Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Samsun

Tekrardan Merhabalar,

Rahat kafayla tekrardan buradayım. İstediklerim açısından bir yazı paylaşmak istedim. Biraz olsun kendi isteklerimi belirten ama konu açmaya çalıştığımda konu aç butonunu bulamadım. Yapamadığım şey nedir ? Bisiklet toplamak adına üstünde istişare edebileceğim konu neresidir ve konu nasıl açılır ? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Scudo
Tekrardan Merhabalar,

Rahat kafayla tekrardan buradayım. İstediklerim açısından bir yazı paylaşmak istedim. Biraz olsun kendi isteklerimi belirten ama konu açmaya çalıştığımda konu aç butonunu bulamadım. Yapamadığım şey nedir ? Bisiklet toplamak adına üstünde istişare edebileceğim konu neresidir ve konu nasıl açılır ? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Öncelikle nasıl bir bisiklet toplamak istiyorsunuz ?Ona göre sizi yönlendirelim.

Öncelikle nasıl bir bisiklet toplamak istiyorsunuz ?
Ona göre sizi yönlendirelim.

Bacak kaslarım, eğlencem, gezme ihtiyacım için bisiklet almaya karar verdim. Spor yaparken bacaklar için kombin yapmak istiyorum. Bacak kasları üst vücudumuz için çok fazla gelişim sağladığı bilgisine istinaden bisikleti tercih ediyorum. Benim için başlangıç sözcüğünü kapsayan hiç bir şey yok ... Yani iyi olmalı. Bir kere almalıyım ölene kadar kullanmalıyım.

Bazen rahat, bazen ağır, bazen asfaltta, bazen dağda, bayırda ... Kısacası sınır olsun istemem.
Yük taşıması önemli değil, beni taşısın yeter. Gel gelelim kadro sağlam olsa iyi olur. Katlamalı, ya da kadronun eğri olmasını hiç istemiyorum. Düz, mat veya asil renkler içersin ve fazla süslü püslü olsun istemem, merhaba kısmında belirtmiştim. Elektrikli bisiklet için rahatlık tabanlı olduğunu düşünüyorum. Ben tembellik yapmak için değil ayakları patlatmak ve kondisyonumu arttırmak için bisiklet sürmek ve hayatıma katmak istiyorum. Gel gelelim istemekle kalmasın diye çok detaylı bir araştırmaya girme niyetiyle bu yazıyı, okumayı sevenler ve yardımcı olmak konusunda üst düzey kalori harcayacak, samimi, gerçekçi bir üslupla geri dönüşlerinizi almak isterim.

Görüntü benim çok önem verdiğim bir tercihtir. Gel gelelim, fiyat konusu da çok değişken olabiliyor. Her zaman yüksek maliyetli olan iyi olmuyor. Tüm bu sebepler dolayısıyla siz bisiklet aşıkları veya kullanıcıları olarak tecrübelerinizden faydalanmak ve ortamınıza katılmak eğer istediğim şekilde bir bisiklet toplayabilirsem sizinle gittiğiniz yollarda refakat etmek isterim.

Genelde isteklerim hep dağ bisikleti kategorisine hizmet ediyor görünüyor. Kalın tekerler, düz veya geniş gidon, kaliteli hidrolik fren sistemi ve vites sisteminin çok dişli olması değilde mantıklı sayıda vites sayısına sahip olması gibi özellikler bana yakın özellikler. Koltuk anlamındaysa ince olanlar, sert olanlar üst düzey bir ağrı yaratıyor. Bilinmesi gerekir mi bilmiyorum ''1.84 boy'' a sahibim.

Dağ bisikletlerindeki gibi yukarı eğimli kadro sevmiyorum, yol bisikletlerindeki gibi düz olsun isterim kesinlikle. Toplarken bunu karma bir bisiklet yapmak anlamında nasıl halledebiliriz bilmiyorum. Aksesuarları bu gibi verdiğim bilgilere göre toplarsak sanırım çok daha sağlıklı olur.

Kesinlikle tercih etmediklerim,

* Katlanabilir, elektrikli bisikletler
* Amortisör ve Amortisörlü Maşa
* ''Fat Bike'' da kesinlikle hiç tarzım değil.
* Gravel tipinin hiç bana göre olmadığını rehberlerden anlamış bulundum.

* ( BEN TEMBELLİKTEN YANA DEĞİLİM - AMCAOĞLUMDA BİANCHİ'NİN VARDI )

İstediklerim,

* Görüntü, kalite
* Arazi Kabiliyeti, Sağlamlık
* ''Sele ve Gidon''anlamında ''Ergonomi'' arıyorum.
* Saatlerce üstünden inmeden gidebilmeliyim.
* Boy oranıma göre hesap edilmeli. Kollar da uzun haliyle, gidon çok alçak olmamalı.

* VİTES VE FREN SİSTEMİ ''KLAS'' VE KALİTELİ OLMALI. Çok Plastik olmamalı !!

Aksesuar anlamında isteklerim,

* Kırılamayan Kilit Sistemi
* Gözlerime ve Yüz Şeklime Uygun Gözlük
* Alarm Sistemi - Güvenlik Çok Önemli Benim İçin.

