Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano markasını neden herkes kötülüyor?

Scudo
@Emre Yönlüer
Emre 5 tane kötü tarafını saysana.servusi boşver, bisiklet uzerinde kötü olan 5 şeyı say.

@Asusmune 1 senede furç takımı gevşedi gitti yetmez mi????:confused:

Bisikletin değeri ve kalitesi donanımına bağlıdır
Firmanın ürünün arkasında durması markayı değerlendirir.

@Emre Yönlüer
Herv yıl 300.000 üretimde hata payı hiç mi olmaz?
Bizim grupta Salkano 030 kullanan dostların hiç sıkıntısı yok, ama sıkıntı başladığında müdahale olmazsa( kanser erkek teşhiste hayat kurtarır:) ) Aynen kanser gibi eritir, bitirir. Ama bu kötü demek değil.

Bizde salcano aldık bakalım 1 yıl olmadı daha, sorun çıkarsa nasıl çözeceğim diye korkuyorum malum teknik servisler kötüymüş. Bakımları nasıl yaptıracağız kara kara düşünüyorum, triger kayışının sente ayarını iyi yapamazlarsa, ecudan ateşlemeden veya gaz kelebeğinden bir sorun çıkarsa, subaplarında filan aşınma olurda koparsa diye aklımdaki sorular beni yiyip bitiriyor(ulan alt tarafı bisiklet uzay mekiği değil). Ben bir beden eğitimi öğretmeniyim ve arabamın far değişiminden gaz kelebeği temizliğine kadar takımlarım yettiğince kendim yaparım, takımım yetmediğinde servise giderim. Mesleğimi söylememdeki amaç şudur ülkemizdeki memur zihniyetinin özelliği zincire bile elini sürmez elim yağ olur diye. Bisiklette en aykırı sorun çıksa ne olacak en fazla parça değişimiyle olay çözülür. Bu soruları soran insanların eminim arabası 0-3 yaş arasındadır yoksa sıkıntıdan binemezler arabaya, ben sanayide arkadaşımın 7 bin lira para harcanıpta sorunun çözülmeyip en sonunda sıkıntının anahtardaki çipten olduğu öğrenilen passatını gördükten sonra bisikletteki çıkacak sorunlar bana çok basit gelir.

@Tamer050 Bisikletin Ayna kol, ruble ve zincirine hafta da bir hortumla su tutulsa hemen kurulanıp hafiften yağlansa % 60 şikayet biter:)

@Asusmune Bakımıda aşağı yukarı bundan ibaret birde bilyalar ve furç takımı var bunlardada sorun çıkarsa değiştirirsin olur biter.

@ardaaydms Aynı modeli bende aldım fakat adamlar şu parçayı koyuyorum diyerek başka parçayı koymuyor neyi istediysen o . Evet parçalar kalitesiz ama 600 liraya yol bisikletinden ne beklenebilir ki . Şikayet edilebilecek tek yön servis kalitesidir . İstanbul avrupa yakası kadarıyla gördüğüm servislerin hepsi berbattır . Öztürk bisiklet maganda , Kardeşler bisiklet bilgisiz , ilgisiz ; Metin bisiklet %100 kar sağlayan bir kuruluş . Salcanonun yetkili servislerini yeniden yapılandırması lazım yoksa çok kaybedecek.

Aynı şey tüm yerli üretim bisikletler için geçerli sadece salcano değil. Ha servis konusunda henüz bir ihtiyacım olmadı ama herkes kotuluyorsa vardır bir bildikleri diyebilirim ama bisiklet dedigin kadro ve donanımdan ibaret.. donanım zaten shimano tekelindeyse geriye yalnızca kadro kalıyor.
giant, trek, specialized nerede üretiliyor?
Burda da birçok kadronun Taiwan ve çinde üretildiği yazıyor hatta benzer yazının Türkçesi de var forumda...
E kadro da şöyle farklı böyle özel denilemiyorsa geriye kalan tek şey servis oldu o zaman...
Demekki salcano kron mosso gibi bisikletlerin kötü olmasının ana sebebi servisse bisikleti neden bu kadar kötülemek... o zaman bir salcano igman bir kron xc 1000 (benimki) öyle Allahın cezası aletler değil
Bu arada hemen ilk sayfadaki yorumlardan birine cevaben göbek zincir vs dahil shimano alivio serisi yani uyum sıkıntısı yok

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
- Servisleri kötü, malı satana kadar ilgili bu konuda memnun olan istisnadır.
- Montajı zayıftır. İlk bisiklet olarak salcano önermiyorum belirli bir tecrübeniz varsa kendi işinizi kendiniz yapıyorsanız alın.
- İnternetten aldıysanız süpriz yaşamanız olası; içinden sele çıkmayabilir katalog verilerinden farklı parçalar çıkabilir aynı 2 model arasında kompanent farkı olabilir.
- Kadroları kimden alıyorsalar test aşamasından geçmediği belli çok farklı; örneğin ilk bisikletim city fun'ın kadrosu fabrikasyon yamuk iken şu anki kullandığım xrs040 dan rijitlik ve kalite anlamında son derece memnun olmam.
+ Zaman zaman fiyat avantajı
+ Kadroları hafif

