Scudo Sports

Salcano kadro yamulması

@Hakan Boz
Salcano Firmasına mail attığın zaman cevap vermiyorlar. Bende en sonunda telefonla arayıp neden maillerime cevap vermiyorsunuz diye sordum. Çıkan bayan mailiniz bize ulaşmadı diye yalan söyledi. Şimdi bir tane daha mail atıyorum geldimi diye sordum geldi gördüm dedi.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
Scudo
öncelikle herkese iyi günler 3 gündür bu forumdayım bir sorum var ve sorum ya siliniyor ya aynı konu var diye kapatılıyor ya da kimse cevap vermiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim. salcano city wings 20hd bir bisiklete sahibim.kadro 18inç ve 28 jant tekerlekler var. boyum 1.86 olduğu için selemi max seviyenin üstünde kullanıyorum ve kadro açılacak diye korkarak bisiklet sürüyorum. yeni 20 inç bir kadro arıyorum fakat her disk fren ki 20 inç kadro benim bisikletimin parçalarına uyar mı sıkıntı çıkarır mı diye merak ediyorum. daha öncedende dediğim gibi 3 gündür bu soruya cevap bulamadım. cevaplarını benim için çok önemli.

Kolayı var aynı marka model 20 inç kadro edin kullan.yada sele borunu uzat kadrondan memnunsan.

@kfaydin

jovam cevap için teşekkürler aynı markanın kadrosunu nasıl bulabilirim peki net üzerinden birçok araştırma yaptım fakat henüz bulma şerefine nail olamadım. farklı marka 20 inç kadro olsa sıkıntı çıkarır bu arada değil mi?

@kfaydin bunun için konu açmaya gerek yokki :) çözüm kolay ekonomik olan uzun sele borusu piyasada 400 mm üzeri bir çok sele borusu var ikinciside kadro değişimi,ama Türkiye de kadro bulmak ayrı bir dert ( sele borusu kaç mm ?)

cevap için teşekkürler yağız hocam sele borusunu değiştirdim ve bu şekilde maxın az üsttünde kullanıyorum 400mm sele borusu almıştım ama kadro açılabilir diye korkmuyor değilim.

@kfaydin o zaman işler değişti :) küçük kadro şart o zaman yeni farklı bir marka kadro da orta göbek harici bir farklılık olcağını sanmıyorum bide sele borusu çapı yol bisikleti dışında mekanikten anlamıyorum eminim arkadaşlar yardımcı olacaktır selamlar

@Yağız Gökmen yardım etmeye calıştığın için çok teşekkür ederim hocam. umarım bir çözüm bulurum.

sorum hala güncel arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

soru günceldir arkadaşlar.

@kfaydin disk fren uyumlu herhangi bir fitness bisikletine parçalarınızı aktarabilirsiniz. Sorun çıkarma potansiyeli olan kısımlar aynakol yatağı ve ön aktarıcınızın bağlantı çapının yeni alacağınız kadroya uyumu.

@Osman Yener hocam fitness bisikletin ne olduğunu biraz açabilir misin? bisiklet konusunda yeniyim kusuruma bakmayı bu arada link öğrenebilmem için link atabilirseniz çok müteşekkir olurum. şimdiden teşekkür ederim.

@kfaydin fitness bisikleti sizin bisikletiniz olan city wings gibi bisikletlere genel olarak verilen ad. Maalesef bu tarz bisikletlerin kadroları Türkiye'de nerelerde var bilmiyorum. Benim gördüğüm genelde dağ ve yol bisikleti kadrolarının satıldığı. O nedenle link veremiyeceğim üzgünüm. Benim size tavsiyem bisikletinizi en az zarar ile satmaya çalışıp kendi boyunuza uygun yeni bir bisiklet almanız olur.

@Osman Yener hocam çok teşekkürler ben şehir ve gezi bisikleti amacıyla almıştım aslına bakarsanız performansından memnunum. en azından bana yetiyor şu ana kadar en fazla 60-70 km turlar yaptığım için sıkıntı çıkartmadı ama kadronun küçük gelmesi biraz belimi ağrıtıyor bende mecburen seleyi olması gerekenden yüksek yerde kullanmak zorunda kalıyorum. iyi bir kadro bulabilirsem haziranda daha uzun bir tur düşünüyordum antalya-istanbul arası fakat bu kadro ile çıkarsam kırılacağından korkuyorum açıkçası. daha önce kadromu değiştirebileceğimi öğrenmiştim ama bu hayli zor gözüküyor bu bisiklete uygun kadro bulmak hayli zormuş anlaşılan. yine de yardımınız için teşekkürler.

@kfaydin küçük kadro ileriki dönemlerde ciddi sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilir, bu nedenle kadro kırılmasından bence daha öncelikli bir konu. Bacak pozisyonunuzu sele ayarı ile düzgün hale getirebilirsiniz fakat bu durumda seleniz gidona göre yüksek kalacak ve boyunuza göre kısa olan üst boru nedeniyle bel, boyun ve bilek sorunları yaşamanıza neden olabilecek. Uzun bir gidon boğazı ile gidonunuzu biraz öne alabilirsiniz ama gidon yüksekliğinizi size uygun hale getirmeniz çok zor. Bence bu durumdada yapabileceğiniz ya sizin gibi yanlış ebatta kadro seçimi yapmış birini bulup takasa girmeniz yada bisikletinizi elden çıkarıp yeni bir bisiklet almanız. Umarım sizi mutlu edecek bir çözüme ulaşırsınız.

Hocam fotolar açılmıyor, çok merak ettim bisikletin halini. Elinizde varsa atabilir misiniz?

Geri