* Kilometre için ölçer cihaz - Telefona Entegreli olabilir - Çıkartılabilir olmalıdır.
* Eldiven - Rüzgar - Su Geçirmez ( Uzun ve Kısa - Temizlenebilir - Koku Yapmayan )
* Stop Lambası - Ya da fosforlu ( BEN BURDAYIM - BEN DE BİR TAŞITIM ANLAMINDA )

* Yol ekleyip istediğim yola navigasyon sayesinde gidebileceğim cihaz ( Var mı bilmiyorum )
* Bisikletin çalınmaması için bisikletin içerisine ( sellenin içinde değil ) yerleştirebileceğim şekilde ''gps'' takip sistemi '' Telefondan an be an takip edilecek.

Önceliği Olmayanlar, ( Fikrimce )

* Bisiklet Kadro Çantasıyla beraber;
* Pompa
* Yama Seti
* İç Lastik
* Zincir Anahtarı
* Çakı Alyan
* Lamba
* Ön Arka Çamurluk
* Arka Çakarı Işık - Sabit
* Telefon veya Navigasyon Tutucu
* Su Matarası - Detaylı Araştırılmalı - Sağlık Önemli
* GoPro ve Üstüne Sabitleyebileceğiniz Kayışımsı Zamazingo :)
* Ayna Kollarını Korumak İçin Kauçuk Korumalıklar ( ÖNEMLİ MİDİR ? )

NOT: KESİNLİKLE GÜNCELLENECEKTİR. AMACIM BİLGİ ALMAK VE YENİDEN DÜZENLEMEKTİR.

Önceliklerim,

* Fiyat Açık Tutulabilir.
* Jantların kalitesi önemli,
* Teker Kabının Kalitesi Önemli,
* Ağırlık istediği kadar yükselebilir,
( Gereksiz Harcama Harici - Örnek Piyasanın Çok Üstünde Özel Bir Malzeme)
* Kadronun kalitesi ve duruşu önemli,
* Vites Seti de Kaliteli ve Üst Seviye Olabilir,
* Maşa Zaten Belirttim - Düz ve Kaliteli Maşa Olacak,
* Pertim sadece ayakların çalışması açısından çıkmalı,
* Oturma rahatlığımdan ya da duruşumdan ödün vermemek çok daha önemli.
* Pedalların kilitlenebilir, takılabilir, çıkarılabilir olması ( Ayakkabıların da ona özel olması )
* Önemli olan görünüş, hız değil kondisyon ve bacak çalışması için olacağından bahsetmiştim.

Bütçe anlamında tercihim,

* Bana uygun olan parçaların seçimi
* Kaliteden ziyade fiyatına göre kalitesi de önemli.
* Ne kadar benim için önemli özellik o kadar fiyat arttırabilirim.
* Extra aksesuarlar çok gerekmedikçe alınmasından yana değilim.
( Tek tek - Toplama amaçlı - Daha Ucuza Gelmesi ve Kişiselleştirmek Amacıyla)
* İkinci El kesinlikle almam. ( HİÇ TARZIM DEĞİL - ESKİTTİĞİM HER ŞEY - YENİDEN FARKSIZ )

Bisiklet karşılaştırmak değil de her parçayı ayrı ayrı karşılaştırmak daha sağlıklı olacak sanırım.
Bisiklet aşıkları haricinde, kendine özel bisiklet hazırlayan arkadaşlar hangi parçaları ilk etapta düşünmeli ? Bilgisayar toplamak istesem örnek,

* Anakart
* İşlemci
* Ram
* Ekran Kartı

gibi parçaların birbirine uyumlu ve hangi parçaların birbirinden daha çok verim aldığına bakarım. Bisiklet toplarken de aynı mantığı benimsememde bir sakınca var mı ? Kişisel ergonomi anlayışım, rahatlığım, stabilitesi haricinde tabi ki ...

Süreç nasıl işler ?

Yine teknoloji tarafından örnek vermem gerekirse, hiç bir ürün tam olarak bizlere hitap etmiyor, biraz üreticilerin birbirleri arasındaki anlaşmalarıyla bağlantılı olarak birinde olan özellik diğerinde olmuyor. Bir ötekinde olan da bir diğerinde bulunmuyor maalesef. Bu sebeple de alım sırasında çok zorlanacağımı, bütün her şeyi kendi keyfime ya da isteğime göre sıralamam gerektiğinin farkındayım. Anladığım kadarıyla yukarıda verdiğim örnek gibi bir bakış açısıyla en önem verilmesi gereken componentler ''Kadro'' gibi önem arzeden parçalar. Peki ya kaliteleri diğer pahalı markalarla birebir olduğunu nasıl anlıyoruz ?

Siz kullanıcıların tecrübeleriyle mi sabit yoksa büyük bir çoğunluk bunun farkında mı ? Kullandığım bisikletler genelde 1 vites ''Bianchi''lerdi. Tabi ki başka arkadaşlarımın bisikletlerini de kullandım marka ve bilgi olmaksızın, rastgeldikçe ... Bunlara dağ bisikleti ve elektirkli bisiklet de dahil. Sırf o yüzden zaten istediğim kriterlerde bisiklet seçmek inşallah o yüzden çok zor olmayacak. Öyle bilgiler veriliyor ki araştırma ve karar vermek konusunda çok bocaladığımız oluyor. Sanki bir ''hisse, btc'' satın alıyormuşcasına ''whitepaper'' dökümanını detaylı inceleme gerektiriyor gibi bir algı oluşuyor. Şirketin ne şekilde bir gelişim, arge sağladığını takip edecek kadar hayran kalacağım bir tercih mi bisiklet tercihi inanın bilemiyorum.

