Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@serkan akta fren vites kollari nasik yukari aliniyor? Ve kabkosuz hiz sayaci takacaktim ama jant telinin karsisina gelen sensor parca genis kalıyor. Sigmiyor nasil ayarlanacak o?

Scudo
Triban 3 almak istiyorum bu iki bisiklet arasında çok fark yok diyorlar giriş seviye olduğu için .Böyle dedikleri için görünüşe göre alıcam. Salcanonun tribana göre çok üstün bir yanı varmı .

@mergin Ama daha önce yol bisikleti kullanmadım normal bi salcano dağ bisikletim vardı. Triban alsam vites sistemini çok aramam gibi geliyor çünkü diğerini bilmediğim için . Triban sıkıntı çıkarırmı. Bide İstanbul-Silivri gibi turlar yapmak istiyorum bu turlar yol bisikletiylemi daha iyi olur yoksa carraro sportive 224 lemi daha iyi olur . ?

@Yusuf Can Üzgör ben de ilk yol bisikletimi dun aldim. 2015 xrs 040 aldim. Hiç kullanmadım. Tecrübeli olanlar sana tavsuye verse iyi olur. Tribanin vitesleri iyi diyorlar ama triban 3 yok stoklarda. Küçük boyları var sadece. Tabiki vitesleri sora kadar iyi degildir. Ama sorunsuz diyorlar.

@mergin 5 numara alyan ile alınıyor. Ama öncelikle tüm sargıyı sökmen gerekiyor ki eğer kullandıysan yapışkan band iyice yapışmış oluyor ve yırtılıyor genelde. Ben bir kez daha söksem kullanılmaz olur sanırım. Sargıyı söktükten sonra fren kolunun yanında hafif bir oyuk var zaten. Kol koruyucu lastiğini hafifce sıyırıp oradan alyan ile gevşetip istediğin pozisyona alabilirsin. Yalnız yapmadan önce kablo eğer gidona bantlanmış ise önce bantları sök. istediğin pozisyona aldıktan sonra sargıları yeniden sarman gerekiyor.

Sensör parçayı plastik kelepçe ile çatala sabitlemen gerekiyor. Mıknatıs ile arasınnda 4-5 mm olacak şekilde de eğim vereceksin o kadar.

@mergin

sti frenleri sıktığınız zaman iç kısmında görülen alyan başlı cıvatayı gevşetmenid gerekiyor tabi daha evvelinde gidon sargısını sökmeniz gerekecek bir bisikletçiye yaptırsan daha iyi ancak senin bisikletinde stı kolların pozisyonu iyi gibi belki gidon boğazını gevşetip gidonu birkaç mm yukarı alırsanız daha iyi olabilir bu konuyla ilgili
videoya bakabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut

@Yusuf Can Üzgör

caf caflı boyası değilde geometrik şeklinden dolayı hoşuma gidiyor üst kadro borusu düz olduğu için bana daha güzel geliyor

@serkan akta peki sence tribanmı almalıyım yoksa sportive 224 mü. Triban alıcamda gidondan boynum ağrır ve lastikler çok ince diye korkuyorum Sence hangisini almalıyım

@Yusuf Can Üzgör

yani bu konuda ne desem boş her ikiside ayrı kulvarlada bisiklet kendi adıma yanıtlıyorum şu anki sürüş tarzıma bakarsak 224 bana daha uygun şehir içiinde ancak uzun yolda 040 daha az yoruyor ve daha zevkli bir kere şu gerçek yol bisikleti diğer bisikletlere göre daha dikkatli kullanılması gerek yollar malum hemen ısırıveriyor

ayrıca bir şey daha ilave etmek istiyorum yol bisikleti anatomik açıdan insan vücuduna daha uygun olduğu uzmanlarca söyleniyor nefes alışımızda postur duruşlarına kadar

@Yusuf Can Üzgör Bende salcanonun ve nakamura olarak cok uzun zamandır hep mtb kullandım atlamayı zıplamayı sevsemde genel amaclı asfaltta sürüyordum. Sonra nakamura calındı ve arastırırken 2. el sıfır ayarında r501 jantlı geri kalan aynı olan bir triban 3 aldım . Daha sonra asfaltta mtb ile bosuna zaman harcıyomusum gibi geldi. Xrs 040 da düşünüyordum ama hiç kullanmadım tribanı alınca cok memnun kaldım vites gecişleride cok akıcı ve yeterli .

sehir bisikleti tur bisikleti dersen tur bisikleti edinmedim ama ince teker ve geniş jant mtb ye göre artıdır tur bisikletindede bunu görebilirsin fakat yol bisikletinde düz gidona kıyasla gidonuda artıdır cunku bircok pozisyon ile gidonu tutmana imkan veriyor ellerini belini sırtını pozisyon deiştirerek dinlendirebiliyorsun. Sadece düz tutarken gidonu ellerim bazen frenleri aramıyor degil onun içinde snaırım cyclo lardaki gibi düzede fren lazım .

@serkan akta Serkan Abi...İlk aldıgında Jantlara akort yaptınız mı? Gerek var mıymıs gercekten ona göre para verıp bastan asagı dırek bısıkletcıde ayarlatayım...Tesekkur ederim ayrıca bende kırmızı alıcam Gidon bezi kırmızı cok tatlı durmus hocam..iyi gunlerde kullanın

@Bora Doruk Fabrika cıkısında makine ile toplandıgından jantlar sıfır janta bi ince ayar gerekir takıntı varsa ama seni belli süre rodaj yapcak kadar götürür . zaten salcanoda 2 fiş verir sana garanti belgesi ile ücretsiz bakım ve toplama için. Firmadan toplu alırsan ilk fişi zaten alıyor bazı cakallarda peşin olarak 2. fişide alıyor ona dikkat et 2. fiş ile sanırım 1 ay içinde kullanıp ayarlanıcak yerlerini herhangi bir ücret ödemeden o fişi vererek yaptırman mümkün. Genel bakım gibi.

@Uğur Recep AKGÜL Hocam Salcano MTB var Bende birde önceden yasadım ..Yanlız Eskişehir Salcano Servisi ölü..Bir yere bayilik vermisler keske resmini cekseydim...Yemin ediyorum bisikletci demeye 10 sahit lazım...Eskişehir' de reklam oolmasın Muratoglu var bılırsınız belki Sezgin abi...Tertemiz Magaza tadında..Bu Servis diye gittigim yer MAGARA gibi..Adam dunyadan bi haber..Bakım yapsa ne kadar yapar..O yuzden parayla sezgin abi yapar dedim ben toplarım sıkıntı degilde akort anahtarım yok..Su salcano su servis olayını cözemedi..Keske resim alsaydım gülerdin bu ne diye..

Çekiç ve pense ile fakat tellerle oynarak degilde direk arka vitesi ileri geri oynatıp vurup cekip vites ayarlayanlarını gördüm burda da işini iyi yapanlarda bu durumun farkında olup bazen müsteriyi parasal anlamda sömürme yolunda malesef yani hem fiyat hem işcilik olarak kurulmus bir denge malesef yok gibi memlekette

ben sigma 8.12 aldım 2.el
@merginmontaj videosu şurda
bende maşaya takmaya çalıştım, meğerse duruşu farklıymış

@serkan akta kollar asagida kaliyor. Dun deneme surusune ciktim. Zorladi beni. Ve frenler cok gevsek onunla da ugrasmam lazim. Gidon bandi sökülüp takilinca problem olmaz inşallah.

bendeki gidon bandı çok uyduruk tu sökerken yırtıldı yenisini aldım firenler çık yumuşak ise kaliperlerden ayar yapacaksın birde tekeri sökmek için kaliperde gevşetme mandalı var onlar aşağıda olması lazım oradan kontrol edebilirsin

Geri