Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano markasını neden herkes kötülüyor?

arkadaşlar kusura bakmayın ama salcano alınmaz güven veren bir firma değil bu benim düşüncem,herkes yazıyor çiziyor,yok 7005 alu yok t6 sadece hikaye okumaktan başka bişey değil gibi güven sıfır,bence,ıspat etsinler o zaman,ayrıca sayfasında bisikletin geometri ölçüm tablosu bile yok,mosso ya bakın alibabada kırla mosso var bariz çin malı kadro işde inanın güven yok toplum olarak bizlerde ticarette.

Scudo
@okkesmutlu

Sadece duzeltme olsun bilmeyenler icin diye yaziyorum. Mosso Tayvan markasidir. Pek cok anli sanli markada kadrolarini Tayvan ve Cin'de urettirir. Sonucta "know how" bilgisi verilir ve uretim-iscilik maliyeti ucuza getirilir. Bu kadar uretimin yapildigi yerde elbette el altindan cakmalari da uretilir ancak kalite kontrolu yapilmadigi icin guvenilmez. Daha ucuz olmasi icin malzemeden calinir, dogru isi ve acida yapilmiyor olabilir vb.

(link)

Ayrica Ali Baba da orjinal veya çakma pek çok anlı şanlı markayı bulabilirsiniz. Ali Baba da neyle karsilasacaginiz belli olmaz kisacasi :)

Ben Salcano nun cok kotu bisiklet urettigini dusunmuyorum ama firma ve marka imaji, sirket politikasi oldukca kotu kabul! Kadro detayı ve kaynagini aciklamamasi da bir tercih ama guven sarsiyor. Fakat Kron vb. firmalarda bunu aciklamiyor.

Iyi para, iyi marka, saglam urun destegi ve guvenilir konforlu bisiklet herkesin hakki! Elbette bu da kabul...

Ancak anlayan birisinin elinde her bisiklet gayet basarili bir sekilde akici hale gelebilir, binlerce km devirebilir, modifikasyonlar ve restorasyonlarla uzun yillar keyifle surulebilir.

Tuketim, marka ve "en son cikan - en iyi olan - kimsede olmayan" saplantilarimizdan kurtulmaliyiz. Ve kullandigimiz urunler, hobilerimiz hakkinda kendimizi gelistirmeli, servis ihtiyacinda kendimiz yapamasak bile ne yapilmasi gerektigini bilip servise hesap sorabilmeliyiz. Malinin ve garantisinin arkasinda durmayan servis ve ureticiyi sikayet edip hakkimizi aramaliyiz.
Adam sendecilikle, "lanet olsun ugrasmicam bunlarla" demekl geldigimiz nokta ve hakettigimiz firmalar boyle oluyor iste :(

yorumları hep okudum ve ben ne yaptım 2015 26 v ng650 alıpta başıma dert mi aldım diye üzüldüm, pişman oldum hatta ve kargom da yarın gelecek. yani en son 2011 ve 2013 yılları arası konularda servislerin toplama kurma parası rezaletini yazmışlar. 2015 de göremedim ya da ben bulamadım. arayıp öğreneceğim servisi de ürünüm geldiğinde. Mesela bakın dostlar, ben hayatımda ilk defa bisiklet alıyorum, çocukken vs hep içim içimi yerdi paramız yoktu alamazdık. şidmi çalışıyorum ve 540 tl ye kliksa dan aldım çok şükür, ilk bisikletim ve heyecandan ölmek üzereyim. dün akşam bir arkadaş kendi ng650sini fotoğraflayıp bana attı ve inanın o an güzel bir kıza aşık olmuş gibi hissettim. ben temiz kullanacağımı biliyorum kdikkatli olacağımı da biliyorum. ancak korkuyorum bu servis konusunda artık. ne bileyim gönül isterdi sedona alayım ama bütçem buna yetti, velhasıl diyorum ki ürün bozulurmuş o olurmuş düşünmüyorum hiçbir şeyi. Çünkü bu sefer bundan cızırtı mı geliyor diye paranoyaklaşacağım. içimi döktüm aklıma gelenler bu kadar :D

• Beğen
Tepkiler: muhyt ve KRY
@cattepiller
sen sadece bakımı nasıl yapacağını yavaş yavaş öğren gerisi sıkıntı değil.
benim arkadaşımda da ng650 var her hafta bisikletle kız gibi ilgilenir sohbet bile ettiğinden şüpheleniyorum :D
saat gibi çalışıyor bisikleti. sana fabrikasyon hatalı gelmedikçe bişe olacağını sanmıyorum.