Toplama almak istediğimden dolayı bisiklet firmalarını karşılaştırmam gerekiyor mu ?
Ben parçaları karşılaştırmak isterim. Her kadroyu ya da aksesuarı, parçayı birbiriyle kombin edebiliyor muyuz bilmiyorum ?
Fikri olan söylerse güzel olur. Bayilerin adreslerini bana verirseniz çok sevinirim. İnternetteki çok tercih ettiğiniz siteler de olabilir.
Bütün bunlara istinaden sadece toplama aşamasında nasıl karşılaştırma yapıp tercihlerimin gerçekten neler olduğunu bulabiliriz ?
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Geri dönüş yaparsanız, üstünde istişare edip ''backtest'' alıp ona göre bir yol çizmiş olurum. Teşekkürler, kolaylıklar olsun.

NOT: Neyin ihtiyaç olup olmadığını herkesin fikrine ve önerisine göre güncellemek niyetindeyim.
Ani karar verilen bir durum olmayacak, bisiklet toplama sürecim, belirtmekte fayda vardır.

Bacak kaslarım, eğlencem, gezme ihtiyacım için bisiklet almaya karar verdim. Spor yaparken bacaklar için kombin yapmak istiyorum. Bacak kasları üst vücudumuz için çok fazla gelişim sağladığı bilgisine istinaden bisikleti tercih ediyorum. Benim için başlangıç sözcüğünü kapsayan hiç bir şey yok ... Yani iyi olmalı. Bir kere almalıyım ölene kadar kullanmalıyım.

Bazen rahat, bazen ağır, bazen asfaltta, bazen dağda, bayırda ... Kısacası sınır olsun istemem.
Yük taşıması önemli değil, beni taşısın yeter. Gel gelelim kadro sağlam olsa iyi olur. Katlamalı, ya da kadronun eğri olmasını hiç istemiyorum. Düz, mat veya asil renkler içersin ve fazla süslü püslü olsun istemem, merhaba kısmında belirtmiştim. Elektrikli bisiklet için rahatlık tabanlı olduğunu düşünüyorum. Ben tembellik yapmak için değil ayakları patlatmak ve kondisyonumu arttırmak için bisiklet sürmek ve hayatıma katmak istiyorum. Gel gelelim istemekle kalmasın diye çok detaylı bir araştırmaya girme niyetiyle bu yazıyı, okumayı sevenler ve yardımcı olmak konusunda üst düzey kalori harcayacak, samimi, gerçekçi bir üslupla geri dönüşlerinizi almak isterim.

Görüntü benim çok önem verdiğim bir tercihtir. Gel gelelim, fiyat konusu da çok değişken olabiliyor. Her zaman yüksek maliyetli olan iyi olmuyor. Tüm bu sebepler dolayısıyla siz bisiklet aşıkları veya kullanıcıları olarak tecrübelerinizden faydalanmak ve ortamınıza katılmak eğer istediğim şekilde bir bisiklet toplayabilirsem sizinle gittiğiniz yollarda refakat etmek isterim.

Genelde isteklerim hep dağ bisikleti kategorisine hizmet ediyor görünüyor. Kalın tekerler, düz veya geniş gidon, kaliteli hidrolik fren sistemi ve vites sisteminin çok dişli olması değilde mantıklı sayıda vites sayısına sahip olması gibi özellikler bana yakın özellikler. Koltuk anlamındaysa ince olanlar, sert olanlar üst düzey bir ağrı yaratıyor. Bilinmesi gerekir mi bilmiyorum ''1.84 boy'' a sahibim.

Dağ bisikletlerindeki gibi yukarı eğimli kadro sevmiyorum, yol bisikletlerindeki gibi düz olsun isterim kesinlikle. Toplarken bunu karma bir bisiklet yapmak anlamında nasıl halledebiliriz bilmiyorum. Aksesuarları bu gibi verdiğim bilgilere göre toplarsak sanırım çok daha sağlıklı olur.

Kesinlikle tercih etmediklerim,

* Katlanabilir, elektrikli bisikletler
* Amortisör ve Amortisörlü Maşa
* ''Fat Bike'' da kesinlikle hiç tarzım değil.
* Gravel tipinin hiç bana göre olmadığını rehberlerden anlamış bulundum.

* ( BEN TEMBELLİKTEN YANA DEĞİLİM - AMCAOĞLUMDA BİANCHİ'NİN VARDI )

İstediklerim,

* Görüntü, kalite
* Arazi Kabiliyeti, Sağlamlık
* ''Sele ve Gidon''anlamında ''Ergonomi'' arıyorum.
* Saatlerce üstünden inmeden gidebilmeliyim.
* Boy oranıma göre hesap edilmeli. Kollar da uzun haliyle, gidon çok alçak olmamalı.

* VİTES VE FREN SİSTEMİ ''KLAS'' VE KALİTELİ OLMALI. Çok Plastik olmamalı !!

Aksesuar anlamında isteklerim,

* Kırılamayan Kilit Sistemi
* Gözlerime ve Yüz Şeklime Uygun Gözlük
* Alarm Sistemi - Güvenlik Çok Önemli Benim İçin.

* Kilometre için ölçer cihaz - Telefona Entegreli olabilir - Çıkartılabilir olmalıdır.
* Eldiven - Rüzgar - Su Geçirmez ( Uzun ve Kısa - Temizlenebilir - Koku Yapmayan )
* Stop Lambası - Ya da fosforlu ( BEN BURDAYIM - BEN DE BİR TAŞITIM ANLAMINDA )

* Yol ekleyip istediğim yola navigasyon sayesinde gidebileceğim cihaz ( Var mı bilmiyorum )
* Bisikletin çalınmaması için bisikletin içerisine ( sellenin içinde değil ) yerleştirebileceğim şekilde ''gps'' takip sistemi '' Telefondan an be an takip edilecek.

