Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

WP_20150428_025.jpg WP_20150428_025.jpg
Gidon ayarı ile sti kollar yukarı geldi. Kullanım rahatladı. Gidon ve sti kolların pozisyonu ile ilgili tekrar yorum alabilirmiyim? Eski selem ve bu gidon ayarı ile çok rahat bir sürüş elde ettim ama yanlış birşeyler varsa lütfen uyarın ki yanlış pozisyonda kullanmaya alismayalim.

@Sadettin Z.

Üst mesajımdaki ayarları değerlendirmenizi rica ediyorum. Teşekkürler, iyi forumlar.

Dosyalar

• WP_20150428_024.jpg
    WP_20150428_024.jpg
    169,1 KB · Okunma: 46
Scudo
@osmanfeza

Şimdi de gidon biraz fazla yukarı kalkmış gibi görünüyor. İdeali gidonun aşağı kavisin başladığı yere kadar yere paralel konumda durması ve sti kolların da tam bu kavisin başlama noktasında olmasıdır. Şu resimde daha iyi görülebilir.

http://cdn.velonews.competitor.com/files/2011/05/P1000413.jpg

@serkan akta

2015 modelde, 2014'e göre farklılıklar az değil.
2015 model jantları shimano'nun (ben jant seti araştırırken tavsiye edilen) bir jant seti. Fakat frenleri sora değil tektro. Onun dışında kadro ve sele değişmiş gerisi aynı dicem ama aynı kalan sadece üzerindeki (fren harici) sora sistem. :D

Bisikletcime sordurdum. (salcano bayisi) Fabrikadan kadro, sele ve jant değişikliği oldu diye dönüş yapmışlar. Bisikletin görünüşü o kadar belirleyici değil benim için, 1 kilo fark da aynı şekilde. O yüzden bende 900 Tl'den sipariş verdim. Yarın kargolayacaklar.

Bütçeyi toparlayana kadar indirimleri takipteyim. Elbet bi gün bende alacağım :D

@osmanfeza içinize sinmeyen şey gidon ayarları olabilir stı kollar çok aşağıda servis düzeltmemiş böyle kullanırsanız bilekleriniz kısa zamanda incinir bisikletinizi güzel günlerde kullanın

@Berkay* salcano xpro race jant seti diyor. Shimano olduğunu nerden duydunuz?

• Beğen
Tepkiler: savaszengi
@mergin Çelikoğlu bisiklette birkaç tane xrs 040 var orada inceledim. Sitesinde 2014 modellerinde 2013 sora resimleri vardı fakat gidip gördüğümde 2014 olduğunu farkettim. Yani site yazdıkları her şey tutmuyor.

@antecurs Hayırlı olsun. 700 tl fark var arada 2015 modeli almak gereksiz olurdu.

boy 1,97 ama bacak boyum kısa. vücudumun üst tarafı biraz daha uzun 57cm alsam problem yaşar mıyım acaba?
salcanonun sitesindede size chart gibi birşey bulamadım neye göre seçmeliyiz boyunu?
şuanki bisikletimi 61-62cm civarı ölçtüm.

Edit: boy 1,97, iç bacak boyum:87 cm. yani bacaklarım boyuma göre kısa.
57cm uyar mı sizce

@GÖRKEM.G
Boyum 1.80 bacak boyum benim de 87cm.
Bana tam oldu 57 cm.
Bacakta sorun yaşamazsin belki ama boyun nasıl etki eder bilemicem.
En iyisi bisikletciye git, 57 kadro herhangi bir bisiklete bin, uyup uymadığına öyle karar ver.
Ben 56cm e bindim çok az küçük geldi, siparişi bunun üzerine verdim

• Beğen
Tepkiler: GÖRKEM.G
arkadaşlar bu modelden alanlar boylarını iç bacak ölçüsünü ve hangi boy kadro kullandıklarını yazabilirler mi, 174 boy 77 cm iç bacak var 54 mü yoksa 51 mi daha iyi olur bana.

@serkan akta
@serkan akta

hocam kalpiye'den memnun musunuz, performansa etkisi nasıl? Kilitli ayakkabılarla karşılaştırma şansınız oldu mu?

Cumartesi teslim edeceğiz demişlerdi bu günün 1 mayıs olması nedeniyle çalışmıyorlardı normalde. Sabah 9:30'da zilim çaldı. Bu cıvarda bir bisikletçiye (sonradan öğrendim ki benim bisikletçiymiş) 60 kadar bisiklet getirmişler. Adres yakın olduğu için benimkini de teslim edelim demişler. Bayram hediyesi oldu:)

xrs40sora.jpg

Az önce aldım bisikleti servisten.
Ücret istemedi kurulumdan.
Ama acelem olduğu için ayarları yaptiramadim.
Ve çok zor sürmesi, gerçi cb bisiklet turu olduğu için denizli çok kalabalıktı. Manevra yapması, gidonu tutması zor geldiIMG_20150501_130718.jpg IMG_20150501_130718.jpg

Dosyalar

• IMG_20150501_130706.jpg
    IMG_20150501_130706.jpg
    147 KB · Okunma: 145
  • Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA
@uncass
Allah kahretsin o kalpiye yi çok sıkıntılı ama pedal seti ve ayakkabılar çok pahalı durumu düzeltene kadar alışmaya çalışıyorum ancak benim yaptığım yanlış bir durum var ben bağlarını çıkardım dolayısıyla kapiyenin sağladığı %30 luk çekiş kazancı bende yok sadece görüntüden ibaret

@Uğur Tefci

hocam acilen gidon ayarlarını yeniden kendinize göre ayarlayın aynı sıkıntı bendede oldu bisikletinizi güle güle kullanın

Bu hafta bisikleti bir 30 km kadar sürdüm yüksek hızlara yavaş yavaş alışmaya başladım ancak bisikletin yapısından dolayı özellikle ön maşa kürdan gibi kırılıp beni öteki tarafa yollayacakmış hissi veriyor bu konuda biri bana kaygılarımın yersiz olduğu konusunda ikna edebilir mi yoksa gerçekten korkmalı mıyım ?

Öncelikle merhaba,
Uzun zamandır bir yol bisikleti alma planım vardı, genelde 2000 lira üstündeki bisikletlere baktığımdan bütçe denkleştirmem mümkün olmadı pek.
Bugün itibariyle yeşil, 57 kadro boy Xrs 040'ımın siparişini verdim. 181 cm boy, 83-84 cm iç bacak uzunluğum var. Seçtiğim kadro boyu konusunda görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Detaylı ölçümlerimi resimde görebilirsiniz.

İndirim kodu için tekkir'e teşekkür ederim.

Dosyalar

• bisiklet.jpg
    bisiklet.jpg
    70,7 KB · Okunma: 69
  • Beğen
Tepkiler: amoush00
Geri