@chnkrmz

arkadaşın gibi olacağım sanırım, fazlaca heyecanlıyım ve mutluyum, ben konuşurum onunla :D
öğreneceğim yavaş yavaş herkes gibi :):)

Şu konuyu açan arkadaşa sormak istiyorum''''HERKES''''kötülüyor dedi;kim bu herkes yaaa????

NEDEN HERKES KÖTÜLÜYOR?? Çünkü çokk kötü bu kadar basitt işçilik 0 üzerinden eksilerde..

Üst modellerde oldukça başarılı iken nedense alt ya da başlangıç gruplarında gerek malzeme gerekse işçilik Türk firmalarında önem konusu değil. Salcano ve Kron'un alt modellerini sökmüş montaj yapmış olarak konuşuyorum. Bir tek sedonada olay biraz daha farklı. Ama üst grupları söken takan montajlayan insanlara sorduğum kadarıyla nispeten daha iyi deniliyor.

kaliteli bileşenler + iyi işçilik = kaliteli pahalı ürün

Zihniyet: bu kadar para ile yerli malı alacağıma üzerine koyup isim yapmış yabancı marka alırım, hem isim yapmış bir markanın verdiği havada cabası.

Yerli mallarına güvenimiz olmadığı sürece bu süreç devam eder gider.
Sokaktan 10 kişiye X ürünü yerli malı, nasıl diye sorsan: yarısı veya daha fazlası kesin üçkağıt yapmıştır, bir tarafından çalmıştır derler. Bu tabuyu tüketici mi, üretici mi yıkar bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: quents
Tüm yorumları atlama dan okuyup merakla takip ediyorum. Deneyim ve yaşadıklarına göre kimi arkadaşlar çok şikayetçi kimi arkadaşlar çok memnun hatta salcano ile ilgili olumlu olumsuz birçok eski yorumlar da mevcut aranıza yeni katıldım. Bisiklet almadan önce de forumda çok araştırma yaptım merak ettiğim her konuyu sordum. Bisikletçileri gezdim ne kadar marka ürüne baksam da NG350 kadar hiç biri içime sinmedi beklide yeşil renge olan düşkünlüğümden de olabilir.
Üç haftadır kullanıyorum düz arazi, yokuş, yeni olduğumdan düzensiz vites geçişleri kısacası bisikleti fazlası ile zorluyorum bu zamana kadar tek sorunum arka lastik problemi oldu . forumda okuduğum servis sorunları ndan dolayı servis korkumdan hemen salcano ya mail attım ardından aradım ilgilendiler. Yollamış olduğum maile cevap verdiler yetkili servisle görüşeceklerini bildirdiler. Bu olaylar olurken bisiklet serviste dahi değildi. Servise götürdüğümde lastik garantiden değişim olacak 2 saat sonra hazır olur cevabı aldım. Bu durum karşısında ya ben çok şanslıyım yada yazılanlardan etki altında kalıp çözülebilecek olayların çözümünü düşünmeden kötülemek daha kolayımıza gelebiliyor. Şuan için maddi imkanlarım doğrultusunda çok doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@KRY doğru söylüyorsunuz bende 3 hafta önce ng 350 aldım gayet memnunum hiçbir sıkıntı yok, ben bisiklet konusunda birazda şöyle düşünüyorum eğer bisikletinize bakıyorsanız, bakımınızı yapıyorsanız üretim sırasında olabilecek problemler haricinde bence sorun çıkaracağını sanmıyorum. sonuçta herkes 2000-3000 tl'ye bisiklet alamıyor ve yeni başlayacak ve bütçesi düşük arkadaşlara bisikleti kötüleyip onları daha başlamadan soğutmak bence kimseye birşey kazandırmaz.

• Beğen
Tepkiler: suat akman ve KRY
Şu salcanonun tek suçu işi bilmeyen servis ile iş yapmaları. Yoksa güzel firma vesselam. 700c kadro filan yazıyor sitesinde de ARAŞTIRMA YAPMA BİLİNCİNE sahip her insan çıkar bakar kadrosunu şu firma, jantlarını bu firma üretiyor diye bulur, bakar. Biraz zahmetli ama bu demek değildir ki ucuz etin yahnisi yavan olur. Araştırcaksın bulcaksın.