Önceliği Olmayanlar, ( Fikrimce )

* Bisiklet Kadro Çantasıyla beraber;
* Pompa
* Yama Seti
* İç Lastik
* Zincir Anahtarı
* Çakı Alyan
* Lamba
* Ön Arka Çamurluk
* Arka Çakarı Işık - Sabit
* Telefon veya Navigasyon Tutucu
* Su Matarası - Detaylı Araştırılmalı - Sağlık Önemli
* GoPro ve Üstüne Sabitleyebileceğiniz Kayışımsı Zamazingo :)
* Ayna Kollarını Korumak İçin Kauçuk Korumalıklar ( ÖNEMLİ MİDİR ? )

NOT: KESİNLİKLE GÜNCELLENECEKTİR. AMACIM BİLGİ ALMAK VE YENİDEN DÜZENLEMEKTİR.

Önceliklerim,

* Fiyat Açık Tutulabilir.
* Jantların kalitesi önemli,
* Teker Kabının Kalitesi Önemli,
* Ağırlık istediği kadar yükselebilir,
( Gereksiz Harcama Harici - Örnek Piyasanın Çok Üstünde Özel Bir Malzeme)
* Kadronun kalitesi ve duruşu önemli,
* Vites Seti de Kaliteli ve Üst Seviye Olabilir,
* Maşa Zaten Belirttim - Düz ve Kaliteli Maşa Olacak,
* Pertim sadece ayakların çalışması açısından çıkmalı,
* Oturma rahatlığımdan ya da duruşumdan ödün vermemek çok daha önemli.
* Pedalların kilitlenebilir, takılabilir, çıkarılabilir olması ( Ayakkabıların da ona özel olması )
* Önemli olan görünüş, hız değil kondisyon ve bacak çalışması için olacağından bahsetmiştim.

Bütçe anlamında tercihim,

* Bana uygun olan parçaların seçimi
* Kaliteden ziyade fiyatına göre kalitesi de önemli.
* Ne kadar benim için önemli özellik o kadar fiyat arttırabilirim.
* Extra aksesuarlar çok gerekmedikçe alınmasından yana değilim.
( Tek tek - Toplama amaçlı - Daha Ucuza Gelmesi ve Kişiselleştirmek Amacıyla)
* İkinci El kesinlikle almam. ( HİÇ TARZIM DEĞİL - ESKİTTİĞİM HER ŞEY - YENİDEN FARKSIZ )

Bisiklet karşılaştırmak değil de her parçayı ayrı ayrı karşılaştırmak daha sağlıklı olacak sanırım.
Bisiklet aşıkları haricinde, kendine özel bisiklet hazırlayan arkadaşlar hangi parçaları ilk etapta düşünmeli ? Bilgisayar toplamak istesem örnek,

* Anakart
* İşlemci
* Ram
* Ekran Kartı

gibi parçaların birbirine uyumlu ve hangi parçaların birbirinden daha çok verim aldığına bakarım. Bisiklet toplarken de aynı mantığı benimsememde bir sakınca var mı ? Kişisel ergonomi anlayışım, rahatlığım, stabilitesi haricinde tabi ki ...

Süreç nasıl işler ?

Yine teknoloji tarafından örnek vermem gerekirse, hiç bir ürün tam olarak bizlere hitap etmiyor, biraz üreticilerin birbirleri arasındaki anlaşmalarıyla bağlantılı olarak birinde olan özellik diğerinde olmuyor. Bir ötekinde olan da bir diğerinde bulunmuyor maalesef. Bu sebeple de alım sırasında çok zorlanacağımı, bütün her şeyi kendi keyfime ya da isteğime göre sıralamam gerektiğinin farkındayım. Anladığım kadarıyla yukarıda verdiğim örnek gibi bir bakış açısıyla en önem verilmesi gereken componentler ''Kadro'' gibi önem arzeden parçalar. Peki ya kaliteleri diğer pahalı markalarla birebir olduğunu nasıl anlıyoruz ?

Siz kullanıcıların tecrübeleriyle mi sabit yoksa büyük bir çoğunluk bunun farkında mı ? Kullandığım bisikletler genelde 1 vites ''Bianchi''lerdi. Tabi ki başka arkadaşlarımın bisikletlerini de kullandım marka ve bilgi olmaksızın, rastgeldikçe ... Bunlara dağ bisikleti ve elektirkli bisiklet de dahil. Sırf o yüzden zaten istediğim kriterlerde bisiklet seçmek inşallah o yüzden çok zor olmayacak. Öyle bilgiler veriliyor ki araştırma ve karar vermek konusunda çok bocaladığımız oluyor. Sanki bir ''hisse, btc'' satın alıyormuşcasına ''whitepaper'' dökümanını detaylı inceleme gerektiriyor gibi bir algı oluşuyor. Şirketin ne şekilde bir gelişim, arge sağladığını takip edecek kadar hayran kalacağım bir tercih mi bisiklet tercihi inanın bilemiyorum.

Toplama almak istediğimden dolayı bisiklet firmalarını karşılaştırmam gerekiyor mu ?
Ben parçaları karşılaştırmak isterim. Her kadroyu ya da aksesuarı, parçayı birbiriyle kombin edebiliyor muyuz bilmiyorum ?
Fikri olan söylerse güzel olur. Bayilerin adreslerini bana verirseniz çok sevinirim. İnternetteki çok tercih ettiğiniz siteler de olabilir.
Bütün bunlara istinaden sadece toplama aşamasında nasıl karşılaştırma yapıp tercihlerimin gerçekten neler olduğunu bulabiliriz ?
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Geri dönüş yaparsanız, üstünde istişare edip ''backtest'' alıp ona göre bir yol çizmiş olurum. Teşekkürler, kolaylıklar olsun.

