Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

Scudo
@asbalasar şimdi sana bunu söyleyen arkadaşların bisiklet tecrübesi nedir bilmiyorum ama bisikletiyle 6-7 bin kilometre yapmış ve bunun 5 binini maşa kitli olarak dolaşmış biri olarak amartisörlü maşa çok nadir lazım olan gereksiz bir yük

Konuyu canlı tutalım. Durumlar nedir? Gezenler, tur yapanlar var mı ?

City sport ve city fun serisi arasında çok fark varmı.

@Kazım kuru55

Listeden istediğiniz modelleri karşılaştırabilirsiniz.

(link)

Merhaba salcanonun yeni serisinden city wind 40 alma niyetindeyim. Sedona 410 la aynı fiyat aralığında ve kıyaslarsak aklımızdaki yeri nerde olmalı. Bisiklet almayı düşünüyorum ve araştırdıkça kafam bulanıyo diyebilirim. City sport 40 düşünüyordum ama amortisörden ağırlığından dolayı sayenizde vazgeçtim görüşlerinizi bekliyorum bana yardımcı olun lütfen

City wind 40
(link)

@Burak1355 Görünüşe göre birbirine çok yakın modeller. Sedona sram kullanırken salcano shimano kullanmış. Sram tecrübem yok ama bu segmentteki modellerde kalitesiz olacağını sanmıyorum. Frenler aynı. Vitesler salcano 27, sedona 24 vites fakat çok büyütülecek bir fark değil. Benim önerim imkanın varsa iki modeli de görüp öyle karar vermen yönünde. Birbirine çok yakın donanımlı modeller olduğu için yakından görüp, dokunup karar vermek çok daha faydalı olacaktır.

@Gökhan Semiz abicim değerlendirmen için çok teşekkür ederim. Sivas ta yaşıyorum ve sedona burada maalesef yok. Salcanoyuda sipariş vermeden görebileceğimi sanmıyorum. Anlayacağınız elim kolum bağlı. Forumdan bisikletlerle ilgili tecrübe ve bilgi edinmeye çalışıyorum. Çevremdekilerde hep mtb kullanıyorlar bu modelleri görsem direk yapışırım, kurcalarım bisikleti ama nerede. Bu durum canımı sıkmıyorda değil hani.

@Burak1355 Anladım dostum, haklısın. İki modelde birbirine her yönden benzediği için birinden birini aldıktan sonra hani çok pişmanlık duyup keşke diğerini alsaydım diyeceğin bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bisikletin üretiminde vs sorun olur o ayrı ama ikisi de aynı kategorinin benzer donanımla hazırlanmış ürünleri. Forumda özellikle 2 modeli de kullanıp tecrübe eden insanları bulabilirsen karşılaştırman için çok iyi olur. Hani birinin kronik bir sorunu vardır ya da genel olarak kullanıcıların şikayetçi olduğu bir durum vardır o zaman seçiminde dikkatli olabilirsin. Bende incelediğimde iki model de güzel görünüyor. Bende seçim yapacak olsam dediğim gibi tecrübe edenlerle konuşup seçim yapardım. İllaki iki modeli de kötüleyenler olacaktır, bende cs40 alırken kötüleyen çoktu ama benim bisiklet çok şükür sorunsuz gidiyor. Bu iki modelinde normal şartlarda amacına uygun kullanılıp, gerekli bakımı yapıldıktan sonra sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Çok arada kalırsan hangisinin görünüşü güzel geldiyse onu alırsın :)

iyi akşamlar arkadaşlar bu soruyu carraro kullanıcılarındada sordum şu ana kaar yanıt gelmedi...sizler bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..yaklaşık geçen mayıstan beri salcano 20 hd kullanıcısıyım yaklaşık 1200 km yol yaptım aslına bakarsanız bir sıkıntım yok bisikletimden memnunum ancak carraro sprotive 230 30 v hd son 2 3 gündür ilgimi çekiyor...kullanan arkadaşlar tavsiye edermi? benim kullandığım salcano city sport 20 hd ile arasında çok fark varmı? 1000 tl gibi bir farkı ödemeye sizce değermi deneyimli olanların cevap yazmasını rica ederim..özlden msj gönderirseniz çok memnun olurum...ben vitesleri haricinde bir fark görmedim...vitesin deore olması kullanımda çok fark ediyormu? benim göremediğim başka farkları varmı ?birde ağırlık farkı varmı acaba? 20 hd yaklaşık 13.50 14 kg gibi söylediğim carraro modeli kaç kg dir?

İlk bisikletim alacağım ve salcona city sport 40v almayı düşünüyorum

Merhabalar Bu da benim küheylan su an sade ama yavaş yavaş topluyorum

Dosyalar

• 20151117_142427.jpg
    20151117_142427.jpg
    228,7 KB · Okunma: 67
Arkadaşlar araniza yeni katildim ve bir kaç güne city sport 40 almayı düşünüyorum bana artilarini eksilerini söyler misiniz? Yanı doğru bir karar mi bu bisikleti almak

@onur mutlu

İki modelin özelliklerini bilmiyorum ama dediğiniz gibi sadece vites sistemi farklıysa ve siz salcanodan memnunsanız 1000 lirayı vites sistemi, belkide ufak tefek bir iki fark ve marka için vermiş olacaksınız. Ağırlık farkları olduğunu zannetmiyorum. Muadil ürünler ise ağırlıkları da birbirine çok yakındır diye tahmin ediyorum. Öncelikle her iki modelin tam olarak özelliklerini tespit edip karşılaştırma yapmanız gerekir. Sonra yeni bisiklete geçiş yapmak için tam olarak sebebinizi belirlerseniz daha iyi seçim yapabilirsiniz. Şu anki bisikletiniz size uygun değildir, sorunları vardır, aldığınıza pişmansınız dır v.b gibi nedenlerden dolayı ya da sadece sıkıldığınız için değiştirebilirsiniz karar sizin tabii ki.

• Beğen
Tepkiler: onur mutlu
@erdicim Allah kazasız, belasız kullanmanızı nasip etsin.

@By.frozen Ben 2014 modelini kullanıyorum ve memnunum. Baktığınız başka bir marka model yok ise tercih edebilirsiniz. Kullanıcıların yorumları kulübümüzde mevcut. Ayrıca forumda yine kullananların yorumlarından faydalanabilirsiniz. Amacına uygun kullanıldığı ve düzenli bakımları yapıldığı sürece sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Dün itibariyle city sport 40 modeli ile bende araniza katildim :)

• Beğen
Tepkiler: erdicim
@By.frozen Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Kaskınızı ve eldiveninizide eğer yoksa en kısa sürede temin edin lütfen. Geçen gün arkadaşım düştü ve gerekliliklerine bende şahit oldum. Allah a emanet olun.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@Burak1355 Teşekkür ederim kask konusu ciddi bir mesele en kısa sürede temin edecegim

Geri