Kurulum-bakıma gelince, alırsın malzemeyi, madem bisikletin var, bakmasını ve tamir etmesini de bileceksin. Youtube'da zibilyon tane video var.

Parça kusuru varsa verirsin garantiye, hakkını ararsın. Para iadesine kadar yolu var.

Kötüleyenlerin çoğu kullanmamıştır bile. Kulaktan dolma bilgilerle salcano tü, kaka. Hangi modelini kullandın, hangi parçası arıza yaptı gibi yorumlar 5 sayfada 10-15 kişi yoktur.

Kendimden örnek verecek olursam, İlk yol bisikletim olan xrs040 sora almıştım. 2000 km kadar kullandım ve ihtiyaçları belli bir süreden sonra kesmediğini hissettim, yükselttim, xrs 030 tiagra aldım. Yine salcano. Marka ile alıp veremediğim yok, uygun fiyat, parça var. Beğenmediğin parçaya da uygun bütçe ile alternatif bulunur. Olur biter.

Sadece ne istediğinizi bilerek, araştırarak ve düşünerek hareket edin. İki parça ya da bisikleti karkarşılaştırırken artı eksiler iyi değerlendirilmeli. Bisikletin markaya göre değil, ihtiyaca yönelik alınması durumunda mesela speşılayzda aynı parçalar için fazla fazla para ödememiş olursunuz. Pişmanlık da olmaz :)

arkadaşlar bende salcano izmir var 2015 katlanır gayet memnunum salcanoya tavrınız neden anlayamadım euro dolar almış başını gitmişken salcano uygun bir bisiklet servis konusunda arkadaşlar haklı montaj ücretsiz olduğu halde benden montaj parası aldı bisiklet aldım diye sevincine verdim ben şahsen memnunun salcanodan

bence servise ilk kurulumda para veren arkadaşlar bu durumu salcano ya bildirin çünkü yaptıkları yanlış bende 3 hafta önce iki tane aldım ve para ödemedim servise bisikleti de internetten almıştım yani, bence bu durumları bildirerek servisleri şikayet ederek genel merkezinde bu durumdan haberi olmalı.

Bisikletinizden, butcenizden endise edip uzulmeyin arkadaslar!
Bakin, ogrenin, ilgilenin ve pedallayin...
1990 ilk bisikletim Bianchi Meta Pro. 3x7 vites aklimiz ucuyor "bu ne boyle" diye :) Vites kollari microshift, vitesler suntour, orta gobek oyle. Lastikleri hatirlamiyorum ama sonra kenda takmistim. Cromoly kadro, celik sele borusu, aluminyum markasiz jantlar, cantilever frenler.
İlk servis / tamirci deneyimi sonrasi "kendim yapamasamda ondan kotu olamam" felsefesi ile ufaktan basladim.
23 yil gitti o bisiklet benimle :) 10 yili yogun ve MTB kivaminda bolca gecti. Sonra bir sure yatti. Sonra tekrar toparlayip bindim ve arka aktarici baglantisi kirilinca 2013 te yeni bisiklet aldim.

25 yil oncesinin bisikleti ile kiyaslayin bakalim simdinin ele gelir Salcanolarini :) Hayli hayli gider azicik ilgilenir ve ozenirseniz ;)

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
@muhyt Elektronik üzerine bir çok ürünün satış ve servis işini yapıyorum servislerin para talep etme nedeni şu sebeblerden olabilir. salcano firması ücretsiz kurulum kuponu veriyor. Bu kuponu direk paraya cevirdiklerini sanmıyorum servislerin. ürün yada yedek malzeme alımlarında belirli yüzdelerde indirim olarak yansıtıyordur ki ürün ve yedek malzeme satışı sürsün durum böyle olunca satış potansiyeli düşük olan kişi ben bu kuponu alıp ne zaman değerlendirecem parasını ver kurim diyor diğer satışları çok kuvvetli olanda ben zaten kendi satışlarımın kurulum servisine zor yetişiyorum bide senın a firmasından aldığınlamı uğraşacam deyip angarya iş olarak görüp parasını verirsen yaparım hatta yaptırmaman için fiyatları yüksek bile tuttukları oluyordur. malesef ülkemizde teknik servis olayı bir çok alanda bu şekilde düzelirmi istediğimiz kadar şikayet edelim pek birşey değişeceğini sanmıyorum.

Geri