@Yusuf !!WOW!!
Ben de orijinal kron tx150 men joy marka açık bilyalı göbeklerimi kapalı rulmanlı yapmak istiyorum. Şu videoyu da izledim ama güven vermedi:
Güven vermeme sebebi ise videoda bilya yatağı sökülüp çanağın içine 6000 numara kapalı rulman takma dışında bir işlem yapılmaması. Rulman ile çanak ve rulman ile mil arasında boşluk kalacağı için rulman çanağın içinde serbest hareket eder diye düşünüyorum. Siz kola kutusu ile araya dolgu yaparak rulmanın çanağın içinde oynamasını önlemişsiniz. Mobilet mili kullanma sebebi de herhalde 6000 numara rulmanlarla uyumlu olması ve rulman ile mil arasında boşluk kalmaması herhalde doğru mu?
Mobilet mili gerekir mi? Rulmanlı bisiklet göbeklerinin milleri 6000 numara rulmanlara uyar mı?
Kola kutusu ile dolgu yaptığınızda rulmanı çanağın içinde tam olarak ortalayabildiniz mi?
Daha sağlam olması için kola kutusu şeritlerin çanağa değecek olan tarafına iran yapıştırıcısı sürmek istiyorum. İşlem çok uzun sürüyor mu yani rulmanı oturtamadan yapıştırıcı kurur mu?
Benim kapalı rulmana geçmek isteme nedenim bisikleti hızlandırmak istemem. Paraya biraz kıyıp Aliexpressden 6000 numaralı hybrid seramik rulman almak istiyorum. Performans artışı ne kadar olur bu işlemle hibrid seramik rulman takarsam?
Almak istediğim rulman şu:
6000-2RS 10x26x8mm Hibrid Seramik bilyalı rulman 6000 2RS 6000RS 10*26*8mm bisiklet parçası bisiklet Rulman için
(link)
Veya kapalı rulmanla falan uğraşmadan bisikletimin ölçüsüne uygun şu seramik bilyalardan alıp mevcut göbeklerime takmam daha mı iyi olur?
@Ismaildmr 'in de dediği gibi
0.8mm 1mm 1.2mm 1.588mm 1/16 "Seramik Rulman Topları ZrO2 Zirkonya Zirkonyum oksit Topu G10 mm 1/16 0.8 1 1.2 1.588
(link)
Seramik misket alıp mevcut göbeklere takmak şu an daha çok kafama yatıyor gibi daha ekonomik oluşundan dolayı. Bir de beyaz gresle rulmanları yağlasam tadından yenmez aslında. Rulmanla falan uğraşmayıp şu bilyeleri taksam performans artışı sağlar mıyım? Sizce hangisi daha iyi?