek kullanabiliyor musunuz bilemiyorum. Pimleri uygun olmayabilir.Abilerim ablalarım ve arkadaşlarım benim bir sorum vardı şimdi benim bisiklet triban 100 dik rampalarda zorlanıyorum 7 vitese sahip olduğu için ön aynakol 44 arka ruble ise 12-28 ben şöyle birşey düşündüm acaba mümkün müdür ? 8 li 11-40 ruble var ben bunu alsam 11 olanı çıkarsam 13-40 lı kullansam olur mu ? ya da aradaki 13 ü çıkarsam vesaire böyle bir işlemle kullanabilir miyim ? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim