Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@amoush00 çok teşekkür ederim abi. Zamanla öğrenirim ve forum sayesinde kendimi geliştiririm diye düşünüyorum.

Scudo
IMG-20160319-WA0018.jpg IMG-20160319-WA0015.jpg IMG-20160319-WA0017.jpg IMG-20160319-WA0014.jpg IMG-20160319-WA0021.jpg IMG-20160319-WA0015.jpg Merhabalar yeni üye oldum. Kismetse bir kac gun icinde 2.el xrs 040 alacagI'im. 1.72 boyundayim. Kadro boyu cok onemli mi dir? Bu standartlarda Ilk yol bisikletim olacak ilk alirken dahil nelere dikkat etmeliyim sizce? Sayin tecrubeli 040 binicileri. Modelinide bilmiyorum. Ama Fotolarda ki bisikletin 2.el piyasasi kac tllerdedir sizce?
Simdiden cok tesekkurler

Hergun yaklasik 40 km yapacak oldugum için bu tarz bir bisiklete niyetlendim. Forumda izledigim kadariyla bayagi masrafli bisiklet (040 mi yoksa genelde tum yaris bisiletlerimi tam cozemedim)..
Sag pedalin siyah sapinin gobek ile birlestigi yerde bir suru baska 040 larda"sora" yazisini gordum.Alacak oldugumda goremedim. Orjinalinde olmali mi olmamali mi?

@aozturk Sizin baktığınız model 2014 model bir xrs 040. 2015 ve 2016 lara göre farklı. Geçen sene fiyatı nedeni ile hit bir üründü. Yani 950 tl ye kadar satıldı. Bu ikinci el olduğuna göre ve üstünde herhangi bir değişiklik yapılmamış. Evet aynakolda sora ibaresi olmalı. Sorun isterseniz. Ama evet, 2015 modele göre daha sorunlu bir model ki, 2015 te en azından bir gidon değişimi istiyor. Bir de jant göbeği değişiklik. Minimum masraf için. Çoğu insan bu fiyata sora setli makina diye aldı. Üstüne 350 tl den başlayan masraflar yaptılar. Haberin olsun.

• Beğen
Tepkiler: aozturk20
Cevaplariniz için tesekkurler. . Yardimci oldunuz. Bu 2014 2.el xrs 040 mi yoksa biraz daha ucuza sifir magazada xrs 060 mi sizce?modeller arasinda kalite farki cok mudur?
Baslangic duzeyi için 060 is gorur mu?
Karar vermemde cok yardimci olacagini dusundugum cevaplariniz icin simdiden cok
cok tesekkurler!!!

@lealtad
hocam bence yol çok masraflı. lastikler mtb kadar uzun ömürlü değil. yamaları çok pahalı. dağ bisikletine büyük yamalardan yapılıyo ama yol bisikletinin iç lastiği küçük olduğundan büyük yama tutmuyo. küçük yamaların 6 tanesi 10tl en ucuzu. büyük yamaların 48lisini 3tl ye alıyorum ben. birde yol bisikletinin jant ve grup setleri de mtb ye göre daha masraflı

Pardon biraz daha ucuzu olan xrs 070 Di. 060 biraz daha pahalisiydi. 070 = 684 tl. 060= 1015 tlydi sanirim. Aslinda baslangic için 1000 tl veresimde gelmiyor. Xrs 070 kotu mudur.? Mualdilinde baska bir sey alabilirmiyim acaba?

@Angel yaw ben bir yama kullanıyorum. 48 liği 8 tl. Turuncu Bisikletten alıyorum. Memnunum. ! Turuncu Bisiklet in internet sitesinden alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@aoturk20 Tabii bütçe önemli ama salcanoda aslında xrs 030 dan aşağısına binilmez. Ne diyeyim ki!?? Bugün @ecelfeli ile strava üstünden konuştuk. Arkadaşının focus una binmiş. Farkı o anlatsın size.

@amoush00 ha evet hocam, cidden fiyatına göre iyi bu yamalar. en az 1sene idare eder beni. dağ bisikletinde kullandığım yamalar da bunun büyüğüydü

@amoush00 hocam saygilar. 1000 tl civari sifir yada ikinci el onererebileceginiz bir makine varmidir salcano yada baska?
Resimlerdeki yorum yaptiginizi 800 tl alacak gibiydim lakin vazgececek gibiyim

@amoush00 hocam saygilar mosso 722 için bi fikriniz varmidir yada 1000 tl civari ikinci el falan yol bisikleti tavsiyeniz olabilir mi acaba? ?

@aozturk ikinci el bildiğim bir makina yok. Ne yazık ki! Çevremde bildiğim bir kişi satıyor bisikletini o da senin düşündüğün fiyat bareminin çok üstünde. Karbon kadro, tiagra li Fuji satıyor. Jantlar mavick aksium du sanırım. Lastikler schwalbe felan. Bir ara 2014 xrs 030 vardı. 1500 tl ye. Üstündeki aksesuarları ile birlikte. Vs.. Mosso hakkında en ufak bir fikrim yok. Aslında biraz daha money olsa. Ne güzel olur. 1500 civarına tatminkar birşeyler sanki olur.

• Beğen
Tepkiler: aozturk20
Arkadaşlar benimde nacizane Focus marka cylocross bir bisiklet deneyimim oldu. Tek bir şey söyleyeyim bisikletin üzerine bindiğinizde size verdiği o rahatlık hissi, ergonominin kelime anlamının tam karşılığı, 35mm dişli tekerleklerle bile akıcılığı hissetmek bambaşka. Tabiiki her nimetin bir külfetli var olacakta ama bizimki bize yeter diyorum. Jant seti+Gidon+Sele değişimi ile 5 yıl götürür. Xrs040 çok güzel bir başlangıç seviyesi bisikleti. Bütçe elverişliyse tabiikide üst seviyelere bakilir fakat daha alt donanım için bende birşey diyemeyeceğim.

Abi bendekini bisiklet servisine götürdüm başka bi servise tabi adam vites ile bi yarım saat falan uğraştı şimdi bi sorun yok zorlanma falan da olmuyor. Bundan sonra oraya götürürüm :D

Herkese merhaba ben yol bisikletlerine hep heves etmişimdir. Bu aralar şehir bisikleti alma arefesindeyim ve okula gidip geleceğim. Gidiş geliş 15km en fazla, sırt çantamda benim için vazgeçilmez 3-4kg oluyo genelde , bu bisikletin 2016 modelini de takip ediyorum. Siz tecrübeli abilerim ne düşünüyorsunuz.

@Burak1355 bagajlı şehir bisikleti daha iyi olur senin için, bagajlı dağ bisikleti de olabilir. hangisini arzu edersen

http://www.sedonabisiklet.com/assets/img/content/bisikletdetay/2016/sehir/310/gallery/1.jpg

Geri