NOT: Neyin ihtiyaç olup olmadığını herkesin fikrine ve önerisine göre güncellemek niyetindeyim.
Ani karar verilen bir durum olmayacak, bisiklet toplama sürecim, belirtmekte fayda vardır.
Soulrider on yaptığı bisikletlere bakın.Tüm bu yazdıklarınızı ona gönderin o size sizin anatominize uygun istediğiniz ekipmanlarla istediğiniz renklerde İstediğiniz materyallerde ( Çelik, titanyum vs) mükemmel bir bisiklet yapabilir .

Soulrider on yaptığı bisikletlere bakın.Tüm bu yazdıklarınızı ona gönderin o size sizin anatominize uygun istediğiniz ekipmanlarla istediğiniz renklerde İstediğiniz materyallerde ( Çelik, titanyum vs) mükemmel bir bisiklet yapabilir .

Forumda çok fazla canlılık olmamasına rağmen geri dönüşünüz ve ilginiz için teşekkür ederim. Soulrider bir bisiklet markası mıdır ? Yoksa forumda bir arkadaşımızın adı mıdır ? Piyasa araştırması yaparken herkes hazır bisikletlere yöneliyor. Benim amacım parçaların piyasasına bakıp fiyat-performans'ı bir nebze de olsa korumak ve o kıvama göre bir bisiklet ortaya çıkarmaktır. Yani en iyisini toplamak istemekle beraber çok da üst seviye profesyonel olunmadığı müddetçe gereksiz nakit saçmak olarak algılıyorum.

Soulrider instagram hesabına girip bir incelemenizi tavsiye ederim.Kendisinin İstanbulda bir atölyesi var ve kişiye özel bisiklet yapmaktadır.Tamamen sizin imzanızın olduğu bir bisiklet.Öncelikle size bikefit yapıp ölçülerinizi çıkartmaktadır.Pedala basış tarzınızdan tutunda gidonu basıl tuttuğunuza kadar bakıp size uygun bir kadro açısı ile bisikleti tasarlamaktadır .Kendisi makina mühendisidir.Siz inceleyin kafanıza takılan bir soru olursa biz buradayız .

İnstagram'dan baktım, referans fiyat göremedim hazır bisikletler haricinde, kadro, gidon ve sele yüksekliği anlamında özel yapım düşünebilirim. Özellikler ve eklenen parçalar hakkında da herhangi bir bilgi yok. İstanbul haricinde herhangi bir aracı da yok sanırım. Bu süreçte İstanbul'a gidip birebir görüşmek gerekecek. İşçilik ve kalite fiyatı nasıl oluyor bilemiyorum. Sonuç olarak en temel ve önemli parçaları ( kadro, gidon, jant ) bu arkadaşa yaptırmayı düşünebilirim. Parçaları tek tek kendim seçersem de çok pahalıya geleceğine eminim. İstediğim bir bisiklet oluşması açısından daha fazla referansa ihtiyacım olabilir.

İnternet sitesinde fiyatlar var.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kullanıcı anlamında takibe alabileceğim instagram ya da youtube adresleri var mı ?
Kişiye Özel Yapım Titanyum kullanan .... Bütün yapılan bisikletler sitedekiler mi ? Yaptıran kişilerden görmek de istiyorum açıkçası ...

Kullanıcı anlamında takibe alabileceğim instagram ya da youtube adresleri var mı ?
Kişiye Özel Yapım Titanyum kullanan .... Bütün yapılan bisikletler sitedekiler mi ? Yaptıran kişilerden görmek de istiyorum açıkçası ...
Vallahi kardeşim senin işin bitmez.Şimdi öncelikle bu arkadaşla iletişime geçmelisiniz.Sonra İnstagram da bazı kullanıcılar bu arkadaşın yaptığı
bisikletlere beğeni atıyor.Oradan bakabilirsiniz.Forumda aratın Soulrider'a bisiklet yaptıran bazı arkadaşlar var.Onlardan daha detaylı
bilgiler alabilirsiniz.Saygılar...

iki teker bir adam
tunaturanliii
erdal.yazicioglu
bunlar sadece birkaç tanesi.. soulrider_frameworks hesabından keşfedebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Peki çok teşekkürler.
Vallahi kardeşim senin işin bitmez.Şimdi öncelikle bu arkadaşla iletişime geçmelisiniz.Sonra İnstagram da bazı kullanıcılar bu arkadaşın yaptığı
bisikletlere beğeni atıyor.Oradan bakabilirsiniz.Forumda aratın Soulrider'a bisiklet yaptıran bazı arkadaşlar var.Onlardan daha detaylı
bilgiler alabilirsiniz.Saygılar...

