Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rulmanlı ve bilyalı göbek farkı

@C.Koc Shimano'nun hiçbir jant göbeği kapalı tipte değil. Açıp düzenli olarak yağlamalı, gerekiyorsa bilyalarını değiştirmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Scudo
@furkantrojka youtube den inceleyim hiç açmadım düzenli derken ne kadar zaman veya km de ?

Bilye her türlü kullanılıyor yani arkadaşlar, bence o kadar bir fark yok. Rulmanlı ya da bilyalı olunca pek bişeyin değişeceğini düşünmüyorum.

@BisikletKolikK
Olur mu hiç hocam. Mavic Aksium rulmanlı olduğu için Dura-ace'ten daha akıcı. :koptum::koptum:

@C.Koc Hocam ben 1000km'de bir bakıyorum ama, bir şey hissetmedikçe açmayabilirsiniz ya da aralığı daha geniş tutabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
@furkantrojka
Hahahaha kahkaha attım gece gece hocam :D
İnsanın içinde azim olmayınca bisiklet göbeğine uzay mekiğide koysan bişey olmaz hocam, zaten tek bir göbek farkıyla hissedilebilecek bir fark olacağını düşünmüyorum.

Mesela 8 kilo bir bisikleti 16 kiloluk bir bisikletten ayıran en önemli nokta iyi bir göbek gibi BİRDEN FAZLA özelliğin birarada toplanmasıdır. 10 tane özellik bir araya gelerek hissedilebilecek bir fark oluşturur.

Ama sadece göbek değişimiyle farkı hisseden adam varsa buralarda harcanmasın daha fazla :)

Türkiye'de yerleşmiş kullanım, kapalı sistemlere "rulman", açık sistemlere "bilyalı" demek şeklinde. Sanırım bu noktada bir kargaşa ortaya çıkıyor. Bugün bir rulmancıya gidip "ben rulman almak istiyorum" dediğinizde size çıkarıp verecekleri rulman, kapalı kartuş sistemini kullanan üründür.

Yabancı kaynaklardan çeviri yapanların da yerleşik kullanımdan haberi olmuyor pek; oysa isabetli bir çeviri için bu tür detaylara dikkat etmek gerekiyor.

@BisikletKolikK

Kapalı rulmanlı bir göbeğe geçtiğin zaman sen de anlarsın. Anlaşılmayacak bir şey değil, boştayken tekeri çevirdiğinde bile fark var. Standart çelik rulman böyleyken seramik rulman nasıl olur hayal edemiyorum.

@Yusuf !!WOW!! Standart bilyali gobegi olmasi gerekenden birazdaha fazla sikma neticesinde olusan direnc ne kadar insani yavaslatabiliyorsa, iyi akiskan bir rulmanda gidisati bir okadar rahatlatabilir..toplamda en fazla 60 km hiz yapabildigin bir bisiklette seremik veya hibrit bir rulmanla 65 70.leri ayni eforla gorebilmek mumkun olabilir..sonucta bisikletin anatomisindeki arti yonlu degsimler muhakkak gidisati etkiler..
38 mm lik sehir lastigini 25 mmlik yol lastigi ile degistirsek bile kafadan ortalama 5 ,6 km artar..heleki birden fazla arti yonlu iyilestirmeleri bir araya getirsek dahada guzel seyler aciga cikar, e tabi buda butceye bakar.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Yusuf !!WOW!!
Bu çok ciddi bir iddia hocam.

@Ismaildmr
%15-18 gibi fark olması tek kelimeyle İMKANSIZ hocam.

@BisikletKolikK imkansiz diye bisey yok..denemek lazim..iyi kalite gobekleri 100 200 dolara bosa satmazlar.varki bir artisi satiyorlar..benim kiyasim zaten giris seviyesi bir gobek ile iyi rulmanli bir gobegin farkini karsilastirmak..eger yuzde 10 etki etmeyecekse masraf etmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Emyrans
@Yusuf !!WOW!!
Öyle hocam.

@Ismaildmr
Hocam pahalı diye iyi olacak gözüyle bakmamak lazım. %10 bile çok çok çok ciddi bir rakam.

@Ismaildmr
Haklısınız, %3 bile etki etmiyor emin olun. Yarış koşmuyorsanız zaten gerek yok. Ama bazı kişiler için 5 saniye bile çok kıymetli olduğundan bahsi geçen miktarda paraları verebiliyorlar.

@Ismaildmr

Göbeğin akıcılığındaki %10 artış ile bisikletin hızını %10 arttırmanın bambaşka şeyler olduğunun farkındasınızdır umarım.

200 liralık market bisikletindeki göbek ile 200 dolarlık seramik rulman arasında bile hızı saatte 60km'den 65-70'e çıkartacak kadar fark yok.

@dodurgalı_06 yok canim ne yarisi..sakat bacakla yarismi kosulur..aslinda benim amacim sakat dizime binen yuku biraz olsun azaltmak..bu ara 22 ortalamayla gitmeme ragmen diz agrim eskiye nazaran daha az gibi..acaba dizimmi kuvvetleniyor bilmiyorum.hem rulman hemde 25 mm lastikle direnci azaltip ortalamayi iyiye yakin tutmak. amacim tabiki dizimi korumak.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Evet shimano da rulmanlı göbek yok ve bundan huzursuzum bence en iyisi rulmanlı göbek neden çünkü parçalanma derdi yok cebir ve durmadan dönsün bilyalı göbekten daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır o kesin

@Ismaildmr benimde bacağım sakat ve bende 15-20 ortalamayla gidiyorum ama her geçen gün daha da ağrısı azalıyor akıcılık iyi

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
@Mehmet Altuğ Bugün bir rulmancıya gidip rulman istediğinizde tabi ki kaset rulman verecekler zira açık tip rulmanlarda çanaklar parçaların bizzat kendisidir. Adamdan rulman diyerek kullanacağınız parçayı isteyemeyeceğinize göre size alacağınız rulmanın numarasını soracaktır. Eğer açık tipte bir rulmana sahipseniz aynı rulmancıya bilya boyutlarınızı ve sayıyı söylerseniz bilyaları da verecektir. Ben bilyalı, rulmanlı diye bir ayrımı bisikletforumda gördüm ilk defa.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Arkadaşlar benim arka göbeğim bilyeli. Ben rulmanlı ile değiştirmek istiyorum. Bisikletim; Kron XC 100, v-fren, 21 vites, 27,5 jant. Çünkü aynı gün içerisinde 2 kere bilye değiştim ve yeniden lastik sallanıyor.

Arkadaşlar 32H ile 36H arasında fark nedir? Hangisi benim için nasıl anlayabilirim? Göbek alırken 7 vites uyumlu, 8 vites uyumlu yazıyor. Benim bisikletim 7 vites. 8-9 uyumlu alırsam, takılmaz mı? Buna göbek ve ruble uyumu deniyor sanırsam. Rubleme uygun göbeği nasıl seçebilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

(link)

(link)

(link)

Üstteki ürünlerden hangisini seçmeliyim?

@boom916 bilyeleri degistirip tekerin sallaniyor olmasi bilyelerin kotu olusu degil yapilamayan gobek ayarindandir.

Ayrica sizin jant kac telli ise 32 ve 36 ibaresi ordan gelir..kac tel varsa ona uygun olani tercih edeceksin.
Bir diger mevzuda arka gobek vidali gobek oldugu icin sadece shunfeng gibegi almalisin..ama tel sayisi kac taneyse ona uygunu almalisin.

• Beğen
Tepkiler: boom916
@Ismaildmr

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ben Sram'ı sipariş verdim daha demin. Bu uygun değil mi benim bisikletim için? Takılmaz mı? Kafam karıştı şuan.

Geri