Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

selami atay

Daimi Üye
Tepki
239
Bisiklet
Giant
forumda bir çok kişi salcano yu begenmez iyi degilde nasil oluyorda yok satiyorlar geçen bir bayiide yetkili birine rastladim biraz konuştuk Assos 50slx sordum bekliyeceksiniz dedi şimdi yurt dışına sevkiyat var gelmesi gecikecek dedi.Şubat sonu mart ortasi gelir dedi.aklima şu geldi meyve veren ağaç taşlanir.

Scudo
Ucuz olan mal kullanışsız olur mantığı var. Parçaların hepsi diğer bisikletlerde olanlardan fakat kadrosu yerli. Ucuz olmasının algısını yenebilmiş değil çoğu kişi sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Sorunsuz kullanıyorum

üst seviye bisikletini kimse kullanmadığı için sanırım bu önyargı bisiklet grubunda çok karşılaşıyorum forumdaki o yorumlara bakarak ilk zamanlarda bende salcano bianchi listemden çıkarmıştım :)

• Beğen
Tepkiler: Ergun Yavuz
Bisiklet kadrolarin çoğu tayvanda yapılıyor biliyorum ben salcano uygun fiyata üst seviye ekipman veriyor bazilarinin yabanci marka hastaligi var birde belki hiç binmedigi halde yorum yazanda var.urun seçenekleri de çok bu kadar ürün seçenekleri başka firmalarda varmı

• Beğen
Tepkiler: Çetin Güzel
Kullanmaktan memnun kalan bir sürü kullanıcı gördüm forumda. Salcano CYC 02 Apex tavsiye etmiyorum deniliyor fakat kullananlar memnunum diyor. İlginç. ^^

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Kim ne derse desin salcano fiyatına göre en verimli bisikleti sunmaya çalışıyor. Bu yüzdende satıyor :)

• Beğen
@Betül özkal

Marka yerli ama kadrolar Tayvan malı.

Salcano'dan şikayet edenlerin büyük çoğunluğu benim gözlemlediğim kadarıyla satış sonrası hizmetten şikayetçi. Tabi yol kadrolarının lastik gibi esnediğini söyleyenler de var. Yabancı ve bilindik markaların tercih edilmesi de performansı arttırmak için arge çalışmaları yapıyor olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
çin malı ürünler de kaliteli olmaması ve ucuz olmasıyla bir çok ülkede yok satıyor,bunun satılmayla alakası yok bu alım gücüdür benim fikrim mercedes de bir çok ülkede satılıyor 10 tane satılıyorsa kar sayıyorlar ama reno da bir çok ülkeye satılıyor 100 bin satılırsa az diyorlar bu reno kötü demek kalitesiz demek değil ama adamlar sürümden kazanıyor

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Salcano'da işler müşteriye ürünü aldırana kadardır.Sonra onlar sağ bizler selamet.Satış sonrası destek sıfır.İnsanla konuşurken yüzünüze bile bakmazlar.Bu salcano'nun fabrikasında da böyle bizzat gidip gördüm,yaşadım kendim.

Salcano hangi yabanci ülkeler de satiliyor? Merak ettim ve ögrenmek istiyorum eger mümkünse.

• Beğen
@murat cömez
2012'nin haberinde 20 ülkeye ihracat yaptıkları yazıyor.
(link)
daha yeni olarak da bu var
(link)

Bende salcano imsonia 10 vardı sattım onu ama teknik detayda hiç sıkıntı yaşamadım orta göbeği dağıtmıştım sağolsun sundu bisiklet yardımcı oldu her sorunda arkasındalardı birazda bu servislerle ilgii bir durum bence.

@Mert C.
Evet ama ben 20 ülke denilen ülkelerden hic bir isim göremedim, sadece ortadogu ve afrika diyor. Eger dünya markasi olmak istiyorsa almanya, hollanda, fransa gibi ülkelere dagtim yapsa iyi olur ama sedece dagtim yapmayla olmuyor isim de yapmasi gerekiyor. Mesela almanyada bu markayi hic bir yerde görmedim. Ebay kleinanzeigen diye bir ebay satis sitesi var oradada bir kac defa gördüm ve 50 - 100euro arasi satiliyorlardi. Demek istedigim almanyada hic kimse bu markayi tanimiyor.