İşimin hemen bitmeyeceğini belirtmiştim :)

Şaka değildi. Uzun süreçte karar vereceğim. Kimse bana bisikleti camiye yardım amaçlı vermeyeceği için çok detaylı olacak demiştim. Sonuçta belki de bir ara parası dökeceğim. Bakmayayım mı ? Her şeyi eski konulara göre karar vereceksem söyleyin hiç yazmayalım, kendim araştırıp elbette istediğim bilgiye ulaşabilirim. İnstagram'da yorum yapanların yanlı olup olmadığını nereden bileyim. Bu arkadaş değil de bu firmayla iletişime geçtim ''E-Posta'' yoluyla geri dönüş olmadı. Bisikleti üreten kişi bakıyorsa e-postalara bariz bana dönmesi de uzun sürer herhalde :) Malum işçilik yapıyor, üretiyor. Firmadan geri dönüş aldıktan sonra inşallah ki hiç ümidim yok, forumda açılmış soulrider konularından bulacağım kullanıcılarla da tabi ki istişare etmek isterim. Tabi herkesin keyfine göre, kimseyi zorlamıyorum. Forum eski bir forum ama yeni konu bile açamadığımıza göre çok fazla konuya bakıp kendim karar verme konusunda yine çok zamana ihtiyacım olacak. Yine işimiz vara geliyoruz bu şekilde ... Yine de dönüşün için teşekkürler ''scottrek''

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Phoneix5561 ne süredir bisiklet sürüyorsunuz ve almak istediğiniz bisiklet şu zamana kadar aldığınız kaçıncı bisikletiniz olacak? Merak ettim hocam

@Phoneix5561 ne süredir bisiklet sürüyorsunuz ve almak istediğiniz bisiklet şu zamana kadar aldığınız kaçıncı bisikletiniz olacak? Merak ettim hocam

Merak etmenizde sakınca yok, ilkokula başladım başlayalı bisiklet kullanıyorum. Hiç bir zaman bu kadar ihtiyaç hissetmemiştim. Neye sahip olduysam hep kendime göre kişiselleştirmek istedim o yüzdendir ki uzun ve detaylı bir araştırma sürecim olacağından bahsediyorum. Bu zamana kadar aldığım bisiklet derken ben eski tarz bisikletler kullandım hep, tek vites bianchi gibi vs İşe de çarşıya da gezmeye de onunla giderdim. Biliyorum bu markaya karşı çok fazla yargı söz konusu oldu bu forumda araştırmalarım itibariyle bunu gördüm. Bu alacağım sonsuza kadar kullanacağım bir bisiklet olmakla birlikte son olacak. Öyle zengin bir adam değilim, sürekli her şeyimi yenilemem. Bir ayakkabı bile aldığım zaman Puma'nın ayakkabılarını kullanırım bir ayakkabıyı da 2-3 sene giyerim.Bu en son alacağım bisiklette hem bana özel hem de ömürlük olacak. Merakınızı giderdim mi bilmiyorum ama cevabınız olursa dilediğiniz gibi söyleyebilirsiniz. Alınganlık göstereceğim yılları çoktan geçtim. Teşekkürler ilgin için ...

Peki çok teşekkürler.

İşimin hemen bitmeyeceğini belirtmiştim :)

Şaka değildi. Uzun süreçte karar vereceğim. Kimse bana bisikleti camiye yardım amaçlı vermeyeceği için çok detaylı olacak demiştim. Sonuçta belki de bir ara parası dökeceğim. Bakmayayım mı ? Her şeyi eski konulara göre karar vereceksem söyleyin hiç yazmayalım, kendim araştırıp elbette istediğim bilgiye ulaşabilirim. İnstagram'da yorum yapanların yanlı olup olmadığını nereden bileyim. Bu arkadaş değil de bu firmayla iletişime geçtim ''E-Posta'' yoluyla geri dönüş olmadı. Bisikleti üreten kişi bakıyorsa e-postalara bariz bana dönmesi de uzun sürer herhalde :) Malum işçilik yapıyor, üretiyor. Firmadan geri dönüş aldıktan sonra inşallah ki hiç ümidim yok, forumda açılmış soulrider konularından bulacağım kullanıcılarla da tabi ki istişare etmek isterim. Tabi herkesin keyfine göre, kimseyi zorlamıyorum. Forum eski bir forum ama yeni konu bile açamadığımıza göre çok fazla konuya bakıp kendim karar verme konusunda yine çok zamana ihtiyacım olacak. Yine işimiz vara geliyoruz bu şekilde ... Yine de dönüşün için teşekkürler ''scottrek''
Senin işin uzun derken seni yermek için değil de çok ince eleyip sık dokumandan kaynaklı bitmez demek istemiştim.Araştırmalara devam edeceksiniz tabiki bu en doğal hakkın.Eski konulara bakın derken bir fikir vermesi açısından yazdım.İnstagramda yapılan yorumların yanlı olup olmadığını kimse bilemez ama şu bir gerçek soulrider markasının iyi şeyler yaptığı ortada.Az biraz bisikletten anlayan birisi de iyi olduğunu bilir.Kendisine instagramdan da mesaj atın illa cevap veriyor biliyorum çünkü görüşmemiz oldu iki üç kez.Konuyu Samsun başlığında açtığınız için forum kullanıcılarının dikkatini çelmemiştir.O yüzden ben ve bir iki kişi Samsun da olduğumuzdan yazıyoruz.Yöneticilere iletin bu yazdıklarınızı isterseniz bisiklet seçimi vs adlı konuya taşısınlar .Saygılar.

@Phoneix5561 Anladım hocam. Bir an ilk bisikletiniz falan mı diye düşündüm, bu kadar zahmet verip aldıktan sonra pişman olmayın falan diye de zaten uzun yıllardır sürüyormuşsunuz.
Ben pek detaylı bilgi sahibi değilim özellikle bireysel özel kadro vs işlerinden hiç anlamam o yüzden yardımcı olamayacağım maalesef. Umarım hayırlısıyla aradığınız en uygun bisiklete sahip olursunuz hocam. İyi forumlar

@scottrek

İnstagram dm den de yazdım gönderi altına epostaya bakmalarını da elbette yazdım.

