Scudo Sports

Rulmanlı ve bilyalı göbek farkı

Shunfenglerin içindeki bilya yatağını söktüğünüzde 6000 serisi rulmanlara uyumlu hale geliyor diye biliyorum. Rulmanın tam numarasını bilen birileri yazar birazdan. Ya da geçmiş mesajlardan bulabilirsiniz. @DJDiamond1907
Rulmanın standartı veya numarası önemli değl sanayide istediğim rulmanı bulabilirim. Sorun düzgün olup olmayacağı. Shunfeng diye korkuyorum.

Scudo
@DJDiamond1907 Çanakları çıkarttığınızda delik tam 26 veya 30 geliyorsa göbek rulman uyumlu olarak yapılmış demektir. Bir sorun olmaz. Rulmanlar milde düz (dişsiz) kısımlara oturmalı. Ayrıca, mil rulmanlar arasında faturalı olmalı ki sağdan soldan civatalar sıkıldığında rulmanların bilyaları sıkışmasın. Özetle rulmanlı bir shunfeng seti alın olsun bitsin.

@DJDiamond1907 Çanakları çıkarttığınızda delik tam 26 veya 30 geliyorsa göbek rulman uyumlu olarak yapılmış demektir. Bir sorun olmaz. Rulmanlar milde düz (dişsiz) kısımlara oturmalı. Ayrıca, mil rulmanlar arasında faturalı olmalı ki sağdan soldan civatalar sıkıldığında rulmanların bilyaları sıkışmasın. Özetle rulmanlı bir shunfeng seti alın olsun bitsin.
Finansal açıdan içine rulman takmak daha mantıklı geliyor.

@DJDiamond1907 Kendiniz çevirirseniz, 4 tane rulman alacaksınız, 2 tane rulmanlı göbek mili alacaksınız. E-ticaret sitelerinde 30tl'ye ön, 40tl'ye rulmanlı arka göbek (vidalı tabi) bulunuyor. Ayrıca, alacağınız millerin rulman arası mesafeleri bilyalı göbekle uyum sağlamazsa harcadığınız para tamamen çöp olacak.

Arkadaşlar merhaba ben carraro flexi121 v fren bisiklet sahibiyim. Edindiğim bilgiye göre kilodan ve bisikletin akıcılığından dolayı rulmanlı göbeklere geçmem daha mantıklı görünüyor. Bisikletçim Shunfeng marka 32 delikli ön arka göbek takımına 300 TL (işçilik dahil) dedi. Ayrıca, yeni öğrendiğim kadarıyla shimano da rulmanlı göbek olmamısına rağmen kaset ile birlikte ön arka göbek için 1000 TL ye shimano bir set önerdi. Sizce hangisini takmalıyım? Aradaki fiyat farkına değer mi? Sizin önereceğiniz rulmanlı göbekler mevcut mu?

Arkadaşlar merhaba ben carraro flexi121 v fren bisiklet sahibiyim. Edindiğim bilgiye göre kilodan ve bisikletin akıcılığından dolayı rulmanlı göbeklere geçmem daha mantıklı görünüyor. Bisikletçim Shunfeng marka 32 delikli ön arka göbek takımına 300 TL (işçilik dahil) dedi. Ayrıca, yeni öğrendiğim kadarıyla shimano da rulmanlı göbek olmamısına rağmen kaset ile birlikte ön arka göbek için 1000 TL ye shimano bir set önerdi. Sizce hangisini takmalıyım? Aradaki fiyat farkına değer mi? Sizin önereceğiniz rulmanlı göbekler mevcut mu?
İşçilik dahil iyi fiyat vermiş. Hangi bisikletçi merak ettim.

Göbek değiştirerek hissedeceğiniz fark %1 bile olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Veto8

Bir üstteki mesajda yazıldığı gibi değişim çok az fark edecektir. Zaten rulmanlı olmamasına rağmen Shimano göbekleri seçenekler arasında tutuyorsanız rulmanlı göbeğe ihtiyacınız yok demektir. Shunfeng de bir yenileme için tercih edilebilecek bir göbek değil, daha çok bisikleti yürür hale getirmek için tercih edilebilecek en ekonomik seçeneklerden biri.
Göbek değişikliğini gerçekten ihtiyaç olacak zamana bırakın, arıza ya da yenileme ihtiyacı oluştuğu zaman yeni göbeği rulmanlı ya da iyi bir Shimano modeli olarak tercih edin. Arka göbek değişiminde ruble masrafını göze alıp kaset ruble ve uyumlu göbeğe geçmekte fayda var.
Bir çok parçanın aksine göbek değişimi teferruatlı bir iş. Jantların yeniden örülmesini ve ölçüsü öncekinden tolere edilemeyecek kadar farklıysa tel değişimini gerektiriyor. Birçok bisikletçi örme işini gerginliğe ve dengeye dikkat etmeden, üstünkörü akort edip teslim ediyor. Bu nedenle örme işini tavsiye üstüne gideceğiniz bir yerde yaptırmakta ya da sonra kontrol edip gerekirse düzeltmekte fayda var.

Bisikletçim Shunfeng marka 32 delikli ön arka göbek takımına 300 TL (işçilik dahil) dedi.
Dediği göbek vidalı. O paraya rulmanlı kaset göbek olmaz. Sırf rulmanlı olacak diye yeni vidalı göbek almaya da gerek yok. Vidalı ruble, vitesli bisikletlerde geleceği olmayan bir sistem. O parayı ona vereceğinize yaprak anahtar alıp bilyalı göbek bakımı yapmayı öğrenirseniz akıcı göbeklere ucuz yoldan ulaşırsınız.

Rulmamnlari degistirsek on tekerdeki sallanti gider mi acaba

@bayırniyazi Sallanma varsa muhtemelen göbek rulmanlı değil, bilyalı. Yatak boşluğunu alırsanız sallanma biter. İçeride kırık bilya da olabilir.

Göbek değiştirerek hissedeceğiniz fark %1 bile olmaz.
Sürüş konusunda normal bir kullanıcı çok farkı hissetmez ama bakım sıklığı azalır.
110 kiloyum şehir bisikletime 4 yıl önce ön arka sunfeng göbek taktım ve o zamandan beridir göbeklere anahtar sürmedim.

@bayırniyazi O set rulmanlıymış. Sallantı dediğiniz nasıl bişey video çekme imkanınız var mı? Tekeri kadrodan çıkarıp mili sağa sola oynattığınızda 0.5 mm'den fazla bir oynama varsa 2 rulmanda da kırık bilya var demektir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
tek taraftan destekli göbeklere ne ad veriliyor.

Yardım lazım, benim arka göbek vidalı ve dizmeli türden. Göbekteki bilye çanağı çıkabilenlerden olduğu için göbeği rulmana çevirebilir miyim acaba? Ayrıca ben bu rulmanlı-bilyeli göbekteki farkı halen anlamadım. Kimisi dizmeli göbeği rulmana çevirebileceğimizi söylüyor, kimisi tamamen göbek değişmeli diyor, kimisi sadece mil değişsen yeter diyor. Ben acemi biriyim bana bunu şöyle detaylı şekilde anlatabilecek var mıdır? Ayrıca ben göbeğimin markasını bulamıyorum ya yazmıyor hiçbir yerde ben ne yapacağım şimdi? Göbek şu şekilde:
IMG20240322152444.jpg

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri