Soner Sarihan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 8.187
- Bisiklet
- Cannondale
@Ali Menemen
Evet ancak sana bu bilgilendirmeyi yapacak öğretmen de sen okulu bitirinceye kadar nelerin değişeceğini nerdeyse hiç bilmiyor. Bu sebeple ben öğrencilerime doğru bir yönlendirme yapamıyorum.
Mesela okulumuzdan hiçbir öğrenciyi puanları tuttuğu halde basın yayın meslek okuluna gönderemedik ki, ileride iş bulma şanslarının yüksek olduğu aşikar.
Aslında yaşlı bir ağabeyiniz olarak bir de öncesini anlatayım mı ?
yani bu sistem bir zamanlar düz liseleri vuruyordu.
ben 1993 yılında bitirdim liseyi.
kendi sınıfımda 5. olmama rağmen not ortalamam 5,95 gibi korkunç düşük bir rakamdı.
o zaman iki sınav vardı.
1. sınavda ilk 7000 kişi arasına girmiştim.
2. sınavda orta öğretim başarı puanı eklenince , konya selçuk üniversitesi tarih öğretmenliği bölümüne girdim.
ancak ben aslında siyasal bilgiler veya hukuk istiyordum. ( şimdi iyiki gitmemişim diyorum o ayrı )
şunu söylemek istiyorum.
o zamanlar meslek lisesine giden arkadaşlarımdan birisi benden az soru yapmış olmasına rağmen, ege üni kamu yönetimi kazanmıştı,
çünkü lise mezuniyet notu 9,88 gibi korkunç yüksek bir rakamdı.
sınava cebinde 20 puan önde başlamıştı.
şöyle denebilir ama o da lisede kültür derslerini az gördü.
evet teorik olarak öyle, ama ben de sınıfın içinde 2 öğrenci tarafından dövülen bir matematik hocasından matematik öğrenmeye çalışıyordum.
aynı öğrenciler ve hoca ertesi gün yine aynı sınıftaydı.
Çünkü orası Adana/Ceyhan dı, maalesef sınıfımda kırıkkale tabanca dahil , her türlü bıçak satır vs yi gözümle gördüm.
Umarım Almanya nın yaptığını yapabiliriz bir gün.
Evet ancak sana bu bilgilendirmeyi yapacak öğretmen de sen okulu bitirinceye kadar nelerin değişeceğini nerdeyse hiç bilmiyor. Bu sebeple ben öğrencilerime doğru bir yönlendirme yapamıyorum.
Mesela okulumuzdan hiçbir öğrenciyi puanları tuttuğu halde basın yayın meslek okuluna gönderemedik ki, ileride iş bulma şanslarının yüksek olduğu aşikar.
Aslında yaşlı bir ağabeyiniz olarak bir de öncesini anlatayım mı ?
yani bu sistem bir zamanlar düz liseleri vuruyordu.
ben 1993 yılında bitirdim liseyi.
kendi sınıfımda 5. olmama rağmen not ortalamam 5,95 gibi korkunç düşük bir rakamdı.
o zaman iki sınav vardı.
1. sınavda ilk 7000 kişi arasına girmiştim.
2. sınavda orta öğretim başarı puanı eklenince , konya selçuk üniversitesi tarih öğretmenliği bölümüne girdim.
ancak ben aslında siyasal bilgiler veya hukuk istiyordum. ( şimdi iyiki gitmemişim diyorum o ayrı )
şunu söylemek istiyorum.
o zamanlar meslek lisesine giden arkadaşlarımdan birisi benden az soru yapmış olmasına rağmen, ege üni kamu yönetimi kazanmıştı,
çünkü lise mezuniyet notu 9,88 gibi korkunç yüksek bir rakamdı.
sınava cebinde 20 puan önde başlamıştı.
şöyle denebilir ama o da lisede kültür derslerini az gördü.
evet teorik olarak öyle, ama ben de sınıfın içinde 2 öğrenci tarafından dövülen bir matematik hocasından matematik öğrenmeye çalışıyordum.
aynı öğrenciler ve hoca ertesi gün yine aynı sınıftaydı.
Çünkü orası Adana/Ceyhan dı, maalesef sınıfımda kırıkkale tabanca dahil , her türlü bıçak satır vs yi gözümle gördüm.
Umarım Almanya nın yaptığını yapabiliriz bir gün.