@murat cömez

şuan ihracatı büyütüp sermayeyi arttırma aşamasında büyük ihtimalle.
ayrıca türkiye içi ve dışı yarışlarda kullanılıyor, isim de yapacaktır zamanla.
bir anda olacak bir iş değil, adım adım dünya markası olma yolunda ilerleyecek.

(link)

Bende isterim iyi yerlere gelmesini,milli takımımızad da bisiklet sağlıyorlar. Satış sonrası her biskktçiden hizmet alabiliriz o sebeple şahsıma cokta onemli degil hizmetleri. Ar-ger diye diye sömürüyorlar. Bu iş elektroniktede böyle. Genelleme olarak algılanmasın,sizde biliyorsunuz..

yanlış hatırlamıyorsam Salcano astro 270 almaya gidip şuanki bisikletimi aldım benimle birlikte başka bir müşteride vardı astronun biraz daha ğst modelini aldı ara ara karşılaşıyoruz hala kafama tüküreyim der durur ama neden diye hiç sormadım

Yurtdışına satılıyor olması o markanın iyi olduğunun bir göstergesi midir?, Kullandığınız ürünlerin pek çoğu Çin malı. Çinden ithal yani, Çin in yurtdışına bu kadar çok mal satması gördüğünüz gibi "Çin Malı" önyargısının kırılmasını sağlamamış. Demek ki, Orhan arkadaşımızın da dediği gibi fiyat, ihracat yapılan ülke ve hedef kitlesi vs ile de ilgili bu durum. Bir zamanlar Orta Asya ya Tofaş'ın kuş serisinden önemli miktarda ihracat yapıldı. Şimdi şöyle soralım o zaman. "Tofaş madem kötü nasıl oluyor da yurtdışına satılıyor?" böyle bir mantık olabilir mi?
Salcano firması hakkında oluşan kanaatin altında satış sonrası hizmet, bayilerin durumu, ürünlerde kullanılan bazı kalitesiz malzemeler vb gibi sebepler var. Dolayısıyla, yurtdışına satış miktarı, firmayı değerlendirebilmemiz için yeterli bir parametre değildir.
Bana soracak olursanız, bazı kadrolarını çok beğeniyorum, hafif ve sağlam oluyor. Fiyat olarak ise benzerlerine göre uygun (muadil diyemeyeceğim). Bu yüzden modeline göre tercih edilebilir. Ancak isim, ürün için çok önemlidir. Salça yı andıran bu isim bence doğru bir seçim değil.

Bende Salcano'da ver Scott'da var.
birincisi Salcano meyve verdiği için değil, vermediği için taşlanıyor. şansınıza bisiklet sorunsuz çıktıysa ne ala,
ama yok en ufak bir sorun olursa hiç ummayın Salcano sorununuzu çözecek. yani evrak üzerinde garantileri olsada pratikde garantileri yok gibi birşey.
bizim 15 sene önce terkettiğimiz Tofaşın Şahin Doğan kasa araçları halen Afrikada üretilip satılıyor. ucuz fiyatla Afrikaya bisiklet satıyorum diye hava atmasın Salcano.
.
Dipnot: birde tüm kadrolar Tayvan'da üretiliyor diye tüm kadrolar aynıymış gibi bir yanılgıya düşmeyin.
ne ekmek o kadar köfte hesabı. az paraya üretilen kadro başka olur, çok paraya üretilen kadro başka olur.
Salcano hem kadro gibi altyapıya hemde ürün servisine az para harcayıp ucuz mal satarak sürümden kazanma derdinde bir firma.
ve sizde bisikletinizde sorun çıkmayacak kadar şanlıysanız Salcanonuz ile mutlu mesut gezersiniz.
ama Salcanonun bu yaklaşımı ile ismi ne iyi bisikletler arasında nılacak nede yarışlarda ön planda ismi gözükecek

Geri