Dönüş olmadı dediğim gibi. Üstünden saatler geçti. Konuyu Samsun başlığında açtınız derken hiç bir yerde konu açamadım o yüzden buradan maruzatımı dile getirdim sizler de isteğini söyle yardımcı olalım dediniz bende ona göre yazmak zorunda kaldım. Yeri değil biliyorum ama maalesef konu açamayınca bir yerden yazmak gerekirdi. Kimseye rahatsızlık vermeye gerek yok. Yönetici gerek görürse dediğiniz gibi konuyu gerekli yere taşır. Ben yine sizin dediğiniz gibi yapacağım. Gerekli anahtar kelimeyi arattım ve konuları okunacaklara ekledim. Bundan sonrası uzun süreç, gerekli yerlerden dönüş olursa elbet yine buradan paylaşırım. En azından ''Samsun'' konusu dolayısıyla bir iletişim kuruyor olmakta yetti.
@Phoneix5561 Anladım hocam. Bir an ilk bisikletiniz falan mı diye düşündüm, bu kadar zahmet verip aldıktan sonra pişman olmayın falan diye de zaten uzun yıllardır sürüyormuşsunuz.
Ben pek detaylı bilgi sahibi değilim özellikle bireysel özel kadro vs işlerinden hiç anlamam o yüzden yardımcı olamayacağım maalesef. Umarım hayırlısıyla aradığınız en uygun bisiklete sahip olursunuz hocam. İyi forumlar

Estağfurullah Kral.
Her işim böyle benim. Bilgisayar, telefon, tablet, kitap okuyucu, giyim gibi vs konularda da hep böyle detay arıyorum. Ben bana giydirirsin diye bekledim ama yapmadın :) Eğer kararım değişirse gidip 2-3k neyse basar en düşük seviye bir bisiklet bile alabilirim. Seçeneklerimi bilmek ve üstünde durmak amacındayım. Bazen fikirler 1500 fikirden sonra geliyor. Bütün bilim adamları da böyle olmadı mı keşfederken :) Tuvalette düşünürken icat çıkarmak gibi vs vs ... Neyse konuyu dağıtmayacağım. Dönüşün yeter, sağolasın.

Yazılanları takip ediyorum da, Phoneix5561 msj sayınız henüz az olduğu için yeni konu açılmasına forum izin vermemiş olabilir. 2. olarak, sizi yeni yeni tanıyoruz yazdıklarınızdan, nacizane tavsiyem eğer uzun süredir bisiklet kullanıcısıysanız ve componentler arasındaki farkları net hissedecek derecede bir bisiklet sürücüsüyseniz dediğiniz gibi kişiye özel kadro ürettirip üstüne maliyetli parçalar donatın, dediğiniz gibi malum bir araba parası. Anlattıklarınızdan gravel ihtiyacınız varmış gibi bir sonuç çıkıyor ama gravel konusundaki belirsizlikler bence sizin de bir çoğu gibi aklınızı bulandırmış. Öncelikle net ihtiyacınızı belirleyin, yol mu lazım, dağ mı lazım, şehir mi lazım, gravel mi lazım size. Sonra bütçenizi belirleyin. kendimden örnek vereyim, 10-20kmlik kısa sürüşler yapıyorum, çoğunluğu sahil, haftada bir. benim gidipte 15000 euro verip di2 setli full carbon bir bisiklete ihtiyacım yok, o yüzden öyle bir bütçe ayırmam, sramla ultegra arasındaki farkıda performans olarak anlamam, 105'te yetiyor benim için. İhtiyacınızı belirleyip ona göre size yetecek bir bisiklet belirlemelisiniz. Sonra bütçe dahilinde bir kadro belirleyip bileşenleri kendiniz seçip toplayabilirsiniz/toplatabilirsiniz. Bu tavsiyeyi vermemin sebebi, tek atımlık, ömürlük bir bisiklet istiyorum diyorsunuz ancak carbon bir yol bisikletiyle doğaya çok çıkamazsınız, dağ bisikletiyle çok yol yapamazsınız, çok pahalı bir bisikletle şehirde rahat edemezsiniz (gittiniz markete kapıda bırakmaya yürek ister :) ) sonra 6kg bisiklete 3 kg kilit takmak zorunda kalırsınız. Benim tavsiyem ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir orta bulmanız. Örnek veriyorum yıllarca bisana/bianchi'ye bindim artık bir dura ace'li tarmac almalıyım düşüncesi bence yanlış, bütçe dahilinde işinizi görecek bisikleti seçmelisiniz.

@Phoneix5561 hocam aslında mesajınızı okudum ama nasıl bir cevap vermeliyim onu kestiremedim. Malum madde çoğunlukla değişim odaklı olduğu için ömürlük olayı konusunu aşamadım. Bisiklet sürmeyi ve doğada gezmeyi sevdiğinizi belirttiğiniz için gravelı neden istemediğinize de bir anlam veremedim.

Size gerekli olan amortisörsüz, hem düz yolda hem doğada yol alacak bir gravel veya tur bisikleti. Cros bisiklet işinizi görmeyecek, dağ yada şehir işinize yaramayacak, yol bisikleti hedefinize ulaştıramayacak.