Bende Salcano kullanıyorum kaç kere kaza yaptım çukura çamura girdim hala hiç bir sorun yok. Evet servisleri biraz kötü olabilir ama ayarları öğrendikten sonra servislik bir işiniz kalmıyor

merhabalar
ben de salcano xrs20 karbon 2012 model kullanıyorum.bir süre önce kadro kulağıkırıldı.tabii bahse konu parça ellerinde var mı diye fabrikayı aradım.olmadığı söylenince internetten araştırmaya başladım.sonunda
chainreaction dan aynı kadro kullağını bulup taktırdım halihazırda sorunsuz kullanıyorum.ancak kadro kulağı vitus 'un sean kelly special edition modeline aitti.tabii ilk önce şaşırdım chainreaction'a sorduğumda vitus'ların karbon kadroları taiwan'daki fabrikada üretidiğini ve dahası kadro kulağı ölçüleri,vida yerleri vs...tıpa tıp uyduğuna göre salcano da bu fabrikadaki karbon kalıplarını
kullanmış olmalı diye cevap verdiler. salcano bu konuda tatmin edici bir cevap verememiştir.
sonuçta karbon kadro kalitesi ve geometrisi gayet tatmin edici olmakla beraber etiket fiyatı aynı geometrideki kadrolu vitus'dan çok çok aşağıdadır.
tabii benim bisikletim toplama üzerinde ultegra / dura ace sistem var.
forumda zikredilen specialized ,canyon,trek vs gibi üstdüzey markaların karbon kadroları

merhabalar
ben de 2012 model salcano xrs20 karbon kullanıyorum.bir süre önce kadro kulağı kırıldı.tabii bahse konu parça ellerinde var mı diye fabrikayı aradım.olmadığı söylenince internetten araştırmaya başladım.sonunda ingilteredeki siteden aynı kadro kullağını bulup taktırdım halihazırda sorunsuz kullanıyorum.ancak kadro kulağı vitus 'un sean kelly special edition modeline aitti.tabii ilk önce şaşırdım ilgili siteye sorduğumda vitus'ların karbon kadroları taiwan'daki fabrikada üretidiğini ve dahası kadro kulağı ölçüleri,vida yerleri vs...tıpa tıp uyduğuna göre salcano da bu fabrikadaki karbon kalıplarını
kullanmış olmalı diye cevap verdiler. salcano bu konuda tatmin edici bir cevap verememiştir.
sonuçta karbon kadro kalitesi ve geometrisi gayet tatmin edici olmakla beraber etiket fiyatı aynı geometrideki kadrolu vitus'dan çok çok aşağıdadır.
tabii benim bisikletim toplama üzerinde ultegra / dura ace sistem var.bisikletim toplam ağırlığı 7,5kg ve performans açısından gayet memnunum.
forumda zikredilen specialized ,canyon,trek vs gibi üst düzey markaların karbon kadrolarını almaya kalksanız tonlarca para harcayacaksınız tabii güç meselesi.
ancak bırakın çiziği geçenlerde arkadaşımızın tarmac bisikleti ufak bir kaza sebebiyle 3 yerinden kırıldı.insanın içi sızlıyor tabii.
hepinize saygılar sunarım

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. Bisiklete 20 yıl aradan sonra ; Salcano City Wings 30 Hd kadro : 20" almayı düşünüyorum. şehirde ve patikalarda amatörce kullanacağım. (bacak uzunluğum : 78 cm. kilom : 87 kg. boy : 178 cm.) Fiyat cazip gibi geldi 1.600 tl . Ama marka konusunda ki olumsuz bazı yorumlar gözümü korkuttu. Ustaların fikri önemli. Değer mi?

motorcudan bisiklet alınmaz sonra pişman ol

Şimdi Salcano ortalama üretim yapan bir firma. Ürün kalitesi vasat değil, şikayet edilen mevzu şu. Bayiler işini yapmıyor. Adam yeni dükkan açıyor misal, müşteri gelsin diye de asıyor tüm markaların Yetkili servis levhalarını. Aklınca bedavaya reklam yapıyor, ama iş yapmaya gelince insanlıktan çıkanları var. Müşteriyi kovan mı dersin, yarım yapıp fazla para alan mı, özensiz iş yapıp kadroyu çiziğe doyuran, gidonu yağla boyayan mı dersin, sıfır bisikleti kendisinden almadın diye kurulumunu yapmayan mı dersin. İnşallah esnaflığının hakkını veren birine denk gelirsiniz de memnun kalırsınız. Üstte yazdıklarım da aklınızda olsun.

Gördüğüm, duyduğum, tamir ve tecrübe ettiğim kadarıyla..."Montajda sıkıntılılar." Ümit bisiklet de öyle kendi bisikletimden biliyorum ( Mosso ). Yoksa kötü değil bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Salcano çok güzel bir firma ama herkes kıskanıyor ondan kötülüyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
Salkano kötü değildir candir o can.asıl kötü olan ben iyiyim diyerekten kötü hizmet veren ve değerinin üzerinde pazarlanan sedona dır yani aslıbisiklettir bence.

Geri