İyi bir tur bisikleti (Fuji touring, ktm) veya gravel işinizi görür sanıyorum. İstediğiniz yerde sürebilir ve canınız istediğinde kısa veya uzun turlara çıkabilirsiniz. Bazen 1 liralık bir madde 1000 liralık bir maddeden daha işlevsel olur. Çok araştırmayın derim. İnsanoğlunun doyumsuzluğuna hiç bir madde cevap veremez. Orta yollu bir tur yada gravel pekala işinizi görür. Dilerim kısa zamanda hayalinizdeki bisiklete kavuşursunuz. :harika:

Bu tavsiyeyi vermemin sebebi, tek atımlık, ömürlük bir bisiklet istiyorum diyorsunuz ancak carbon bir yol bisikletiyle doğaya çok çıkamazsınız, dağ bisikletiyle çok yol yapamazsınız, çok pahalı bir bisikletle şehirde rahat edemezsiniz (gittiniz markete kapıda bırakmaya yürek ister :) ) sonra 6kg bisiklete 3 kg kilit takmak zorunda kalırsınız. Benim tavsiyem ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir orta bulmanız. Örnek veriyorum yıllarca bisana/bianchi'ye bindim artık bir dura ace'li tarmac almalıyım düşüncesi bence yanlış, bütçe dahilinde işinizi görecek bisikleti seçmelisiniz.

Dağ bisikletiyle çok yol yapamayışımın sebebi güç yetiremezsin diyorsan haklısın. Bacaklarım çok ince, kemiklerim çok kalındır. O yüzden amacım bacak kaslarımı kalınlaştırmaktır. Bu gibi amaçla ağır ve dağ bisikleti olmasının benim açımdan bir sakıncası yok, kimisine kalas gibi gelebilir. Ben kısaca amele bisikleti olmasının bir mahsuru olmadığını bacaklarımın durumuna göre normal karşılıyorum.

Güvenlik cihetiyle de haklısın hatta bu insanlar nasıl saklıyor nasıl güvenliği hallediyorlar diye de düşünüyordum aklımdan yazmanız iyi oldu. Düşündüğüm bisiklet ve özelliklere gelirsek 6kg çok düşük kalacak emin olun :) Dışarıya açıldığım vakit sanırım kilit ağırlığından da feragat edebilirim. Bütçe dahilinde işinizi görecek bir bisiklet demişsiniz de markalar hep pahalı ve üst düzey parçalar içermiyorlar. Toplama yapmayı o yüzden tercih ediyorum. Bütçeyi açık tutmamın sebebi gerçekten kaliteye öenm vermiş olmam, gel gelelim güvenlik konusunda sizin dediğiniz şeylerle özellikle de türkiye gibi bir yerde karşılaşmak %1mn olacaktır :)

Şimdi İlçe'de bisikletlerle uğraşan arkadaşlarıma da danışıp üstünde bir şeyler yapacağım artık.
Teşekkürler, samimi düşüncelerin için.
@Phoneix5561 hocam aslında mesajınızı okudum ama nasıl bir cevap vermeliyim onu kestiremedim. Malum madde çoğunlukla değişim odaklı olduğu için ömürlük olayı konusunu aşamadım. Bisiklet sürmeyi ve doğada gezmeyi sevdiğinizi belirttiğiniz için gravelı neden istemediğinize de bir anlam veremedim.

Size gerekli olan amortisörsüz, hem düz yolda hem doğada yol alacak bir gravel veya tur bisikleti. Cros bisiklet işinizi görmeyecek, dağ yada şehir işinize yaramayacak, yol bisikleti hedefinize ulaştıramayacak.

İyi bir tur bisikleti (Fuji touring, ktm) veya gravel işinizi görür sanıyorum. İstediğiniz yerde sürebilir ve canınız istediğinde kısa veya uzun turlara çıkabilirsiniz. Bazen 1 liralık bir madde 1000 liralık bir maddeden daha işlevsel olur. Çok araştırmayın derim. İnsanoğlunun doyumsuzluğuna hiç bir madde cevap veremez. Orta yollu bir tur yada gravel pekala işinizi görür. Dilerim kısa zamanda hayalinizdeki bisiklete kavuşursunuz. :harika:

Graveli sevmemek demeyelim de gördüğüm görseller, bisiklet örneklerinden yola çıkarak gidon tarzı ve ince teker olması hoşuma gitmiyor ve her yerde kullanışlı olmadığı kanısı oluştu, bilgisiz halimle bu şekilde yoksa aynı ortamı paylaşsak o bisikleti bir tecrübe etsem belki de severim, bilemiyorum. Gel gelelim en iyi tercih Gravel olabilir. Bu da uzaktan, bilgisiz bir adamın yargıları diyelim. Değişir mi yargılar, değişir. Gravel, Düz veya kişiselleştirilmiş bir özel yapım gidon, kalın tekerler ile birlikte istediğim bir tarz olur. Cross bisiklet fena değil belki ama kadronun üsten aşağıya eğimli olması hoşuma gitmiyor üstü ip gibi olmalı belki dediğin gibi Gravel olabilir. İsteklerim çoğaldıkça ya da değiştikçe, yerine oturdukça Gravel'e kaydığımı biliyorum ama kendi tarzımı da YARATMAK istiyorum o da var. Fuji touring hiç tercih etmeyeceğim bir bisiklet türü bunu da belirtmek istedim kral.
@necmeddin

Ne resim paylaşabiliyorum ne özel mesaj atabiliyorum. İyiden iyiye ayar olmaya başladım.
Özelini açarsan kral resim linki paylaşmak isterim. İsteğime beraber bakalım, tabi senin için bir sakıncası yoksa.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri